A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συντάξεις: Μειώσεις... δύο ταχυτήτων - Ποιοι χάνουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

E-mail Εκτύπωση PDF

sintaxei- Πρόσω ολοταχώς για περικοπές δύο ταχυτήτων στις συντάξεις, με χιλιάδες συνταξιούχους να αποκτούν... πονοκέφαλο
- Ποιος είναι ο συντελεστής με βάση τον οποίο θα γίνει ο νέος τρόπος υπολογισμού
- Θα τεθεί σε εφαρμογή για το σύνολο των κρατήσεων του επαγγελματικού βίου
- Ποιοι είναι ευνοημένοι που τελικά θα παίρνουν... μεγαλύτερη σύνταξη από όση έπαιρναν μέχρι σήμερα
- Το υπουργείο Εργασίας καταβάλει προσπάθεια να μην "πειραχτούν" αυτές που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ 

Το τρίτο μνημόνιο δείχνει σιγά - σιγά... τα δόντια του και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν τον ύπνο τους! Περικοπές δύο ταχυτήτων θα γίνουν στις συντάξεις, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού, οι κρατήσεις και το... φρένο
Οι μειώσεις θα προέλθουν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Αυτός θα γίνει με βάσει έναν συντελεστή, ο οποίος θα εφαρμοστεί στο σύνολο των κρατήσεων του επαγγελματικού βίου.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού θα θεσπιστεί και ένα φρένο για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νόμου σε εισφορές και ηλικία. Το φρένο θα ισχύσει για εκείνους που σήμερα παίρνουν μικρότερη σύνταξη από το όριο προστασίας (ας πούμε ότι αυτό είναι τα 1.000 ευρώ που επιδιώκει το υπουργείο).
Γι΄ αυτούς τους συνταξιούχους αν με το νέο σύστημα υπολογισμού προκύψει μικρότερη σύνταξη, τότε θα παίρνουν μία προσωπική διαφορά και το τελικό ποσό της σύνταξης θα είναι ίδιο με το σημερινό. Για παράδειγμα αν κάποιος σήμερα έχει σύνταξη 800 ευρώ και με το νέο τρόπο υπολογισμού αυτή πέφτει στα 750 ευρώ, θα παίρνει προσωπική διαφορά 50 ευρώ ώστε το τελικό ποσό να είναι πάλι 800 ευρώ.
Αν τώρα ο συνταξιούχος του παραδείγματος έχει πρόωρη σύνταξη και έχει ασφάλιση κάτω από 15 χρόνια ή ηλικία μικρότερη από τα 60 τότε δεν θα ισχύει το φρένο, οπότε δεν θα παίρνει την προσωπική διαφορά και η σύνταξή του θα μειώνεται στα 750 ευρώ. Δηλαδή η σύνταξη θα διαμορφώνεται με τον νέο σύστημα υπολογισμού όπως και των συνταξιούχων που σήμερα παίρνουν πάνω από το όριο προστασίας.
Με το νέο σύστημα υπολογισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας θα υπάρξουν και ορισμένοι ευνοημένοι. Θα είναι αυτοί που είχαν μεγάλες ασφαλιστικές κρατήσεις και μεγάλες περικοπές συντάξεων, οπότε με το νέο σύστημα μπορεί να προκύπτει μεγαλύτερη σύνταξη από εκείνη που παίρνουν σήμερα.

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com