A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΟΑΕΕ: Συμψηφισμός οφειλών με αναδρομικά

E-mail Εκτύπωση PDF

oaedΔέσμη μέτρων για την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων στο Ταμείο εξετάζει η νέα ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς διαπιστώνεται πως 1 στους 2 ασφαλισμένους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ. Το 2014, και παρά τις αρχικά θετικές προβλέψεις, τα έσοδα του Ταμείου κατέρρευσαν καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 4,97% σε σχέση με το 2013.
Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπορεί κάποιος να λάβει σύνταξη ακόμη κι αν οφείλει προς το Ταμείο ποσό άνω των 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το ποσό θα ανέλθει πιθανότατα στις 50.000 ευρώ και θα υπάρχει συμψηφισμός του 75% της οφειλής με τα αναδρομικά των συντάξεων (εκτιμάται πως η έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης καθυστερεί κατά μέσον όρο 8 μήνες) ενώ το υπόλοιπο 25% θα παρακρατείται μηνιαίως, από τη σύνταξη. Για μεγαλύτερα ποσά θα προβλέπεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του ποσού έως και τις 50.000 ευρώ, ώστε στη συνέχεια να ισχύει ο παραπάνω διακανονισμός.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, εκτός από το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εμπόρων και των βιοτεχνών για κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον Οργανισμό, σχεδιάζει παρεμβάσεις που αφορούν την επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους καθώς και τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, με διακανονισμό, στην περίπτωση που υπάρχουν χρέη ακόμη και άνω των 20.000 ευρώ προς το Ταμείο.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, θα προωθηθεί άμεσα η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ακόμη και μικρότερης από αυτή που προβλέπεται σήμερα. Πρόσφατα, πέρασε διάταξη που παρέτεινε το δικαίωμα επιλογής μιας ή δύο κατώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών, για ασφαλισμένους που δεν έχουν οφειλές προς το Ταμείο ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών. Δεν αποκλείεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να δοθεί δυνατότητα κατάπτωσης ακόμη και 3 ασφαλιστικών κατηγοριών.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των βιοτεχνών έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, εκτιμώντας ότι εάν το μέτρο εφαρμοστεί για δύο χρόνια και συμμετάσχουν περίπου 200.000 οφειλέτες, θα εισρεύσουν προς τον ΟΑΕΕ τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.
Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον κλάδο υγείας του Ταμείου και σε ελεύθερους επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμα χρέη, που καταβάλλουν δύο μηνιαίες εισφορές τον χρόνο.
Στο πλαίσιο των άμεσων νομοθετικών διατάξεων, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Ρωμανιά σχεδιάζουν, τέλος, αλλαγές και στη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΕ, με κεντρική αλλαγή τον υπολογισμό της μηνιαίας δόσης ως ποσοστού του διαθέσιμου ετήσιου εισοδήματος. Για χρέη μόνο στην εφορία ή μόνο στα Ταμεία, η δόση δεν θα ξεπερνά το 20%, ενώ για χρέη και στα Ταμεία και στην εφορία, το ποσοστό θα ανέρχεται σε 30%.

Η Καθημερινή

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com