A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τιμήθηκε στον Πλατάνιστο η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης

E-mail Εκτύπωση

koutsoufliani1

Φέτος συμπληρώθηκαν 116 χρόνια από το μεγάλο και ιστορικό γεγονός του εθελούσιου εκπατρισμού των Κουτσοφλιανιτών και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο που φύτεψε ο Πατρο- Κοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός).

Πριν 116 χρόνια οι Κουτσουφλιανιώτες δεν άντεξαν την αδικία αυτών που όρισαν την Κουτσούφλιανη στην Τουρκική επικράτεια, γι’ αυτό έκαψαν το χωριό τους, φορτώθηκαν τα ιερά και όσια ξέθαψαν τους νεκρούς τους, έκαψαν ό,τι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν και πέρασαν στην Ελληνική επικράτεια.

 

Χρειάζεται ψυχή και παλικαριά περίσσια για όλα αυτά. Χρειάζεται αγάπη τεράστια για την πατρίδα για να αντέξεις τόσο πόνο.
Οι χαμένες πατρίδες, έστω και προσωρινά, κάποια στιγμή σταματούν το χρόνο και γράφουν νέες αράδες στην Ελληνική ιστορία.

13 Μάη 1898. Με σεβασμό στη μνήμη εκείνων που προτίμησαν το πουθενά από τη σκλαβιά γίνεται τούτο το ρεπορτάζ με θύμισες πολλές και αβάσταχτες σκέψεις.

Η ιστορία ποτέ δε θάβεται. Θα ζει και θα βλασταίνει κάτω από νεότητα του γεροπλάτανου εκεί στον Πλατάνιστο, για να φωτίζει τους αιθέρες στο πέρασμα των αιώνων.

Οι ρίζες της Ελλάδος είναι βαθιά ριζωμένες στα σωθικά των Ελλήνων και τρέφονται με αίμα Ελληνικό. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία των γενναίων της Κουτσούφλιανης.

ΗΡΩΕΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον Ναό των Αγίων Πάντων και στην συνέχεια θα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες και η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια ακούστηκαν ποιήματα από παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Παναγίας και τα χορευτικά του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας παρουσίασαν πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Βασιλική Μουζακιάρη, εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας, η οποία αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα και τον Εκπατρισμό των κατοίκων της Κουτσούφλιανης.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

koutsoufliani2

koutsoufliani3

koutsoufliani4

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com