A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΑΡΘΡΑ

“Γενναιότητα, ελπίδα, αλληλεγγύη”

E-mail Εκτύπωση PDF

zefiΑγαπητοί Φίλες και Φίλοι,
Βιώνουμε στο πετσί μας όλοι μας τα σημάδια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και σήμερα. Πέρα από τα συναισθήματα της ανασφάλειας, της αδικίας και της δικαιολογημένης αγανάκτησης που μας ταλανίζουν, καλούμαστε καθημερινά να πάρουμε αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς μας, προκειμένου η κρίση αυτή να μας πλήξει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα. 

«Όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές».

E-mail Εκτύπωση PDF
fotakisΗ Ελλάδα βρίσκεται αποχαυνωμένη και καθηλωμένη σε μια απραξία, σε μια εξόφθαλμη παρακμή με την κοινωνία της σε μια φανταχτερή αλλοτρίωση. Η κοινωνία δεν εκτροχιάστηκε απλά, αλλά έπρεπε να υπάρξει μια τέτοιας έκτασης πολιτική και οικονομική κρίση για να φανερώσει προβλήματα και παθογένειες του σύγχρονου ελληνισμού, που κρύβονταν με μαεστρία κάτω από το χαλί.

Με τον θάνατο των καρκινοπαθών θα σβήσουμε το χρέος;

E-mail Εκτύπωση PDF
karkinopathisΑποτελεί δίδαγμα της κοινής πείρας ότι προϋπόθεση για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι να διαπιστώσουμε την ύπαρξή του.

Έτσι για παράδειγμα, όταν κάποιος για οποιονδήποτε λόγο έχει απώλεια των ατομικών του εσόδων, αντιλαμβάνεται την ανάγκη να μειώσει τα έξοδά του. Αν τώρα κάποιο πρόβλημα το έχουν περισσότεροι του ενός, τα πράγματα περιπλέκονται, αφού σπάνια δύο άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα από την ίδια σκοπιά.

Τι λένε τα σώματα όχι τα στόματα των πολιτικών!...

E-mail Εκτύπωση PDF

piperopoulosΣημειολογικά σε ότι αφορά τον γραπτό λόγο, αυτόν «που μένει» (κατά το λατινικό scripta manent) και έτσι μας υπενθυμίζει τι λέγανε κάποτε και πόσο εύκολα τα ξεχάσανε όλα αυτά που λέγανε, σημειολογικά, ένας τίτλος μπορεί να αναδείξει το περιεχόμενο ενός άρθρου και αντίστροφα οι κυρίαρχες σκέψεις ενός προβληματισμού μπορούν να συνοψισθούν σε έναν τίτλο.

"Η φύση αντιδρά..."

E-mail Εκτύπωση PDF
THEKLAΚαθημερινά και όλοι ανεξαιρέτως, δίνουμε την μάχη μας για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας, την αποδοτικότητα στην δουλειά μας ακόμη και να ομορφύνουμε την μέρα μας. Ξεχνάμε όμως, να ασχοληθούμε με την «περιποίηση» του πλανήτη μας. Περίεργο; Ίσως!

Το «γιατί» μιας «μαυροφορεμένης» μάνας...

E-mail Εκτύπωση PDF
piperopoulosΚαλοκαίριασε!... Χυθήκαμε χαρούμενοι στους δρόμους, απειθάρχητοι, ανέμελοι οδηγοί στις εθνικές και επαρχιακές λεωφόρους και οδούς και «...όποιον πάρει ο Χάρος!...»

Τί κρίμα, αλήθεια! Το πρόβλημα ΔΕΝ εντοπίζεται στις σταθερές συνιστώσες του ελληνικού καλοκαιριού που ξεχειλίζουν με θαλασσινή αλμύρα, αντανακλούν το πεντελικό λευκό και το ανεπανάληπτο στον πλανήτη γαλάζιο του ουρανού, ακτινοβολούν με κάθε εισπνοή την πρόκληση πόθου και πάθους για τον έρωτα και για τη ζωή!

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ κατά τον Ι. Χρυσόστομο

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπό Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρ/ρου π.GOUZELIS

Ευαγγέλου Στ. Γκιουζέλη Θεολόγου

Προϊσταμένου Μητρ. Ι. Ν. Αγ. Βησ/νος Καλαμπάκας

« Μέγα όπλον ευχή». Αυτός ο χαρακτηρισμός της προσευχής είναι μοναδικός, διότι πραγματικά στα χέρια του χριστιανού η καλή διαχείριση της προσευχής γίνεται όπλο ισχυρό και μοναδικό. Με την προσευχή μας λέει ο ι. Χ. πως ο Δαυίδ κέρδιζε τους πολέμους και έπαιρνε τρόπαια και νίκες. Είναι ακατάβλητο όπλο η άνω συμμαχία, η οποία αρκεί μόνη για την αντιμετώπιση όχι μόνον των ανθρωπίνων εχθρικών στρατευμάτων, αλλά κυρίως των δαιμονικών( Εις Γέν. Ομ. Λ΄, ΕΠΕ 3, 296-298).

Οι Ισπανοί σε τί φταίνε;

E-mail Εκτύπωση PDF

varofakisΚαλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;
Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;
Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΠΑΥCΑ ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ CΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗC ΔΕΥΤΕΡΑC 28/05/2012

 OI AΓΙΟΙ ΤΗC ΕΚΚΛΗCΙΑC MAC ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ

anapausa

   Mε τον Αρχιμ. Πολύκαρπο Καθηγούμενο της Ιεράς  Μονής του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Αγίων Μετεώρων

    O άγιος Ευτυχής, επίσκοπος Μελιτίνης υπήρξε άξιος στρατιώτης του Χριστού και ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας. Είχε το χάρισμα να αλιεύει ψυχές στο Χριστό με τα σωτήρια δίχτυα του Ευαγγελίου . Ο φθόνος όμως των πωρωμένων ειδωλολατρών οδήγησε στη σύλληψη του Ευτυχούς και κατόπιν στο μαρτυρικό θάνατο ,μέσα στα βαθιά νερά ενός ποταμού.

Τον βαρκάρη με τι θα τον πληρώσουμε;

E-mail Εκτύπωση PDF
aristarxosΆθελά μου προχτές έγινα ωτακουστής πρώην υπουργού της ΝΔ που έλεγε σε συνομιλητή του με στόμφο. "Δεν υπάρχει περίπτωση, η ΝΔ θα πάρει τις εκλογές γιατί είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση". Ώρες ώρες απορώ αν αυτοί οι άνθρωποι που πολιτεύονται βλέπουν λίγο μακρύτερα από τους δικούς τους και... τους χειροκροτητές τους.

Σελίδα 92 από 95

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com