A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μειώνεται η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών

E-mail Εκτύπωση PDF

eksetaseis

Βελτιώσεις στην εξεταστέα ύλη πέντε μαθημάτων της Γ' Λυκείου, στα οποία οι μαθητές θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, ενώ στο τέλος του μήνα και οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα έχουν στη διάθεσή τους τα θέματα, που φέτος περιλαμβάνει η Τράπεζα Θεμάτων.

Όσον αφορά τη Γ' Λυκείου, ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος υπέγραψε απόφαση με την οποία γίνονται μικρές μειώσεις στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων: Φυσική (Γενικής Παιδείας), Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) της Γ' Τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες από τα σχολεία τους προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά για τις εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας έστειλε, επίσης, οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων σχετικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Επιλογής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν ευελιξία ως προς τη διδασκαλία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα ώστε να προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να δίνεται έμφαση στις ομαδικές εργασίες.

Για παράδειγμα, στη Νεοελληνική Γλώσσα τονίζεται ότι πρέπει να γίνεται σύνδεση της γλώσσας με τον κόσμο, δηλαδή οι γνώσεις για τη γλώσσα να προσφέρονται με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται η κατανόηση και η κριτική ανάγνωση των κειμένων, επομένως και του κόσμου.

Οσον αφορά την εξεταστέα ύλη της Α' και της Β' Λυκείου, έχει υποστεί μειώσεις και σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί στην Τράπεζα Θεμάτων. Οπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, «η ύλη για την Α' Λυκείου είναι υπό ανάρτηση, εμπλουτίζεται και προσαρμόζεται με βάση τη μείωση της ύλης.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα είναι αναρτημένα τα θέματα του α' τετραμήνου και κάποια θέματα του β' τετραμήνου και εντός Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β' Λυκείου.

Σχετικά με τις βελτιώσεις στην Τράπεζα Θεμάτων ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «διαπιστώνοντας μέσα στο καλοκαίρι ότι είχαμε δύο ζητήματα που σχετίζονταν αφενός με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α' Λυκείου, άμεσα με μια νομοθετική πρωτοβουλία επιλύσαμε το πρόβλημα χωρίς να θίξουμε το πνεύμα του νόμου.

Ενα δεύτερο θέμα που είχε ανακύψει το καλοκαίρι ήταν το θέμα της Τράπεζας Θεμάτων. Με οδηγίες έχει συντελεστεί σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό η μείωση της ύλης και της Α' Τάξης, αλλά και της Β' Τάξης του Λυκείου, αλλά κυριότερα ο εξορθολογισμός της Τράπεζας Θεμάτων και η διαχείριση των θεμάτων».

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι θα καταθέσει τροπολογία η οποία θα προβλέπει αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών, προκειμένου να τίθενται αυτοδίκαια σε αργία οι εκπαιδευτικοί εναντίον των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

 

ΕΘΝΟΣ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com