A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στηρίζουμε τον αγώνα της μικρής Ραφαέλας

E-mail Εκτύπωση

FILANTHROPIKI-ENERGIA-1
Στον αγώνα για ζωή της μικρής συμπολίτισσάς μας Ραφαέλας θέλουμε να σταθούμε δίπλα της με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Την αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΄΄ Ράδιο Σταγών ΄΄ για τη μικρή Ραφαέλα πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι, με όποιο τρόπο μπορούμε είτε συλλογικά είτε ατομικά.

Το θεατρικό μας εργαστήρι νιώθει την υποχρέωση να σταθεί δίπλα στην οικογένεια, να μοιραστεί την αγωνία της και με κοινωνική ευαισθησία να συμβάλει τουλάχιστον οικονομικά σ΄ αυτή την προσπάθεια. Έτσι η παράσταση ΄΄Πινόκιο΄΄ του Θεάτρου Κούκλας ΄΄Επί Σταγών ΄΄ θα στείλει μήνυμα ανθρωπιάς κι ελπίδας. Η παράσταση αφορά μόνο τη συμμετοχή μας στο ράδιο-έρανο που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας Ράδιο Σταγών και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτό τον σκοπό.
Επιπλέον θα δοθεί ενίσχυση και από τα μέλη – φίλους του συλλόγου μας. Ας ενωθούμε όλοι στον αγώνα του Ράδιο Σταγών για τη μικρή μας Ραφαέλα. Είναι υπόθεση όλων μας.
Λίγα λόγια για το έργο:

FILANTHROPIKI-ENERGIA-2Ο ΄΄Πινόκιο΄΄ έργο του 19ου αιώνα, γράφτηκε από τον ευφυή και πνευματώδη Ιταλό συγγραφέα Κάρλο Κολόντι. Όπως συμβαίνει με τις μεγάλες δημιουργίες, ο Πινόκιο του Κολόντι θα φύγει από τα χέρια του δημιουργού του, θα φύγει ακόμη και από την υπόσταση που του έδωσε: την υπηκοότητα, τη γλώσσα που μιλάει, αλλά θα «ξεφύγει» και από τα χέρια του Τζεπέτο μόλις του έφτιαξε τα ξύλινα πόδια του, για να γυρίσει όλο τον κόσμο, διατηρώντας άλλοτε την προσωπικότητα και τις ιδιότητες που του χάρισε ο Κολόντι κι άλλοτε όχι.
Μεταφράστηκε σε περισσότερες από 200 γλώσσες και διαλέκτους. Αποτελεί μετά τη Βίβλο το πλέον μεταφρασμένο βιβλίο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταφράζεται και να διασκευάζεται, διότι είναι έργο με πολλές αξίες και μηνύματα.
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ήταν ένα απλό κούτσουρο που έκρυβε ένα παράξενο θαυμαστό ξύλινο παιδάκι. Ένας ξύλινος κούκλος «που έκλαιγε και γελούσε σαν παιδί», και εξασκούσε όλες τις ευγενείς τέχνες που αρέσουν στα παιδιά.
Ο Πινόκιο – αυτό είναι τ΄ όνομά του – θα κυνηγήσει το όνειρο του και θα τα καταφέρει, γιατί έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπάνε και τον προστατεύουν.
Έντεκα κούκλες Bunraku, φτιαγμένες από τους ανθρώπους του Θεάτρου Κούκλας ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, θα ξεδιπλώσουν την ιστορία του Πινόκιο με έντεχνο τρόπο. Το κουκλοθέατρο Bunraku που έρχεται από την Ιαπωνία, αναφέρεται για πρώτη φορά στο τέλος της περιόδου Έντο (1848-1853). Ξεκίνησε από έξι χωρικούς του Κουμαμότο που αγόρασαν κούκλες, έμαθαν να τις χειρίζονται και έδιναν παραστάσεις για τους συγχωριανούς τους.
Οι κούκλες Bunraku, που θα παρουσιαστούν, κινούν χέρια και πόδια με την βοήθεια δύο ατόμων. Έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο. Στην παράσταση φαίνονται τα σκηνικά, οι κούκλες και οι κουκλοπαίκτες που είναι ντυμένοι στα μαύρα και το κεφάλι τους είναι σκεπασμένο με μαύρο κάλυμμα. Είναι μια τεχνική δύσκολη στην απόδοσή της. Παρόλο που στη σκηνή υπάρχουν δύο τουλάχιστον άνθρωποι που χειρίζονται κάθε κούκλα, το ενδιαφέρον του θεατή εστιάζεται στους πρωταγωνιστές, που είναι οι κούκλες.
Το είδος κουκλοθεάτρου Bunraku είναι το πιο ανεπτυγμένο στον κόσμο.

Κάρτα εισόδου 3€
Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com