A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ημερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

E-mail Εκτύπωση

imerida thriskeftikos tourismos 2017Ο Θρησκευτικός Τουρισμός και τα Μετέωρα, θα είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Καλαμ-πάκα το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 10:00 στο...

Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «Grand Meteora», με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός στα Μετέωρα». Η ημερίδα πραγματοποιείται με την συνδιοράνωση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (Π.Ε.Δ.) – ∆ήµου Καλαµπάκας.
Αντικείμενο της ημερίδας η ανάπτυξη και υποστήριξη του Θρησκευτικού Τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο Θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ορθόδοξες χώρες, ως ένα είδος ταξιδίου πνευματικής αναζήτησης και ανακάλυψης νέων πνευματικών και φωτισμένων δρόμων. Άλλωστε η θρησκεία είναι ένα «μέσο» που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά καθώς μοιράζονται κοινές εμπειρίες και «πιστεύω». Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει πολιτιστικούς, πολιτικούς όσο και αρχιτεκτονικούς παράγοντες.
Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πιο διάσημους προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού στον κόσμο. Κάθε εξωκλήσι, μοναστήρι, ναός ή μνημείο αποτελούν κομψοτέχνημα. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός πως στην Ελλάδα ο επισκέπτης βιώνει μια ακόμη μαγική εμπειρία καθώς έχει την ευκαιρία να συναντήσει ναούς ή και μνημεία διαφορετικών θρησκειών σε όλη την επικράτεια, σε συνδυασμό με τη μοναδική φυσική ομορφιά των τοπίων της, καθώς και των ιδιαίτερων σημείων που δεσπόζουν τα θρησκευτικά μνημεία.
Τα Μετέωρα είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους Επισκέπτες ανά τον Κόσμο.
Πρόγραμμα ημερίδας
• 10:00-10:30 Προσέλευση Προσκεκλημένων
• 10:30-10:40 Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμπάκας, κ.Σινάνη Χρήστου
• 10:40-11:00 Χαιρετισμοί Επισήμων
• 11:00-11:10 Έναρξη εργασιών Ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχο Δήμου Μουζακίου κ.Κωτσό Γεώργιο
• 11:10-11:30 Ανάπτυξη και υποστήριξη του Θρησκευτικού τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού
Εισηγητής: Μεταξάς Θεόδωρος, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• 11:30-11:50 Προσκυνηματικός Τουρισμός στα Μετέωρα
Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Μεγάλο Μετέωρο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων
• 11:50-12:10 Οι δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας
Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας
• 12:10-12:30 Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις
• 12:30-12:45 Συμπεράσματα από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.Κωτσό Γεώργιο
• 13:00 Ελαφρύ Γεύμα

kalabak

 

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com