A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Νομική υποστήριξη σε δανειολήπτες

E-mail Εκτύπωση PDF

daneiΤο τελευταίο διάστημα οι δανειολήπτες είναι αντιμέτωποι:
- με την λήξη της προστασίας από πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας
- με την τροποποίηση του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- με την ενεργοποίηση του «κώδικα δεοντολογίας» των τραπεζών

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας καλεί τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες
να επισκέπτονται τα γραφεία της Δημ. Γεωργιάδου 177α
κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 8.30 – 12.30 τηλ. 2421045615
προκειμένου να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική ενημέρωση και καθοδήγηση ανάλογα με την περίπτωση και με βάση τη νομοθεσία, για τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που έχουν ανάλογα με τις οφειλές, τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

 

Η ενεργοποίηση του αναθεωρημένου «κώδικα δεοντολογίας» μπορεί να δώσει κάποια διέξοδο, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πλειστηριασμούς ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής του από τις τράπεζες και τις δυνατότητες του δανειολήπτη.
Η προστασία της 1ης κατοικίας είναι στον αέρα αφού οι δανειστές πιέζουν για δυσμενή μείωση των ορίων της αξίας του ακινήτου, του εισοδήματος του οφειλέτη και του ύψους των οφειλών.
Εξακολουθεί να ισχύει ο Ν.3869/2010, ο οποίος με τις τροποποιήσεις με το ν.4161/2013, παρέχει απόλυτη προστασία της κύριας κατοικίας του οφειλέτη που βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών έναντι όλων των δανειστών (τράπεζες, ιδιώτες, εταιρείες κτλ), αμέσως μετά την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο νόμο και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.
Προσοχή. Όλοι όσοι έχουν προσφύγει στο Ν.3869/10 (Κατσέλη) και εκκρεμεί η υπόθεση τους, πρέπει να προσκομίσουν μια σειρά νέων δικαιολογητικών στους νομικούς συμβούλους, ώστε να κατατεθούν στο Ειρηνοδικείο μέχρι 18-2-2016, διαφορετικά απορρίπτεται η αίτηση τους.

Καλούμε την κυβέρνηση
- να προστατεύσει το δικαίωμα της στέγης για όσους χωρίς δόλο είναι σε αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους, αναστέλλοντας τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας.
- να συστήσει και να λειτουργήσει άμεσα τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών (ΚΕΔ) σε κάθε αστικό κέντρο.

Καλούμε τις τράπεζες να εφαρμόσουν τον «Κώδικα Δεοντολογίας», με βάση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» που έχουν θεσπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας. Το ίδιο το Μνημόνιο προβλέπει επαναξιολόγηση της εφαρμογής του Κώδικα μέχρι το Μάρτιο του 2016, αφού προηγηθεί, διαβούλευση τόσο με τις τράπεζες όσο και με τις οργανώσεις των καταναλωτών.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας
Στην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπεται ότι καθυστέρηση πληρωμής δανείου πάνω από ένα μήνα αρκεί, ώστε ο δανειολήπτης να λάβει την πρώτη ειδοποίηση από την τράπεζα με την οποία θα τον καλεί να προσέλθει ενός 15 ημερών προς ρύθμιση της υπόθεσής του, αποδεικνύοντας ότι είναι «συνεργάσιμος». Αυτό μπορεί να γίνεται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη.
Μέσα σε νέα προθεσμία 15 ημερών πρέπει να υποβάλλει την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης»
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του οφειλέτη, η τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας θα του στείλει προειδοποιητική αυτή τη φορά επιστολή. Εάν ο οφειλέτης απολέσει τον χαρακτηρισμό του «συνεργάσιμου» κινδυνεύει με πλειστηριασμό ακόμη και της μοναδικής κατοικίας του.
Δείτε στο: http://www.hba.gr/Index.asp?Menu=23 τι προβλέπει ο «κώδικας δεοντολογίας», τι είναι ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης» και πως ορίζονται οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης».

vamal.gif

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com