A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έρχονται μέσω εφορίας τα ανείσπρακτα χαράτσια της ΔΕΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
xaratsiaΆλλη μια εισπρακτική εκστρατεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές ετοιμάζεται να αρχίσει το υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη φορά με 500.000 φορολογούμενους να βρίσκονται στο στόχαστρο, επειδή δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι... απείθαρχοι φορολογούμενοι θα λάβουν ειδοποιητήρια για να ξοφλήσουν τις οφειλές τους και, αν δεν προσέλθουν στο δημόσιο ταμείο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Οι οφειλές που έχουν μείνει απλήρωτες από το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Όπως υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών, από τους 500.000 φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει μπορούν να εισπραχθούν περί τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κατά μέσο όρο καθένας από τους οφειλέτες χρωστάει 1.600 ευρώ και, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για οφειλές που πρέπει να εισπραχθούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα, όχι μόνο γιατί πρόκειται για έσοδα σημαντικού ύψους που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αλλά και γιατί τίθεται, όπως λένε, θέμα αξιοπιστίας του κράτους, σε ό,τι αφορά την επιβολή και είσπραξη ενός φόρου που προκάλεσε πολύ ισχυρές αντιδράσεις. Επίσης, αν ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν αποφασίσει κάτι διαφορετικό, το χαράτσι για το 2012 θα πρέπει να επανέλθει από τον Ιούλιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και, αν δεν δείξει το υπουργείο Οικονομικών αποφασιστικότητα έναντι όσων δεν πλήρωσαν το περσινό, θα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα νέο, μεγαλύτερο κύμα αποφυγής πληρωμής του επαχθούς φόρου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής είχε δώσει σαφείς εντολές στους προϊσταμένους των εφοριών να στείλουν το συντομότερο ειδοποιητήρια στους οφειλέτες του χαρατσιού, με βάση τους καταλόγους που έχει ήδη στείλει η ΔΕΗ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου. Μετά την τελευταία αυτή ειδοποίηση θα πρέπει να ενεργοποιηθούν κατά των οφειλετών τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «στα τέλη Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για τον λόγο αυτό στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ -σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών- διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών».

Μετά την 1η Μαΐου η ΔΕΗ «μηδένισε τα κοντέρ» για τους συνδρομητές της που δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι, δηλαδή τους πίστωσε το ποσό της οφειλής για τον φόρο, ώστε να θεωρείται πλέον ότι δεν χρωστούν στην επιχείρηση και να έχουν μια ευκαιρία να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος χωρίς το χαράτσι.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ αυτή η πίστωση εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012. Για τους λίγους καταναλωτές, που οι λογαριασμοί τους περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, η ΔΕΗ διευκρίνισε ότι το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Αναγκαστική η είσπραξη!

Όσοι δεν πληρώσουν το χαράτσι, παρά τις ειδοποιήσεις που θα σταλούν από τις εφορίες, αντιμετωπίζουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από το Δημόσιο, που, όπως τονιζόταν σε πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών, θα πρέπει να λαμβάνονται «χωρίς διακρίσεις, με κριτήρια απολύτως αντικειμενικά».

Για τους οφειλέτες του χαρατσιού που χρωστούν μικρά ποσά, μέχρι 3.000 ευρώ, τα δικαστικά τμήματα των εφοριών θα ενεργοποιούν κατά προτεραιότητα τα «ήπια» μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή την κατάσχεση στα χέρια τρίτου: στο στόχαστρο θα βρεθούν, δηλαδή, μισθοί, συντάξεις και έσοδα από ενοίκια. Ομως, για όσους έχουν μεγάλες οφειλές, επειδή έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλά διαμερίσματα, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι εφορίες και σε κατασχέσεις ακινήτων, αν δεν μπορεί με άλλο τρόπο να εισπραχθεί το οφειλόμενο χαράτσι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο, αν υπάρχουν πολλά ακίνητα στην ιδιοκτησία του οφειλέτη, παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεν μεγαλύτερη της οφειλής, όχι όμως πολλαπλάσια αυτής. Επίσης, το προς κατάσχεση ακίνητο πρέπει να επιλέγεται ώστε, σε περίπτωση που ο οφειλέτης εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται, να υπάρχει δυνατότητα άμεσης έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού.

Espressonews.gr

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com