A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στο κρεβάτι του…προκρούστη

E-mail Εκτύπωση PDF

K. PaterasΓράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

Στην Ιστορία τα γεγονότα  έρχονται και παρέρχονται, δίνοντας το κοινωνικό και πολιτιστικό στίγμα της κάθε εποχής. ...

Αυτή η ανακύκλωση των ιστορικών φαινομένων δίνει ταυτόχρονα και... τη γνώση, για να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τα προβλήματα της ζωής και για να βγει από τα αδιέξοδα, που ο ίδιος δημιουργεί με τις άσχημες εκτιμήσεις και με τις απαράδεκτες ενέργειες.

 

Αυτό το δράμα , που περνάει σήμερα η Ελλάδα, το βλέπουμε και στην Μυθολογία των Αρχαίων Ελλήνων με την περίπτωση του Π ρ ο κ ρ ο ύ σ τ η. Ο Προκρούστης ή Πολυπήμων ήταν ένας μυθικός ληστής της Αθήνας, που το λημέρι του το είχε στην περιοχή του Δαφνί ή του Χαϊδαρίου. Τι έκανε αυτός ο ληστής; Προσκαλούσε κάθε διαβάτη να ξαπλώσει σε ένα σιδερένιο κρεβάτι, γνωστό ως <<Προκρούστειος κλίνη>>. Αν το θύμα ήταν ψηλό και εξείχε από το κρεβάτι, τότε ο Προκρούστης έκοβε το περίσσιο τμήμα του σώματός του. Αντιθέτως, αν το θύμα ήταν πιο κοντό, τότε τραβούσε τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού. Ο μυθικός Θησέας στο δρόμο του από την Τροιζήνα για την Αθήνα συνάντησε τον Προκρούστη και, όντας πιο δυνατός από αυτόν, τον νίκησε και τον έβαλε στο ίδιο του το κρεβάτι. Ο Προκρούστης, όμως, αποδείχτηκε μεγαλύτερος από το μήκος του κρεβατιού, και τότε ο Θησέας του έκοψε το κεφάλι και τα πόδια, τα οποία περίσσευαν. Έτσι απήλλαξε τους ανθρώπους από τον ληστή που λεγόταν Προκρούστης.

Σήμερα τον Προκρούστη τον αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα όσων, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, λήστευαν και ληστεύουν τον Ελληνικό λαό. Έτσι τεράστια ευθύνη έχουν τόσο όσοι μας κυβέρνησαν όσο και αυτοί που μας κυβερνούν. Έφτιαξαν τα καταστροφικά μνημόνια του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας και της Ευρώπης και ταυτόχρονα έστησαν την <<Προκρούστειος κλίνη>> στην πατρίδα μας.

Τα λάθη των Ελλήνων και των Ευρωπαίων τα πληρώνει το μεγάλο θύμα, που λέγεται ελληνικός λαός, ελληνική κοινωνία. Η επταετής πορεία των μνημονίων εξόντωσε τους ανθρώπους αυτής της χώρας με τα πρωτοφανή, αιματηρά και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα. Έκοψαν και κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κλείνουν επιχειρήσεις. Οδηγούν ανθρώπους στην αυτοκτονία και βάζουν την κοινωνία μας σε μεγάλο άγχος και σε μεγάλη αγωνία για το αν θα κλείσει η αξιολόγηση, πότε θα κλείσει και πως θα κλείσει. Αυτή η λεγόμενη δεύτερη αξιολόγηση όσο αργεί τόσο ακριβά θα πληρωθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση , που στα χαρτιά φαίνεται ως κοινότητα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, δυστυχώς, λειτουργεί ως μια Ευρωπαϊκή αρένα και εφαρμόζει την τακτική του Προκρούστη για τους Έλληνες. Κατά τα φαινόμενα οι Βρυξέλλες κρύβουν... βόμβα για την πατρίδα μας.

Οι Τσίπρας-Καμμένος, που προεκλογικά το 2015 ήταν αντιμνημονιακοί, έγιναν πιο μνημονιακοί από τους προηγούμενους. Από το σύνθημα <<κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη>> πέρασαν στο <<κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη>>, ενώ ταυτόχρονα αρπάζουν και τα επιδόματα 500.000 φτωχών και ανήμπορων. Αντί να φροντίσουν για τα λαϊκά στρώματα, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για τους αγρότες, για τους κτηνοτρόφους, για τους υπαλλήλους και για τους συνταξιούχους, αυτοί στήνουν το κρεβάτι του Προκρούστη για όλους. Αντί να πάρουν δραστικά μέτρα και να πουν την αλήθεια στο λαό διακηρύσσουν την κατάργηση των παρελάσεων στις εθνικές επετείους και την κατάργηση της προσευχής στην εκπαίδευση. Και όλα αυτά για να...σώσουν όχι την πατρίδα αλλά την παρτίδα τους.

Πάντως, ο μυθικός Θησέας απάλλαξε τους πολίτες και την Αθήνα από τον ληστή Προκρούστη. Θα υπάρξει, όμως, και για μας ένας σύγχρονος ΉΡΩΑΣ, που ίσως να λέγεται και Θησέας για να μας σώσει από την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από τους τοκογλύφους της Τρόικας και των θεσμών;

Μακάρι. <<Συν Αθηνά και χείρα κίνει>>. Τίποτα στη ζωή δε χαρίζεται. Όλα κατακτώνται με αγώνες και με θυσίες. Η προχτεσινή ημέρα μνήμης, για την 25η Μαρτίου του 1821 μας δείχνει το δρόμο της σωτηρίας. Ας το τολμήσουμε.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com