A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

E-mail Εκτύπωση

sxoleio

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14/11/14 το 3ο Δημοτικό και το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας προκειμένου να δουν από κοντά το «στήσιμο» του Μουσείου  και ιδιαίτερα την κατασκευή  των διοραμάτων.

 

Όπως είναι γνωστό, τα διοράματα αποτελούν μια προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος που ζουν τα ζώα και τα μανιτάρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν τοποθετούνται απλά σε κάποιες βιτρίνες αλλά παρουσιάζονται μέσα στο περιβάλλον που ζουν.

 

Στα παιδιά εξηγήθηκε από τους αρμόδιους ο τρόπος κατασκευής τους, και η προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες απόλυτης ομοιότητας με το φυσικό περιβάλλον.

 

Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες και τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους φανέρωναν τη δίψα τους να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα και τα μανιτάρια, αλλά ανέδειξαν και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

 

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που συναντά η προσπάθεια τους και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «αν η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ένα μικρό δείγμα της αποδοχής του Μουσείου, μπορούμε να φανταστούμε ποια θα είναι όταν τελειώσει. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και  ευχαριστημένοι.»

 

Το Μουσείο όπως είναι γνωστό ανοίγει τις πύλες του στις 28 Νοεμβρίου 2014.

 

 

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com