A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αναβάθμιση ΚΕΘΕΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
agorastosΈγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – Έξοδος στη Λάρισα προϋπολογισμού 600.000 €

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας»

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – Έξοδος στη Λάρισα καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Διαμορφώσεις στις Εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ–ΕΞΟΔΟΣ», προϋπολογισμού 600.000 € (με ΦΠΑ).

Στο χώρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις με δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και την κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου, που αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις εγκαταστάσεις της θεραπευτικής κοινότητας.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε το σημαντικό έργο που παρέχεται στο ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ και τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα των ναρκωτικών όσο και η λύση του αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση και επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία μέσα από μια ισότιμη και παραγωγική συμμετοχή».

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων με Δικαιούχο το Δήμο Λαρισαίων και Κύριο του έργου το ΚΕΘΕΑ. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 523.404,00 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει δε τρεις (3) παρεμβάσεις:

1. Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, σε υπάρχον κτήριο (πρώην κτήριο Θεάτρου). Υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου μεγάλου χώρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί χρήσεις που μένουν ακάλυπτες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι, η ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία, σεμινάρια για γονείς, και ενημέρωση επαγγελματιών. Δευτερευόντως στο εν λόγω κτίριο θα μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: α. Τη στατική ενίσχυση του κτιρίου, με σκοπό να είναι ασφαλές και θωρακισμένο στο ενδεχόμενο σεισμικής δραστηριότητας. β. Την κατασκευή δυο (2) μικρών προσθηκών κατ' επέκταση για τη δημιουργία τουαλετών και λεβητοστασίου. γ. Την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου με σκοπό να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των νέων χρήσεων.

2. Την κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου. Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει μια οργανωμένη δραστηριότητα της Θεραπευτικής Κοινότητας, που είναι η λειτουργία οργανωμένου ξυλουργικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο εκπαιδεύει τα μέλη της Κοινότητας στην ξυλουργική τέχνη και παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες των ξυλουργικών κατασκευών όλων των μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Το στέγαστρο θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη ξυλείας αλλά και ως χώρος εξωτερικών εργασιών (π. χ. λειτουργία βαφείου). Πέραν αυτής της χρήσης το στέγαστρο θα λειτουργήσει και ως ημιυπαίθριος αποθηκευτικός χώρος ολόκληρου του συγκροτήματος.

3. Την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5. Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σημαντικό κομμάτι ενασχόλησης στη Θεραπευτική Κοινότητα, το δε ποδόσφαιρο κατέχει την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των μελών. Η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 αφ ενός μεν δίνει προοπτικές οργανωμένης εκγύμνασης των μελών, αφ ετέρου δε δημιουργεί δυνατότητα ανοίγματος της Κοινότητας προς τα έξω και σύνδεσης με την τοπική κοινωνία μέσω της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com