avramopoulos_I_kteo.jpg

1200x100.gif

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Απρόσκοπτα συνεχίζονται οι εργασίες στον άξονα Λάρισα Τρίκαλα

E-mail Εκτύπωση PDF

Αυτοψία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα έργα της Ε.Ο.

erga

Κώστας Αγοραστός: «Nα αξιοποιήσουμε τα δύο πολύτιμα εργαλεία που έχουμε, τον άνθρωπο και το χρόνο»

Τα έργα της  Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συζητήσει με τους κατασκευαστές για την πορεία των εργασιών. Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων αλλά και για την συνεχόμενη ροή χρηματοδότησης.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνολικό προϋπολογισμό 57,8 εκατ. ευρώ και για τις τρείς εργολαβίες. Οι πόροι είναι δεσμευμένοι γιατί προέρχονται απ’ το ΕΣΠΑ και η απορρόφηση προχωρά απρόσκοπτα.  Οι υπηρεσίες μας σε συνεννόηση με τις κατασκευάστριες εταιρείες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ολοκληρωθούν τα έργα sτην προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα πρέπει τα δύο πολύτιμα εργαλεία που έχουμε, που είναι ο άνθρωπος (εργαζόμενος) και ο χρόνος, να τα αξιοποιήσουμε. Τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας».

Οι τρείς εργολαβίες αφορούν:

Α. Ολοκλήρωση διαλυθεισών εργολαβιών "Κατασκευή τμήματος Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων στο τμήμα από Χ.Θ. 37+000 έως Αρχή Παράκαμψης Μεγαλοχωρίου (Χ.Θ. 53+197,50)  και παράπλευρων και καθέτων αγροτικών οδών" και "Κατασκευή γέφυρας Πηνειού στο Κουτσόχερο μετά των προσβάσεων" προϋπολογισμού 34.600.000,00€ και ποσού σύμβασης 22.506.221,79€ με συμβατική προθεσμία περαίωσης: 21-7-2013

Η πορεία των εργασιών συνεχίζεται απρόσκοπτα, έχοντας καταλάβει το σύνολο του έργου. Μετά τις 15-6-2012 όποτε και αναμένεται να παραδοθεί από την αρχαιολογία το τμήμα, παράλληλα στην Ε.Ο. προκειμένου να κατασκευαστεί το επίχωμα της αρτηρίας, θα γίνει κατάληψη και του εν λόγω τμήματος.

Οι εργασίες που εκτελούνται ως σήμερα είναι η ασφαλτόστρωση της πρώτης από τις τρεις στρώσεις των ασφαλτικών (Α260) από τη Χ.Θ. 47+000 περίπου έως τη Χ.Θ. 53+000 περίπου. Το τμήμα από το ρέμα της Χρυσαυγής στη Χ.Θ. 45+500 έως Χ.Θ. 53+197 θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 3 μηνών και θα εκτραπεί η κυκλοφορία σε αυτό προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ήδη κυκλοφορούμενου τμήματος.  Έχει ξεκινήσει η κατασκευή της σιδηράς γέφυρας σκυροδέτησης του Α/Κ Πετρόπορου στη Χ.Θ. 46+528, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 4 μηνών και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί και η άνω διάβαση στη θέση ΔΑΚΑΡ στη Χ.Θ. 39+400 περίπου.

Β. Ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας Κατασκευή παράκαμψης Φαρκαδόνας προϋπολογισμού 10.824.000,00€ και ποσού σύμβασης 6.719.510,85€ με συμβατική προθεσμία περαίωσης: 25-1-2013

Η πορεία των εργασιών συνεχίζεται απρόσκοπτα, έχοντας καταλάβει το σύνολο του έργου. Ήδη κατασκευάζεται η τελευταία στρώση της οδοστρωσίας, μετά την οποία θα ακολουθήσουν οι ασφαλτικές στρώσεις και οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου (Η/Μ, σήμανση - ασφάλιση, περίφραξη κλπ). Εκκρεμότητα υπάρχει μόνο στον ανισόπεδο κόμβο Παναγίτσας που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του αλλά δεν θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι την ολοκλήρωση της παραλλαγής του εκεί δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ που επηρεάζει δύο πυλώνες. Το έργο αναμένεται να περαιωθεί τον Οκτώβριο 2012, αρκετά πριν τη συμβατική πρόβλεψη.

Γ. Ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας Κατασκευή Α/Κ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ-ΡΑΧΟΥΛΑΣ-ΜΑΝΔΡΑΣ και Α/Κ ΖΑΡΚΟΥ και κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης-Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο προϋπολογισμού 12.423.000,00€ και ποσού σύμβασης 8.474.614,08€ με συμβατική προθεσμία περαίωσης: 16-12-2013

Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το έργο βαίνει μέσα στις προβλεπόμενες συμβατικές προθεσμίες.

Κατά την αυτοψία στο έργο παρευρέθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας.

Theoni.jpg

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

banner_avramopoulos_KTEO.jpg

1.jpg

iΚΕΠ1.jpg

iΚΕΠ2.jpg

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com