A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΑΡΘΡΑ

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ … ΚΑΓΚΕΛΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓια γέλια και για κλάματα είναι τα όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο της χώρας μας τους τελευταίους μήνες. Ο «ο Ναός» της Δημοκρατίας, που θα έπρεπε να διδάσκει στους πολίτες ήθος, συμπεριφορά και αξιοπρέπεια, δυστυχώς, αποπνέει δυσοσμία και απογοήτευση. Όλα δείχνουν πως το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στον λαό. Γι' αυτό εξάλλου και οι Αγανακτισμένοι, μούντζωναν προς το κοινοβούλιο και φωνάζουν «να καεί να καεί το μπ...λο η Βουλή» και ... στο Γουδί...!

Η επανεκλογή Ομπάμα: Θα επανέλθουμε άραγε στον χαμένο «Μεσαίο Χώρο» και στη λογική;

E-mail Εκτύπωση PDF

xatzigakisΕίναι αλήθεια, πως στον κόσμο ολόκληρο σήμερα έχει επιβληθεί μια σκληρή αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας. Κύριοι εκφραστές αυτής της πολιτικής είναι η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οι ισχυρές τράπεζες (κυρίως γερμανικές, αλλά και πολλές αμερικανικές) και το γενικότερο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και άλλοι συστημικοί παράγοντες που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κεφαλαίου. Αυτοί είναι που καθορίζουν την ατζέντα του παγκόσμιου δημόσιου βίου (με εσωτερικές αντανακλάσεις και στη χώρα μας) και επιβάλουν στους λαούς (με τα οικονομικά, τα μηντιακά κλπ. μέσα που διαθέτουν) να κινούνται αναγκαστικά με τα «μάτια κλειστά». Η αδιέξοδη αυτή πολιτική της σκληρής λιτότητας είναι και η κύρια υπεύθυνη για τη δημιουργία της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής ασφυξίας και κυρίως και για την εξαθλίωση των λαών.

 

Μας εμπαίζουν οι δανειστές μας και εμείς τους παρακολουθούμε με απάθεια

E-mail Εκτύπωση PDF

empΑντιμέτωπη με το εφιαλτικό ενδεχόμενο η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ να μην φτάσει στην Ελλάδα ως τα μέσα Νοεμβρίου όπως είχε προβλεφθεί βρίσκεται η κυβέρνηση. Σενάρια που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Γερμανία επιθυμεί να περάσει την απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Κύπρου τον Φεβρουάριο!

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ λέει όχι στα μέτρα.

E-mail Εκτύπωση PDF

syrizaΤην ώρα της έσχατης κρίσης για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, η Βουλή των Ελλήνων κλήθηκε να αποφασίσει για την ζωή των εκατομμυρίων πολιτών που ζουν σε αυτή την χώρα. Ο κάθε βουλευτής με την ψήφο του όφειλε εχθές να τοποθετηθεί απέναντι στην κοινωνία και στην συνείδησή του για το αν επιθυμεί την αφαίμαξη του ελληνικού λαού για την πληρωμή των ληστρικών πανωτοκίων των δανειστών. Το διακύβευμα αυτού του δαιδαλώδους πολυνομοσχεδίου ήταν ένα και απολύτως ξεκάθαρο. Συμφωνούμε στην καταρράκωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων αυτού του τόπου για να πληρωθεί το κατασκευασμένο χρέος και να σωθούν για ακόμη μία φορά οι τράπεζες ή όχι;

Σενάρια αποσταθεροποίησης….

E-mail Εκτύπωση PDF

lampaΕίναι γνωστό ότι το ΔΝΤ στο πέρασμά του αφήνει κατεστραμμένες οικονομίες, διαλυμένες κοινωνίες και κατακερματισμένες (συνήθως και αναξιόπιστες) πολιτικές δυνάμεις. Μέχρις, από τις στάχτες, να ανασυνταχθεί το «νέο».

ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΡΟΜΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΜε την ψυχή στο... στόμα περιμένουν την ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης, 9-11-2012, τόσο οι πολίτες όσο και τα κόμματα με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας αρχίζει να αλλάζει και σταδιακά κερδίζεται η μάχη αξιοπιστίας στο εξωτερικό». Αισιόδοξος ο Αντώνιος Σαμαράς, κανένας, όμως, δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος εκ των προτέρων για την στάση των βουλευτών στην κρίσιμη στιγμή την ψήφισης των μέτρων την Τετάρτη το βράδυ.

Από τον Μεσαίο Δημοκρατικό Χώρο στη «Μετά-πολιτική» των άκρων και της κοινωνικής διάλυσης

E-mail Εκτύπωση PDF

xatzigakisΜε την είσοδο της ανθρωπότητας στη 3η χιλιετηρίδα, όλες οι κοινωνίες υφίστανται ριζικές ανατροπές. Η πληροφοριακή/επικοινωνιακή εξέλιξη δημιουργεί μια "κοσμόπολη": δηλαδή έναν κόσμο, που είναι μία και μόνον πόλη (το παγκόσμιο χωριό του Mc Luhan). Νέα πολιτικοκοινωνικά δεδομένα διαμορφώνονται και νέοι ορίζοντες σκέψης αναπτύσσονται. Η παλιά μορφή του «αστικού» κόσμου –όπως είχε διαμορφωθεί προηγουμένως, υπό την επίδραση των αρχών του Διαφωτισμού και μέσα από τη λειτουργία του εθνικού κράτους– κλονίζεται συθέμελα και υποχωρεί σε όλα σχεδόν τα μέτωπα. Ο ρόλος του ατόμου αναβαθμίζεται. Το ατομικό υπερισχύει του συλλογικού και οι άνθρωποι παύουν να είναι μέλη μιας συλλογικής προσπάθειας και μεταβάλλονται σε πρωταγωνιστές του ίδιου του εαυτού τους.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΤο μαρτύριο της σταγόνας περνά σε καθημερινή βάση ο λαός μας. Πότε οι αρνητικές δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, πότε οι δυσάρεστες προβλέψεις οικονομικών παραγόντων και πότε οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, μαυρίζουν την ψυχή των πολιτών και κάνουν το βίο των αβίωτον.

Αποκρατικοποιήσεις, ένα ψέμα ανάμεσα σε πολλά άλλα....

E-mail Εκτύπωση PDF

dritseliΑν θα έπρεπε να συνοψίσει κανείς το κυβερνητικό έργο, στην μέχρι στιγμής θητεία αυτής της κυβέρνησης, θα διέκρινε δύο θέματα που «καίνε» τους δανειστές και τους εγχώριους λογιστές τους. Αφενός τα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας και αφετέρου το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, ή όπως «κομψά» διατυπώνεται, την «δημοσιονομική προσαρμογή» και τις «ιδιωτικοποιήσεις». Οι «ιδιωτικοποιήσεις» αποτελούν διαχρονικό στόχο όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από το 1990 μέχρι σήμερα και βέβαια την «σημαία» κάθε νεοφιλελεύθερου διεθνούς μορφώματος, όπως για παράδειγμα του ΔΝΤ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΤα τελευταία γεγονότα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν πως το πολιτικό κλίμα άλλαξε άρδην σε διάστημα μόνον δύο μηνών. Τα αρνητικά σχόλια και η ανθελληνική κριτική των ισχυρών της Ευρώπης μετατράπηκαν και σχεδόν όλοι οι ηγέτες με τις θετικές τοποθετήσεις τους, για την οικονομική πορεία της χώρας μας, αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για την σωτηρία μας και δείχνουν πως τώρα υπάρχει ελπίδα. Η έκτακτη σύνοδος του ευρωγκρούπ την ερχόμενη Πέμπτη για την Ελλάδα τα λέγει όλα.

Σελίδα 83 από 94

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com