A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

«Όχι» σε νέα μέτρα το 2012 και σε οριζόντιες περικοπές συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

E-mail Εκτύπωση PDF

oxiΣυμφωνία σε όλες τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι: «όχι» σε νέα μέτρα εντός του 2012 , «όχι» σε οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ, «ναι» σε νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, «ναι» στην διαπραγμάτευση -στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους- για την επιμήκυνση, «ναι» σε ισοδύναμα μέτρα αντί περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Νέα σύσκεψη των «3» για τις αποκρατικοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, δεν συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ωστόσο συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινούνται. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα. 
Πάντως, το ζήτημα οριζόντιων περικοπών δεν αποκλείσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στις δικές του δηλώσεις. 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ έχουν συγκεντρωθεί περικοπές ύψους 5,1 δισ. ευρώ και επιπλέον 3 δισ. ευρώ από τις προτάσεις των υπουργών. Συνολικά, πρόκειται για 8,1 δισ. ευρώ, έναντι 11,5 δισ. ευρώ που αναζητούνται. Έτσι, η σπαζοκεφαλιά παραμένει, ενώ χθες, Τρίτη, είχε γίνει για πρώτη φορά λόγος από κυβερνητικές πηγές ότι οι οριζόντιες περικοπές δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται, πάντως, το κενό που υπάρχει στα μέτρα πρέπει να καλυφθεί με δίκαιο τρόπο, όχι οριζόντιο, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το θέμα μιας επιβάρυνσης σε πολύ υψηλά εισοδήματα «εάν υπάρξει ανάγκη». Επίσης, αναμένουν προτάσεις για περικοπές και από υπουργούς που μέχρι στιγμής το έχουν αποφύγει.
Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δεν βγαίνει με ορίζοντα διετίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιμήκυνσης κατά «τουλάχιστον δύο χρόνια».
Όσον αφορά στις υστερήσεις από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι οι υστερήσεις θα εξεταστούν καθ' οδόν, και πως κατά τη γνώμη του κ. Βενιζέλου πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές υστερήσεις ώστε να απορροφηθούν κλιμακωτά έως το τέλος της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ αρχής ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξή μας είναι η βελτίωση και η 
ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».

Newsroom ΔΟΛ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com