A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ
Η μεγάλη κρίση στην Ευρωζώνη και η πρωτοφανής και καταστροφική λιτότητα στην χώρα μας έδειξε πεντακάθαρα πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν δύο κατηγορίες χωρών. Ο πλούσιος Βορράς και ο φτωχός Νότος. Έτσι αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι οι έχοντες την οικονομική δύναμη, αυτοί που κερδίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια, κατά την περίοδο αυτή, από τους φτωχούς λαούς, και αυτοί που παίρνουν πακτωλό χρημάτων από την Ε.Κ.Τ., με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, και τα χρήματα αυτά τα δανείζουν στις μικρές χώρες με πολύ υψηλά επιτόκια. Έχουμε λοιπόν στην Ε.Ε. τα αφεντικά, όπως η Γερμανία, και τους λοιπούς φτωχούς λαούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία κ.α.
Κάποτε οι κατακτητές χρησιμοποιούσαν την πολεμική μηχανή, για να υποδουλώσουν άλλα κράτη. Σήμερα αυτό, τουλάχιστον στην Ευρώπη, δεν ισχύει. Είναι αρκετό να «κλείσουν» την στρόφιγγα της χρηματοδότησης και με την οικονομική ασφυξία να εξουδετερώσουν τους μικρούς και αδύναμους λαούς.
Η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, η μεγάλη κλοπή του Δημοσίου Χρήματος, απ' όσους μας οδήγησαν στην τραγική αυτή κατάσταση, έδωσαν την ευκαιρία να αντιληφθούμε πως μερικοί... εταίροι μας έχουν μετατραπεί σε ώμους εκβιαστές, οι οποίοι σε καθημερινή βάση τρομοκρατούν τους πολίτες αυτής της χώρας. Με ατέλειωτες και πολύ συχνές δηλώσεις σπέρνουν τον φόβο και οι Έλληνες βλέπουν πως η ζωή τους έγινε ένα μαρτύριο, μιας και δεν γνωρίζουν τι θα ξημερώσει αύριο.
Τους είδαμε του Ευρωπαίους και κυρίως τους Γερμανούς, να παρεμβαίνουν προεκλογικά και να προσπαθούν να ευνοήσουν κόμματα, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται αποκλειστικά για την τραγική μας θέση. Αυτές οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και μετά τις εκλογές με σκοπό να ανατρέψουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να φέρουν στην εξουσία δικά τους φερέφωνα. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μ.Σουλτς επιστρατεύθηκε για να αποδομήσει την συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου.
Η νευρικότητα και η αστάθεια γύρω από την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας δεν κάνει καλό ούτε στην Ε.Ε. ούτε σ' εμάς. Σ΄ αυτό βέβαια βοηθούν και η στάση και οι δηλώσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης αλλά και η εσωκυβερνητική διαφωνία, οι οποίες ελπίζουμε να μην φθάσουν στο σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση Σωτηρίας. Μέσα σ' αυτήν την αμφισβήτηση και τον τρόμο τα σενάρια οικονομικά και πολιτικά δίνουν και παίρνουν. Μακάρι να μείνουν μόνο σενάρια...!
Ένα πάντως είναι θετικό πως η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις δουλικές κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να διαπραγματευθεί και με πολλές αμοιβαίες υποχωρήσεις θα σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας και θα βγάλει την πατρίδα από τα καταστροφικά μνημόνια. Ο επικοινωνιακός πόλεμος που άνοιξε ένα σκοπό έχει να σώσει το κύρος και τα προσχήματα των εμπλεκομένων.
Πάντως το συμφέρον της χώρας απαιτεί ενότητα και ψυχραιμία προκειμένου η πατρίδα μας να βρει τον σωστό Βηματισμό της...

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com