A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τυπώνουν κρυφά το νέο μας νόμισμα;;;: Την «Μπέσα»;

E-mail Εκτύπωση PDF
nomismaΤο νέο «Δεκάμπεσο» και το νέο «Φιλότιμο» με τη συμβολική φράση «In Barba Giorgo We Trust» (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης) Πατριώτες μέσα από το εθνικό τυπογραφείο, διέρρευσαν τις αποκλειστικές φωτογραφίες ενός χαρτονομίσματος των 10 «Μπέσα» και ενός κέρματος 1 «Φιλότιμου»

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ανώνυμα blogs, η απόφαση να αλλάξουμε επιτέλους νόμισμα και να απομακρυνθούμε από το τρισκατάρατο ευρώ, ελήφθη με απόλυτη μυστικότητα από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εξίσου τεχνοκράτες και πολιτικοί.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μας νομίσματος είναι ότι δεν φέρει υπογραφές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, καθότι μετά το λαμπρό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά, οι υπογραφές έχουν καταργηθεί. Αντίθετα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα λέει σε κάθε νόμισμα που βγαίνει από το Εθνικό Νομισματοκοπείο «Έχεις το λόγο μου». Οι «Μπέσες» δεν θα είναι «πληρωτέες επί τη εμφανίσει» αλλά «επί τη αναφορά» αφού όσοι τις χρησιμοποιούν έχουν «Μπέσα», οπότε αρκεί ο λόγος τους.

Τα χαρτονομίσματα της «Μπέσας» θα είναι διακοσμημένα με πρόσωπα και σκηνές από την ελληνική ιστορία που έχουν ταυτιστεί με την έννοια της εμπιστοσύνης όπως ο Δούρειος Ίππος. Στο χαρτονόμισμα των 10 «Μπέσα» πάντως η βασική μορφή που θα εικονίζεται θα είναι τιμής ένεκεν του Νίκου Ξανθόπουλου.

Εξάλλου το νέο μας εθνικό νόμισμα ονομάστηκε «Μπέσα», για να μη μπορούν να το καταλάβουν οι ξένοι, ώστε να το εκμεταλλευθούν, αφού δεν έχουν τέτοια λέξη στο λεξιλόγιό τους. Αντίθετα, επειδή η λέξη είναι αλβανική, όσοι Αλβανοί εργάζονται στη χώρα μας, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν να πληρώνονται.

Με την ίδια λογική επιλέχθηκε και η υποδιαίρεση της «Μπέσας» το «Φιλότιμο» (ούτε αυτή η λέξη υπάρχει στη γλώσσα των Ευρωπαίων) που θα κυκλοφορεί μόνο σε κέρματα. Συγκεκριμένα 100 Φιλότιμα θα κάνουν 1 Μπέσα.

Τέλος, επάνω στο χαρτονόμισμα προβλέπεται ειδικός χώρος για διαφημίσεις, ώστε να καλυφθεί το κόστος της εκτύπωσής τους.

(Tο θέμα, μας το έστειλε ο φίλος Βασίλης από τη Γερμανία. Το βρήκαμε έξυπνο και το δημοσιεύουμε)

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com