A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

E-mail Εκτύπωση

ped-1Η Π.Ε.Δ (Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις), την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, στην Καλαμπάκα, ώρα 9.30 π.μ ( στο Ξενοδοχείο KOSTA FAMISSI, οδός Τρικάλων 144) στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης, διοργάνωσε Ημερίδα για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου.
Στην εκδήλωση παρέστη, χαιρέτισε, προσωπικά και εκ μέρους του Προέδρου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και παρενέβη η Βουλευτής Τρικκάλων (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Παναγιώτα Δριτσέλλη υπογραμμίζοντας την ενεργητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Επανέλαβε, τέλος, τη δέσμευση ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα παλέψει για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας .
Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου, χαιρέτισε εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Τέρενς-Νικολάου Κουίκ. Παρέστη και ο πολιτευτής Θανάσης Βλάχος, δημοσιογράφος.
Ο δικηγόρος Τρικκάλων κ. Μπάμπης Τσιρογιάννης χαιρέτισε κατ΄ εξουσιοδότηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή κ. Θανάση Τσούκαλη.
Παρέστη, εκ μέρους της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ο πολιτευτής Τρικκάλων κ. Δημήτρης Καπέλλας , με δεκαμελή αντιπροσωπεία.
Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, μετέφερε προσωπικό χαιρετισμό του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Μανόλη Γλέζου, που αναρωτήθηκε γιατί η Γερμανία έχει υιοθετήσει μια επιλεκτικώς δυσμενή θέση εις βάρος της Ελλάδας κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα. Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης στην περέμβασή του υπογράμμισε « Ο Αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον του γερμανικού λαού αλλά αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης". Τόνισε δε ότι "όσος καιρός κι αν χρειαστεί, στο τέλος ο αγώνας μας θα δικαιωθεί». Ο κ. Συγγελάκης εκλήθη και έλαβε τιμής ένεκεν θέση στο Προεδρείο της Ημερίδας μαζί με το Δικηγόρο Τρικκάλων κ. Μπάμπη Τσιρογιάννη , τον Δικηγόρο Καλαμπάκας κ. Γιώργο Μαγκούρα, ο οποίος είχε αναλάβει το οργανωτικό μέρος, και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Κυριαζή, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Γιάννη Σγουρού και του Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Γιώργου Λαζουρά.
Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Δικηγόρος Ρεθύμνου κ. Μάρκος Μαρινάκης αναπτύσσοντας εισήγηση για το Δίκαιο του πολέμου, τα Εγκλήματα πολέμου και τα Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναλύοντας το Νομοθετικό πλαίσιο (Συμβάσεις της Χάγης κ.λ.π.).
Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις Ελληνικές απαιτήσεις για τις Γερμανικές επανόρθωσες από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις Διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και συμφωνίες που ακολούθησαν, καταλήγοντας « η Γερμανία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να οφείλει στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσό»
Ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος , παρουσίασε σειρά από διαφάνειες και ανέπτυξε την συνολική οικονομική ζημία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τη λεηλασία της Ελλάδας δίνοντας παραδείγματα από το κλήρινγκ της Κατοχής.
Ο δικηγόρος Πατρών κ. Κώστας Λέων ανέπτυξε το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν κατά Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα. Επικεντρώθηκε το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες, συμβάσεις και συμφωνίες που ακολούθησαν. Επίσης αναφέρθηκε στην προοπτική μετά την Επανένωση Γερμανιών το 1990 και τη διεκδίκηση από έλληνες πολίτες-θύματα και τις οικογένειές των και των αποζημιώσεων από την Γερμανία στα Ελληνικά Δικαστήρια(1995-2003).Προέβη δε και σε κρισιολόγηση αποφάσεων Α.Π, Α.Ε.Δ. Αναφέρθηκε και στα πορίσματα της παρέμβασης που κατέθεσε το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΠΕΔ κ. Θαλής Πολυχρονάκος, δικηγόρος Σπάρτης.

 

ped-2Στην συζήτηση παρενέβη η κυρία Χριστίνα Σταμούλη, νομικός - μέλος του ΕΣΔΟΓΕ περιγράφοντας τη βιωματική της πορεία εν σχέσει με την εξέλιξη των αγωγών των θυμάτων Διστόμου μέχρι την Χάγη , μεταφέροντας και αναμνήσεις της από τις ενέργειες του πρωτοπόρου αειμνήστου Ιωάννη Σταμούλη. Παρενέβη επίσης και ο κ. Χαρίλαος Ερμείδης , εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Στη συνέχεια ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου ανέπτυξε την νομική δυνατότητα αξιοποίησης της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης του 2012 υποβάλλοντας δύο προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες και περιελήφθησαν στο ψήφισμα του συνεδρίου .
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Κυριαζής , δικηγόρος Πατρών, έκλεισε την Ημερίδα αναφέρθηκε στο ιστορικό-πολιτικό "περιβάλλον" 1995-2013, συνόψισε το ιστορικό της οργάνωση της προσπάθειας από την ΠΕΔ. Παρουσίασε τις προοπτικές για το σήμερα και έκανε πρόσκληση για ενότητα με συντονισμό της προσπάθειας των φορέων. Τιμήθηκε με παράδοση των πρακτικών του πρώτου Συνεδρίου Για της Γερμανικές Αποζημιώσεις της Βιάννου από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη και του μετέφερε την πρόταση να είναι μέλος του ΕΣΔΟΓΕ.
Η Ημερίδα κατάληξε σε ψήφισμα με πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις
Έκλεισε τις εργασίες της με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
Εξελέγησαν οι δικηγόροι
Γιώργος Μαγκούρας , Τρικκάλων, Πρόεδρος
Μπάμπης Τσιρογιάννης, Τρικκάλων
Μάρκος Μαρινάκης, Ρεθύμνου
Πέτρος Ζαπρος, Θεσσαλονίκης
Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αθηνών
Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Αθηνών
Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Αθηνών
Κώστας Λέων, Πατρών
Θαλής Πολυχρονάκος, Σπάρτης
Βασίλης Κυριαζής, Επίτιμος Πρόεδρος
Το προεδρείο θα προβεί σε κατανομή εργασιών

Επικοινωνία:
Γιώργος Μαγκούρας (Καλαμπάκα) 6976883008, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πρόεδρος
Σαράντος Θεοδωρόπουλος , 6977285139, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com