A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

Ηλεκτρονική η υποβολή των δηλώσεων

epimmelitirio

Σύμφωνα με απόφαση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, θα υποβάλλονται πλέον οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης του φόρου που παρακρατείται στο εισόδημα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα, οι πάσης φύσεως τροποποιητικές και συμπληρωματικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει μεγαλύτερο ποσό φόρου από αυτό της αρχικής δήλωσης, καθώς και οι εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες μηδενικές δηλώσεις απόδοσης του φόρου που έχει παρακρατηθεί στο εισόδημα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα.

 Με τόκους και πρόστιμα οι καθυστερημένες οφειλές στο δημόσιο

Με τόκους και πρόστιμα θα επιβαρύνονται πλέον οι φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Με το νέο σύστημα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας, τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας θα επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως. Αντίθετα, όταν το Δημόσιο θα καθυστερεί να επιστρέψει φόρους θα πληρώνει τόκο 6%, εφόσον η καθυστέρηση υπερβαίνει τις 90 ημέρες.

 Στις τράπεζες οι φόροι

Με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, από την 1η Ιανουαρίου 2014 η καταβολή των φόρων και των λοιπών δημοσίων εσόδων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κώδικα διενεργείται αποκλειστικά σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ., με τη χρήση κωδικού πληρωμής.

 Διαδικτυακά τα μισθωτήρια συμβόλαια

Στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και όχι στην εφορία θα υποβάλουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα μισθωτήρια συμβόλαια. Η ΓΓΠΣ άνοιξε τις πύλες της νέας εφαρμογής, ενώ παράλληλα ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τυπώνει τη δήλωση και να αποφεύγει τη ταλαιπωρία στις εφορίες.

 «Πρεµιέρα» στις 13 Ιανουαρίου για τις εκπτώσεις

Οδηγίες προς τους εμπόρους-μέλη της απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή την έναρξη της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Παράλληλα η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι επιτρέπονται οι προσφορές για 30 ημέρες πριν τις εκπτώσεις για να λειτουργήσουν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.

 Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με απόφαση του γ.γ. Εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών «ανοίγει» ξανά τη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ή μη χρεών προς το Δημόσιο, σε 12 ή 24 δόσεις, με την καταβολή ποσού έστω και 15 ευρώ το μήνα. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και οφειλές που δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες. Επίσης, στις υπό ρύθμιση οφειλές εντάσσονται και οι τυχόν συμβεβαιωμένες υπέρ νομικών προσώπων και τρίτων, καθώς και υπέρ του αλλοδαπού Δημοσίου.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com