A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στη χοροεσπερίδα του Καστρακίου η κόρη του ήρωα Υπολοχαγού Δ. Ζιώγα, Φρειδερίκη Λιάπη-Ζιώγα

E-mail Εκτύπωση

koriΣυγκίνηση προκάλεσε, στους παρευρισκόμενους στην ετήσια χοροεσπερίδα του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Ομίλου Καστρακίου η παρουσία της κόρης του Καστρακινού Υπολοχαγού και ήρωα...

του αλβανικού μετώπου Δημητρίου Ζιώγα, Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα και του εγγονού του, γιατρού και Διδάκτωρος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Λιάπη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Μπλούτσος αναφέρθηκε, κατά τη σύντομη ομιλία του, στην παρουσία των απογόνων του ήρωος αξιωματικού στη χοροεσπερίδα, εξαίροντας το άξιο τέκνο του Καστρακίου, προς τιμήν του οποίου το όνομά του έχει δοθεί στο Στρατόπεδο Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα της Καλαμπάκας.
Ο κ. Χρήστος Λιάπης δήλωσε σχετικά στο antilogosnews.gr:

"Ο ήρωας Υπολοχαγός Πεζικού Δημήτριος Θ. Ζιώγας, γεννημένος στο Καστράκι Τρικάλων το 1904, θυσιάστηκε για την πατρίδα, στις 9 Ιανουαρίου 1941, στο ΙΒ Ορεινό Χειρουργείο (στο Πακομίτι της Βορείου Ηπείρου), ακριβώς 75 χρόνια πριν από την ημερομηνία της εφετινής χοροεσπερίδας του Καστρακίου, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του, τη γιαγιά μου Κωνσταντινιά Ζιώγα-Χαρτοπούλου και τρεις ορφανές θυγατέρες,τη Θεοπίστη, την Παρασκευούλα και τη μητέρα μου Φρειδερίκη. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΜΟΚ κ. Αντώνη Μπλούτσο και όλους τους συνδαιτημόνες, τις Καστρακινές και τους Καστρακινούς, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου που τίμησαν τη μητέρα μου και στο πρόσωπό της την κληρονομιά του ήρωος παππού μου, με το θερμό χειροκρότημά τους.
Ο ήρωας της εποποιίας της Πίνδου, Υπολοχαγός Δημήτριος Ζιώγας μας κληροδότησε ένα ποτισμένο με το αίμα του παράδειγμα της ικανότητας των Ελλήνων να μεγαλουργούμε όταν βάζουμε το εθνικό συμφέρον υπεράνω της προσωπικής μας ευημερίας, υπεράνω -μάλιστα- και της ίδιας μας της ζωής κατά τις περιπτώσεις που το Έθνος επικινδυνεύει από ξένες ή ξενοκίνητες επιβουλές. Άφησε πίσω το όνομά του στο Στρατόπεδο της πόλεως της Καλαμπάκας και έναν εγγονό να αναρρωτιέται, 75 χρόνια μετά, εν μέσω κρίσης, πόσοι από τους σημερινούς μας πολιτικούς αντιπροσώπους και ηγέτες διαθέτουν, πραγματικά «προσόντα αρίστου ηγήτορος» επί του πεδίου της σύγχρονης οικονομικής μάχης, στη δίνη της οποίας βρίσκεται η χώρα μας. Πόσοι διαθέτουν το απαιτούμενο «πνεύμα ανωτέρου αυτοθυσίας», το οποίο διέκρινε τους ήρωες του 40 -όπως ανέφερε και η σχετική με τον ηρωικώς πεσόντα παππού μου Ημερισία Διαταγή- ώστε να μπορέσουν να μας εμπνεύσουν να βαδίσουμε πέρα από τις παλιές διαχωριστικές γραμμές και τις αναπαλαιωμένες διαιρέσεις, κρατώντας ψηλά τα εθνικά μας ορόσημα. Ανάμεσά τους και το Ορόσημο Σμαρδεύς "28η Οκτωβρίου" το οποίο κατέλαβε, "μετά θαυμαστής ψυχραιμίας και ικανότητος", ο ήρωας παππούς μου Δημήτριος Ζιώγας."

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com