A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΖΟΥΜΕ ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

pateras

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

          Το κατεστημένο είτε είναι πολιτικό είτε είναι οικονομικό ποτέ δεν φεύγει εύκολα από την εξουσία. Αγωνίζεται πάντοτε γα το δικό του συμφέρον και αδιαφορεί για την τύχη των πολιτών. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια όχι μόνο να διατηρήσει τα κεκτημένα αλλά και να αυξήσει την επιρροή στην κοινωνία. Οι άνθρωποι γι’ αυτούς είναι RES πράγματα που δεν έχουν ψυχή και πρέπει να θυσιάζονται για το συμφέρον του κεφαλαίου, των Δανειστών και των Τοκογλύφων.

          Η κατάσταση αυτή της πολωμένης πολιτικής ατμόσφαιρας φαίνεται σήμερα μέσα στον πυρήνα της Ε.Ε. Οι ισχυροί διεξάγουν ένα ανηλεή αγώνα για την πολιτική και οικονομική δύναμη. Ένας οικονομικός «υπόκοσμος» ζει και βασιλεύει. Οι πλούσιες χώρες του Βορρά με … ναυαρχίδα την Γερμανία, αδιαφορούν για την μεγάλη λιτότητα, την ανεργία και την καταστροφή που έφεραν οι πολιτικές τους στις φτωχές χώρες του Νότου. Κι όμως διακηρύσσουν προς πάσα κατεύθυνση πως είμαστε όλοι ίσοι στην Ε.Ε., μόνο που θέλουν όλοι να δουλεύουν γι’ αυτούς. Η λανθασμένη στρατηγική Σόιμπλε – Μέρκελ μπορεί να τινάξει στον αέρα την ενότητα και την Αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ξέχασαν μόνο κάποια… λεπτομέρεια που είπε κάποτε ο John Kennedy προς τους πλουσίους: «εάν θέλετε να σώσετε τα κεφάλαια σας και τα κεφάλια σας πρέπει κάτι να δώσετε και στον Λαό…!».

          Δυστυχώς, η Νέα κυβέρνηση με την νωπή εντολή του Λαού, φαίνεται πως δεν είναι αρεστή στο κεφάλαιο και στην πολιτική Ελίτ της Υφηλίου και βρίσκεται αυτή την στιγμή μπλεγμένη σ’ ένα γεωπολιτικό παιχνίδι λεπτών ισορροπιών, με φόντο την σφοδρή σύγκρουση τεράστιων οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, με πρωταγωνίστριες τις Μεγάλες Δυνάμεις της Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ευρώπης. Πολλά θα παιχθούν στην σκιά της συνάντησης Ομπάμα και Μέρκελ. Ζούμε ημέρες μεγάλης αγωνίας.

          Θέλουμε να πιστεύουμε πως η λογική και η συναίνεση θα κυριαρχήσουν και θα βρεθεί λύση κοινά αποδεκτή απ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Η ρήξη δεν οφελεί κανένα. Οι λεονταρισμοί των Ευρωπαίων και τα τελεσίγραφα δείχνουν την νοοτροπία των ισχυρών της Ευρώπης σε βάρος των φτωχών λαών, κυρίως του Νότου. Αποδεικνύεται έτσι πως στην Ε.Ε. ούτε ίσοι είμαστε, ούτε μπορούμε να πορευθούμε με το πιστόλι … στον κρόταφο.

          Η επαπειλούμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το … λεγόμενο GREXIT θα ναι η αρχή του τέλους για την Ευρώπη και η αρχή δεινών για τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου. Το τελεσίγραφο των Δέκα Ημερών προς της Αθήνα σφίγγει τον κλοιό προς την Ελληνική Κυβέρνηση μετά και τις αρνήσεις Σόιμπλε και τον αιφνιδιασμό του Μάριο Ντράγκη.

          Το ζητούμενο δεν είναι η ρήξη αλλά ένας ιστορικός συμβιβασμός. Το 73% των Ελλήνων πιστεύει και ορθώς κάνει, πως η κυβέρνηση Σωτηρίας των Τσίπρα – Καμμένου δηλ. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ενεργεί πολύ σωστά, ζητώντας… χρόνο και Αλληλεγγύη για να βγει από τα αδιέξοδα που την έβαλαν η Τρόικα και οι λανθασμένες πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

          Η σωστή γραμμή με ασπίδα την νωπή λαϊκή εντολή, πρέπει να πρυτανεύσει και η συστράτευση των κομμάτων και των πολιτών αποτελεί Εθνική Επιταγή. Ο Λαός λέει Όχι σε κομματικά συμφέροντα και σε προσωπικές φιλοδοξίες και Ναι στην Εθνική Συστράτευση. Τους λιποτάκτες δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ η Ελληνική Κοινωνία. Στην διεθνή σκηνή οι καλές λύσεις οικοδομούνται με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με σαφήνεια θέσεων και χωρίς υστεροβουλία. Ας βάλουμε … πλάτη στην κυβέρνηση με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Η σωτηρία της πατρίδας μας είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com