A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Καρκίνος του μαστού! Πως να τον προλάβετε

E-mail Εκτύπωση

mastos1
Απόλυτα Ψηφιακή Μαστογραφία, (όχι Ψηφιοποιημένη)  πολύτιμη όσο η ζωή σας

Η Ψηφιακή Μαστογραφία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλλά και αξιόπιστες μορφές μαστογραφίας και η φυσική συνέχεια της αναλογικής μαστογραφίας στον 21ο αιώνα.

 

Η ψηφιακή μαστογραφία διαφέρει ουσιαστικά στον τρόπο καταγραφής της εικόνας του μαστού. Στην ψηφιακή μαστογραφία χρησιμοποιείται υπολογιστής και ψηφιακός αισθητήρας (σένσορας), σε αντίθεση με την αναλογική μαστογραφία που χρησιμοποιεί ακτινογραφικό φιλμ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα στην ψηφιακή μαστογραφία είναι η δυνατότητα να εντοπίσει και να διακρίνει εξαιρετικά μικρά ευρήματα μαστογραφικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα μικρές αλλοιώσεις με μέγεθος 0,1 – 0,2 χιλιοστά.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η πιο ευκρινής απεικόνιση πυκνών μαστών σε νεότερες γυναίκες, οπότε οι οποιεσδήποτε αλλοιώσεις μπορούν να αξιολογηθούν καλύτερα και η διάγνωση να είναι ακριβέστερη ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της γυναίκας, που ο ακτινολόγος θα παραπέμψει για περισσότερες εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστεί ένα πιθανός καρκίνος του μαστού.

Τα πλεονεκτήματα όμως της ψηφιακής μαστογραφίας όμως, δεν σταματούν εδώ:

-Η εξέταση διαρκεί τον μισό περίπου χρόνο σε σχέση με την αναλογική.

-η βελτίωση της εξέτασης, η άσκηση μικρότερης πίεσης και η απλούστευση της διαδικασίας ακόμα και για γυναίκες με μεγαλύτερους μαστούς είναι πολύ σημαντικές διαφορές σε σχέση με την αναλογική μαστογραφία και ταλαιπωρούν λιγότερο την γυναίκα.

-μειώνεται πολύ η δόση της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία καθώς η ψηφιακή μαστογραφία έχει περίπου 25% λιγότερη ακτινοβολία.

-οι εικόνες που λαμβάνονται στην ψηφιακή μαστογραφία είναι υψηλότερης ανάλυσης σε σχέση με την αναλογική, βοηθώντας την έγκαιρη αλλά και πιο αποτελεσματική διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

-οι γιατροί και ακτινολόγοι έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν την ψηφιακή απεικόνιση ώστε να την κάνουν πιο ευκρινή αν χρειαστεί.

-η εικόνα μπορεί να αποθηκευτεί σε ψηφιακή μορφή σε έναν υπολογιστή και να παραμείνει αναλλοίωτη για πολλά χρόνια.

-δεν χρειάζονται χημικά για την εμφάνιση και επεξεργασία του φιλμ, οπότε προστατεύεται το περιβάλλον καλύτερα.

 mastos2
Επικοινωνήστε για το σπουδαιότερο και σημαντικότερο, ίσως, ραντεβού της ΖΩΗΣ σας.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com