A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πράσινο φως από την ΕΡΓΟΣΕ για ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας

E-mail Εκτύπωση PDF

atn2 Δύο σημαντικές συσκέψεις, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕκαι της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων,...

τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και ιδιαίτερα το επίκαιροθέμα της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.Συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ Α. Βούρδας,από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Πρόεδρος Π. Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Φ.Τσαλίδης και υπηρεσιακά στελέχη, από το Σύλλογο Φίλων ΣιδηροδρόμουΚαρδίτσας ο πρόεδρος κ. Κ. Αντωνίου και ο π. δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δ.Βερίλλης , από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων ο πρόεδρος κ.Β. Τριανταφύλλου και ο αντιπρόεδρος Κ. Τζώρτζης οι βουλευτές ν. Καρδίτσας . Π. Βράτζα και Χ. Κατσαβριά και οι βουλευτές Τρικάλων κ.Σ. Παπαδόπουλος και Χ. Σιμορέλης.Για το μεγάλο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης και αυτοματοποίησης τουσιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας αρκετά αισιόδοξαείναι τα μηνύματα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την συζήτηση στην ΕΡΓΟΣΕΥπήρξε κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των παρευρισκομένων εκπροσώπωντης δυτικής Θεσσαλίας και αναλυτική ενημέρωση από τη διοίκηση τηςΕΡΓΟΣΕ.

Το συμπέρασμα είναι ότι η η ΕΡΓΟΣΕ δίνει το πράσινο φως για την άμεση
έναρξη των εργασιών στην ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποίηση του
σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας. Όχι μόνον υπάρχει
μελετητική ετοιμότητα αλλά είναι έτοιμα και τα Τεύχη Δημοπράτησης. Το
ίδιο ισχύει και για τη μελέτη Μ.Π.Ε. μιας και υπάρχει μόνον μία ακόμα τυπική εκκρεμότητα επικαιροποίησής της και από το Δασαρχείο Καλαμπάκας.

Η ΕΡΓΟΣΕ είναι έτοιμη εφόσον υπάρξει η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη Διαχειριστική Αρχή να καταθέσει αμέσως το Τεχνικό Δελτίο και τα ΤεύχηΔημοπράτησης, που όταν εγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή και τοΔιοικητικό Συμβούλιο θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου τηςηλεκτροκίνησης και της αυτοματοποίησης.

Επίσης εκφράσθηκε η βεβαιότητα ότι όλα τα έργα βελτίωσης του δικτύου έως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ( νέες χαράξεις, διπλασιασμός της γραμμής,ηλεκτροκίνηση και εκσυγχρονισμός ) θα έχουν ολοκληρωθεί την επόμενη διετία, γεγονός που θα φέρει επιβάτες και εμπορεύματα της δυτικής Θεσσαλίας ποιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκαν οιαναλυτικές προτάσεις που αφορούν τα δρομολόγια των τραίνων, τα προβλήματα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς των ν. Καρδίτσας και Τρικάλων, τις απευθείας συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις

ανταποκρίσεις στα Παλαιοφάρσαλα , την ποιότητα των τραίνων, τηνμεταφορά εμπορευμάτων, την δωρεάν παραχώρηση παλαιών βαγονιών κ.λ.π. και υπήρξε αναλυτική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που τέθηκαν.
Από τη διοίκηση της Εταιρείας αφού δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία για τηδύσκολη κατάσταση και τις ελλείψεις σε μηχανοδηγούς, προσωπικόγενικότερα και τροχαίο υλικό υπήρξε ηδέσμευση ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση στην κατεύθυνση να υπάρξουν βελτιώσεις μέσα, βέβαια, στο υπάρχον ασφυκτικό πλαίσιο.

hlektrokinhsh

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com