A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Νέα απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

 ika Σε νέα απογραφή συνταξιούχων προχωρά το ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν 5.422 άτομα, εκ των οποίων 2.500 διαπιστώθηκε ότι έχουν αποβιώσει, ενώ πιστωνόταν κανονικά η σύνταξή τους.

   Στόχος της δεύτερης απογραφής είναι να ελεγχθούν κυρίως όσοι συνταξιούχοι απεγράφησαν μέσω πληρεξούσιων, καθώς και όσοι παίρνουν σύνταξη από τα Ειδικά Ταμεία (ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λπ.) που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ. Σε νέα απογραφή συνταξιούχων προχωρά το ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Σε νέα απογραφή συνταξιούχων με πολλές διορθώσεις προχωρά το ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

   Ήδη στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν 5.422 άτομα, εκ των οποίων 2.500 διαπιστώθηκε ότι έχουν αποβιώσει, ενώ πιστωνόταν κανονικά η σύνταξή τους. Σημειώνεται ότι ήδη από την 1η Νοεμβρίου του 2011 έχει σταματήσει η καταβολή της σύνταξης σε όλους όσοι δεν απεγράφησαν.

   Με τη νέα απογραφή θα εξεταστεί και η πιστότητα των πληρεξούσιων μέσω των οποίων απεγράφησαν πολλοί συνταξιούχοι. Το ΙΚΑ θα ενημερώσει όλους του συνταξιούχους με αναλυτική επιστολή. Εάν η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος, θα επικυρώνεται και από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο, ενώ οι πληρεξούσιοι οφείλουν να προσκομίζουν και την ταυτότητα του δικαιούχου. Στη συνέχεια ο κατάλογος με τα στοιχεία θα αποστέλλεται στη διοίκηση προκειμένου να ζητηθεί συνδρομή της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής και να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί νέα ταυτότητα μετά τον θάνατο του δικαιούχου.

   Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα απογραφούν μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητείται στο εξής και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής, η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής και από την οποία θα προκύπτει ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή, εξακολουθεί η ισχύς του πληρεξουσίου και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

   Για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συνείδηση των πραττομένων θα προβλέπεται η ενεργοποίηση προσωρινού διαχειριστή ύστερα από αίτημα των συγγενών στις Επιτροπές Καθορισμού Ηλικίας των περιφερειακών υποκαταστημάτων ή θα οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με απόφαση δικαστηρίου.

   Σε ό,τι αφορά τους 122.000 συνταξιούχους των ενταχθέντων Ταμείων προβλέπονται τα εξής: Για τους δικαιούχους του ΟΤΕ θα ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων. Για τους δικαιούχους της ΔΕΗ η απογραφή για το έτος 2012 θα γίνει την ίδια περίοδο. Για τους δικαιούχους των ΗΣΑΠ είναι σε εξέλιξη η απογραφή. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 25 αναπόγραφοι, για τους οποίους θα γίνει διακοπή σύνταξης. Το ίδιο θα συμβεί και για 260 αναπόγραφους συνταξιούχους του Ταμείου των Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ).

   Πάντως η διοίκηση του ΙΚΑ θεωρεί υπερβολικές τις φοβίες που προκαλούνται για το ενδεχόμενο μη καταβολής συντάξεων. Ειδικότερα ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος μιλώντας στην «Κ» ανέφερε ότι το Ίδρυμα έχει αποδεσμευτεί όχι μόνο από το βάρος της δαπάνης του 1 δισ. ευρώ που προκαλούσε ο κλάδος υγείας του Ταμείου, αλλά διασφάλισε και 75 εκατομμύρια ευρώ από τη ρύθμιση για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών. Ο διοικητής του ΙΚΑ επιμένει πως σε μετεκλογικό χρόνο μπορεί να ευοδωθεί η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για την τιτλοποίηση των οφειλών.

Η διαδικασία βασίζεται στην πεποίθηση ότι το ΙΚΑ θα είναι σε θέση να εισπράττει 800 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τους οφειλέτες του, προκειμένου να λάβει δανειοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ. Βεβαίως το θέμα που προκύπτει αφορά την εγγραφή αυτού του ποσού στο δημόσιο χρέος, το οποίο, όπως εκτιμά ο ίδιος, εάν υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες και διασφαλιστεί το θετικό οικονομικό κλίμα μπορεί να αντιμετωπιστεί

Η Καθημερινή

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com