A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επόμενο βήμα η διαχείριση των «κόκκινων δανείων»

E-mail Εκτύπωση PDF

daniaH δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων πολιτικής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα η σύμβουλος χρηματοπιστωτικών θεμάτων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Κερασίνα Ραυτοπούλου, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δυνητικός μέτοχος του φορέα αυτού θα μπορούσε να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε η κ.Ραυτοπούλου, ενώ είπε πως ο φορέας θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, ωστόσο βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η επιδίωξη επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι του ΤΧΣ, κάτι που αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η κ. Ραυτοπούλου επεσήμανε επίσης ότι ο φορέας αυτός θα μπορούσε να προχωρά σε μόχλευση των κεφαλαίων του ώστε να παράγει κεφάλαιο και μεσοπρόθεσμα να αγοράζει μεγαλύτερο όγκο δανείων.
Στον φορέα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στεγαστικά, επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.
Τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε επίσης, θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έτσι ώστε να μην γιγαντώνονταν, καθώς σήμερα αποτελούν το 34,2% του συνόλου των δανείων, 40% αν συνυπολογιστούν και τα ρυθμισμένα και οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με το σημαντικό αυτό ζήτημα.
Έδωσε έμφαση στην προστασία των αδύναμων εισοδηματικά τάξεων που έχουν πληγεί από την κρίση και έκανε λόγο για λύση που θα λαμβάνει υπόψη της κοινωνικά κριτήρια χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.
Η κ.Ραυτοπούλου τόνισε ότι οι τελικές λύσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και στο πλαίσιο της συνολικότερης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com