A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έβγαζαν μαϊμού διπλώματα

E-mail Εκτύπωση PDF
diplwmataΗ δράση του κυκλώματος που «διευκόλυνε» υποψηφίους οδηγούς να παίρνουν το δίπλωμα, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία αλλά με το αζημίωτο, δεν περιοριζόταν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ τα παρακλάδια του δρούσαν περιφερειακά.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι «εγκέφαλοι» της κομπίνας, είχαν ως συνεργάτες τους – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- υπαλλήλους του Μηχανολογικού στο Ηράκλειο, ενώ ρόλο «κλειδί» φαίνεται πως είχε και ένα ακόμα πρόσωπο που εργάζεται στο χώρο του Μηχανολογικού, αλλά σε μια θέση που δεν έχει σχέση με εξεταστές.

Ο συγκεκριμένος είχε αναλάβει να προσεγγίζει υποψήφια θύματα σε φιλικό ύφος (κυρίως άτομα που διαπίστωνε πως αδυνατούσαν να περάσουν την εξέταση των σημάτων έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες), λέγοντάς τους πως, αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάποια χρήματα, έχει τις γνωριμίες προκειμένου να περάσουν τον «σκόπελο» των σημάτων.

Τιμές ανάλογα το οικονομικό status των θυμάτων

Ο τιμοκατάλογος δεν ήταν συγκεκριμένος, με τις τιμές να ποικίλουν.

Τα μέλη του κυκλώματος έκριναν από την οικονομική επιφάνεια των υποψηφίων και ανάλογα καθόριζαν το ύψος της αμοιβής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για να περάσουν την εξέταση των σημάτων, οι υποψήφιοι έδιναν από 1.000 έως 2.000 ευρώ!

Σε αυτή την τιμή εξασφάλιζαν στους υποψήφιους την επιτυχία στην εξέταση ενώ ούτε καν θα πήγαιναν να εξεταστούν. Το έργο αυτό είχε αναλάβει άλλο μέλος του κυκλώματος, ο οποίος παρουσιαζόταν στη θέση των κανονικών υποψηφίων προκειμένου να δώσει τα σήματα.

Είχαν «περάσει» χωρίς εξετάσεις 800 άτομα

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι μόνο στο Ηράκλειο μπορεί να έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα έως και 830 πλαστά διπλώματα, απόρροια της δράσης του κυκλώματος, με το συνολικό όφελος από την κομπίνα να ξεπερνά για τους εμπλεκόμενους το 1 εκατ. ευρώ.

Στο κύκλωμα μετείχαν και ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης , ο ρόλος τους όμως ήταν κυρίως εκείνου του μεσάζοντα.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com