Πρότυπο δράση για τη γαστρονομία το METEORISIMO

Εκτύπωση

1a1a11GIAGIAKOS ZACHARAKHΤην ανάπτυξη συνεργειών για τη γαστρονομία συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Για-γιάκος με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη..

Την ανάπτυξη συνεργειών για την αξιοποίηση της εμπειρίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων στα θέματα γαστρονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, συζήτησαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.
Το METEORISIMO που μετά από έρευνα και συνεχείς δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της εστίασης του Νομού Τρικάλων, αποτελεί την τοπική, διακριτή ταυτότητα της τοπικής γαστρονομίας, είναι μία γνώση η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για τη γαστρονομία της Ελληνικής Κουζίνας, αποτελώντας παράλληλα δράση πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Η γαστρονομία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού αλλά είναι και μία διαχρονική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάπτυξη, διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Δεδομένης αυτής της συναντίληψης αλλά και των καινοτόμων δράσεων που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Τρικάλων προς αυτή την κατεύθυνση, η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου του

 

Share