A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μας έκανε περήφανους ο Καλαμπακιώτης Συγγραφέας Θεοδόσης Στάλιας

E-mail Εκτύπωση

stalias1

Εκτενές αφιέρωμα στη δουλειά του Καλαμπακιώτη συγγραφέα Θεοδόση Στάλια έκανε η Εφημερίδα ‘’ΗΜΕΡΗΣΙΑ’’, τόσο στην ‘έντυπη έκδοση, όσο και στην Ηλεκτρονική της μορφή, στο Κυριακάτικο φίλο της.                        

 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΤΑΛΙΑΣ

stalias2


Έλληνες μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Άγρια Δύση

Οι «κομικάδες» στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί και οι περισσότεροι ασχολούνται με πιο σύγχρονες ιστορίες. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που επιμένουν στις λαϊκές ιστορίες που προκαλούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων. Έτσι, λοιπόν, και ο Θεοδόσης Στάλιας έκανε το μεράκι του συγγραφικό έργο δημιουργώντας δύο κόμικς στα πρότυπα των παλαιών καλών κόμικς που διαβάζαμε πιτσιρικάδες. Με τη βοήθεια του εκδότη Νίκου Ζώη (εκδόσεις «Λεωπαλαίοντες») και μιας ομάδας εξαιρετικών σκιτσογράφων δημιούργησε τον «Θρύλο του Φαρ - Ουέστ» και τον «Καραγκιόζη». Η ιστορία του πρώτου στηρίζεται στην ισχυρή παρουσία του ελληνικού στοιχείου στα πέρατα της Γης.

«Στη Θεσσαλία γύρω στο 1880 μαίνεται ο πόλεμος για την απελευθέρωσή της. Ο δεκαπεντάχρονος Θοδωρής από την Καλαμπάκα, αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν στις μάχες αυτές, φθάνει τελικά στην Αμερική. Τον φιλοξενεί ο οικογενειακός φίλος Γιώργος Ταμπάκης, ο οποίος προΐσταται της Υπηρεσίας Προστασίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δημιούργησε ο Αβραάμ Λίνκολν. Ο Τεντ (Θοδωρής) γίνεται αρχηγός μίας παρέας εφήβων (δύο αγόρια, δύο κορίτσια) που διατρέχουν την Αμερική εφαρμόζοντας τον νόμο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Έως σήμερα έχουν γραφτεί επτά ιστορίες από τις οποίες έχουν κυκλοφορήσει στον περιοδικό Τύπο οι έξι πρώτες. Η πρώτη κυκλοφόρησε το 2008 με συχνότητα κυκλοφορίας ένα περιοδικό ανά έτος.

Οι σκιτσογράφοι που συνεργάσθηκαν είναι οι: Κώστας Φραγκιαδάκης (τεύχος 1, 2 και 5), Αλέξανδρος Καραγιαννόπουλος (τεύχος 3), Παναγιώτης Λύρης (τεύχος 4), Γιώργος Βαλαβάνης (τεύχος 1).

stalias3

stalias4

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com