theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σύσκεψη για την πορεία του Προγράμματος Jessica

E-mail Εκτύπωση PDF

tzesikaΚώστας Αγοραστός: «Να ενεργοποιηθεί ο ΟΣΕ δείχνοντας εμπράκτως ότι επιθυμεί να γίνει το έργο του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου»

Πάνος Σκοτινιώτης: «Ναι στην προώθηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου έτσι ώστε η Θεσσαλία να μην οδηγηθεί σε σιδηροδρομική απομόνωση με οδυνηρές συνέπειες»

Κων/νος Παπαλός: Στηρίζουμε ομόθυμα τον κ. Αγοραστό στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την υλοποίηση του έργου αυτού»

Τεχνική σύσκεψη σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Jessica (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas), πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν Πρόσκλησης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και με τη συμμετοχή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) Θεσσαλίας.

Το περιεχόμενο της συνάντησης είχε να κάνει με την προετοιμασία και ωριμότητα των φορέων του ΟΣΕ, προκειμένου να προωθηθεί το θέμα της ηλεκτροκίνησης στο Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο καθώς και την πιθανή ωριμότητα άλλων έργων (πχ διαχείριση απορριμμάτων, υπόγεια-υπέργεια παρκινγκ, κοινωνικές υποδομές, αναβάθμιση/αξιοποίηση υποβαθμισμένων περιοχών ή και ακινήτων κλπ)

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Οι φορείς της Θεσσαλίας ομοφώνα πριν από λίγο καιρό προωθήσαμε την ολοκλήρωση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου μέσω του Προγράμματος Jessica. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από πόρους του ΕΣΠΑ, συνεισφέρει στο Ταμείο 20 εκ ευρώ και 8,5 εκ ευρώ η Τράπεζα και τρίτες πηγές. Παράλληλα διεκδικούμε από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων εγγραφή ικανού ποσού για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, ενώ έχουμε πάρει την έγκριση κονδυλίων 22 εκατ. ευρώ απ' το ΥΠΟΜΕΔΙ για το ίδιο έργο. Σε προηγούμενη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕ είχαμε θέσει και είχαμε συναποφασίσει ένα χάρτη ενεργειών ο οποίος θα βοηθούσε στην κατεύθυνση ώστε η εταιρεία να καταθέσει ώριμη πρόταση για την υλοποίηση του έργου. Εμείς θέλουμε το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί γιατί θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο Θεσσαλικός Σιδηρόδρομος, όμως θα πρέπει και ο ΟΣΕ απ' την πλευρά του να κινηθεί με ταχύτητα δείχνοντας εμπράκτως ότι επιθυμεί να γίνει το έργο αυτό».

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στη σύσκεψη αυτή δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος του ΟΣΕ ενώ τους είχε σταλεί έγκαιρα σχετική πρόσκληση σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή των εκλογών μπορεί να μην βοηθά, όμως θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια καθώς το θέμα αυτό αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλία. «Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το έργο αυτό για τη Θεσσαλία και πιστεύω ότι η απουσία του ΟΣΕ οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες και όχι σε προφάσεις αναβολής λήψης αποφάσεων».

Απ' την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε: «Στην προηγούμενη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη επιτύχαμε για τη Θεσσαλία μια σύγκλιση που είναι μοναδική. Τη συμφωνία για προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου έτσι ώστε η Θεσσαλία να μην οδηγηθεί σε σιδηροδρομική απομόνωση με οδυνηρές συνέπειες. Μάλιστα σε μια τέτοια ζοφερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η ηλεκτροκίνηση θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Η σημερινή σύσκεψη έχει σαν στόχο να υπάρξει ένας συντονισμός σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιριών και δεν θα έπρεπε οι εκλογές να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα γιατί τα Προγράμματα αυτά υπάρχουν με ή χωρίς αυτές»

Απ' την πλευρά του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός υπογράμμισε την κοινή γραμμή Περιφέρειας και Δήμων στο Πρόγραμμα αυτό δηλώνοντας: «Στηρίζουμε ομόθυμα τον κ. Αγοραστό στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την υλοποίηση της ηλεκτροκίνησης στο Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο. Το έργο αυτό ενώνει όλους τους Θεσσαλούς γιατί πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα τονώσει την τοπική οικονομία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί και ευελπιστούμε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και από πλευράς ΟΣΕ».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, μια μέρα μετά την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Υπ.Α.Α.Ν.), όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Επενδυτικού Συμβουλίου, του Υπ.Α.Α.Ν., της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ΤΑΑ και των Διαχειριστικών Αρχών και εξετάστηκε η πορεία του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica. Επίσης η σύσκεψη συγκλήθηκε και σε συνέχεια της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2012, από το ΤΑΑ Θεσσαλίας (Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επιλέξιμα έργα, με στόχο την Αστική Ανάπτυξη στη Θεσσαλία, τα οποία θα είναι ανταποδοτικά και θα συμμετέχουν σε αυτά και ιδιώτες επενδυτές.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Λαρισαίων κα Δ. Μάντζαρη με το Δ/ντη Προγραμματισμού κ. Γ. Οικονομίδη, ο Δ/ντης Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου κ. Ευ. Νικηφόρου, οι εκπρόσωποι του ΤΑΑ Θεσσαλίας κ. Παν Καπετανάκος (manager) και Ι. Κάτσικας (υπ. για σύνθετες χρηματοδοτήσεις) του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και η κα Κ. Σοφολόγη από τη Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αίγινα.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg

antalaktika1.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

12ο_Afisa.jpg

2_2.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com