A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

vlaxogiannis

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,
από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με την πρόσληψη νέων ιερέων.

         Στην εν λόγω Ερώτηση, εξαίρεται το εθνικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που σε μία εποχή κρίσεως και αποδόμησης αξιών, διατηρεί την εθνική συνείδηση και την πίστη ζωντανή. Όπως αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, η Εκκλησία δια των Μητροπόλεων και των ενοριών τους, επιτελεί ένα θεάρεστο κοινωνικό έργο, σε πολλαπλά επίπεδα, συμπαραστεκόμενη στην πράξη και με κάθε τρόπο στον πάσχοντα συνάνθρωπό, μας στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσεως.

Είναι γεγονός, όμως, ότι στις ακριτικές-ορεινές περιοχές, η προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, αδυνατεί να συνεχιστεί με άρτιο τρόπο, λόγω του ότι και για τους Ιερείς, αυτή την ειδική κατηγορία κρατικών λειτουργών, υφίσταται ο περιορισμός των προσλήψεων.

Δεδομένου, λοιπόν, πως οι Ιερείς δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δημόσιοι λειτουργοί ειδικών καθηκόντων, και μάλιστα, λιγοστοί αριθμητικά, ζητείται από τους Υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθεί ο περιορισμός στις προσλήψεις των Ιερέων στις ακριτικές Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, στα ακριτικά Νησιά του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές.

          Προτείνεται, δε, ενόψει της διαφαινόμενης εξόδου της χώρας μας από το οικονομικό αδιέξοδο των τελευταίων ετών και με δεδομένη την αυξημένη προσφορά της Εκκλησίας, η διάθεση μέρους του κοινωνικού μερίσματος προς κάλυψη των ως άνω διορισμών ως αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής της Εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο.

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com