A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πρόταση για τη διαχείριση των αδέσποτων κατέθεσε στο Δ.Σ. Καλαμπάκας ο Φιλοζωικός Σύλλογος

E-mail Εκτύπωση

filozoikos1

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ήλθε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας μετά από αίτημα του Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας Χρήστου Κτενά.


Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκα «Η Στέγη»

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καλαμπάκας

Πρόταση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας

Κ. Πρόεδρε,

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας «Η Στέγη» είναι ΜΗ ΚΕΔΡΟΣΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα και απαρτίζεται από εθελοντικά μέλη.

Ο Σκοπός του Συλλόγου είναι να βοηθήσει, να προστατέψει και να περιθάλψει τα ζώα όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχή του Δήμου, όταν φυσικά αυτό θα είναι ανθρωπίνως και οικονομικά δυνατόν, συμβάλλοντας για το σκοπό αυτό από το υστέρημα τις συνδρομές και τυχόν δωρεές.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισαν ομόφωνα να σας καταθέσουμε την παρακάτω ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

 

Όπως γνωρίζετε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και ιδιαίτερα στην πόλη της Καλαμπάκας υπάρχει μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων. Αυτό εγκυμονεί ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ως προς τη Μετάδοση ΖΩΟΝΟΣΩΝ ασθενειών, κυρίως ΛΥΣΣΑΣ και ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΣΗΣ.

Τα διακρίνει η μεγάλη επιθετικότητα που έχουν προς τους συμπολίτες μας (μικρούς και μεγάλους), τους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ και ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, λόγω της έλλειψης τροφής κυρίως. Η εικόνα αυτή, εκτός των κινδύνων που κρύβει, μας δυσφημεί στο εξωτερικό και δεν συνάγει με τον πολιτισμό μας. Ειδικά η προστασία των Ζώων καταδεικνύει τον πολιτισμό μας χώρας.

Δεν σας το κρύβουμε ότι σήμερα φιλοξενούμε και περιθάλπουμε, με δική μας πρωτοβουλία, 40 αδέσποτα τουλάχιστον, καθώς επίσης ταΐζουμε αρκετά ακόμη εντός και εκτός της πόλης μας, όπως έχουμε προβεί και σε αρκετές υιοθεσίες. Τα παρέχουμε επίσης φάρμακα για τυχόν ασθένειες και προληπτικούς μεν αλλά απαραίτητους εμβολιασμούς για ΛΥΣΣΑ και ΤΥΦΟ.

filozoikos2

Κ. Πρόεδρε,

Λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή συντήρησης των ζώων που δεν είναι από επιλογή μόνο, αλλά και από ανάγκη.

Ζητούμε να μας στηρίξετε για τις παρακάτω ανάγκες όπως σε τροφές, φάρμακα κλπ, αλλά κυρίως σε ΑΝΑΘΕΣΗ κτηνιάτρου για επείγοντα περιστατικά που έχουμε σχεδόν καθημερινά, όπως από τροχαία και δηλητηριάσεις.

Βοηθήστε μας να ιδρύσουμε από κοινού και σε συνεργασία, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΟ και ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε ήδη υπάρχουσα κατασκευή και χώρο, που θα απαιτήσει ελάχιστα χρήματα, ώστε να μπορούμε να περισυλλέξουμε από κοινού τα αδέσποτα. Το προβλέπει και σας το επιτρέπει άλλωστε σύμφωνα με τις διατάξεις ο νόμος 604/1977 και το π.δ. 463/1978.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν συμφωνείτε με τα προτεινόμενα, σας ζητούμε να προβείτε ως Δήμος στην εκπόνηση δικού σας προγράμματος «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» με τον ίδιο σκοπό, ΑΜΕΣΑ αν είναι δυνατόν, καθ’ ότι σε λίγο καιρό θα βγουν νέα αδέσποτα στους δρόμους, από γέννες κυρίως, όπως και από αρκετές εγκαταλείψεις, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για όλους μας καθώς ξεκινάει και η νέα τουριστική περίοδος.

Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σας προτείνουμε, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος 4039/2012 και η αποσαφήνιση του νόμου Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου Αρ. Εγκ. 1/2013 – 8 Απρ. 201, καθώς επίσης και ο νέος νόμος 4235/2014 που ορίζουν τους υπευθύνους περισυλλογής, διαχείρισης και ευθυνών αδέσποτων και δεσποζομένων ζώων συντροφιάς:
1. Την περισυλλογή
2. Την καταγραφή των ζώων
3. Τον εμβολιασμό τους
4. Τη στείρωσή τους
5. Τη σήμανσή τους
6. Τον αποπαρασιτισμό τους
7. Την αποθεραπεία τυχόν αρρώστων
8. Την επανατοποθέτησή τους ανάλογα του πληθυσμού τους
9. Τη στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών για τις ευθύνες και υποχρεώσεις κάθε ιδιοκτήτη, ο οποίος επιτρέπει να βρίσκεται αδέσποτο το ζώο συντροφιάς του.

Είμαστε εθελοντές, ΑΜΙΣΘΑ άτομα και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί σας σε ό,τι μας ζητήσετε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Περιμένουμε τη δική σας γραπτή απάντηση.

                                                            Με τιμή

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΚΤΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                      ΠΟΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το θέμα ήλθε στην συνεδρίαση μετά το αίτημα του Προέδρου Χρήστου Κτενά.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Σακελλαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας αποφάσισε να αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τη σύνταξη μελέτης για την ίδρυση κυνοκομείου στο χώρο που φιλοξενεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας τα 40 περίπου αδέσποτα σκυλάκια αλλά και την παροχή οικονομικής βοήθειας για την κάλυψη αναγκών σε ζωοτροφές.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com