A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Ιης ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤ

E-mail Εκτύπωση

smi-1Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανασίου Δαβάκη και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Αθανασίου Τσέλιου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «ΚΑΒΡΑΚΟΥ», η τελετή ορκωμοσίας των 168 Πρωτοετών Σπουδαστών Τάξεως 2015.

 

smi-2Στην τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των ορκισθέντων Σπουδαστών.

smi-3smi-4smi-5smi-6

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ 18 Οκτ 2013
Νέοι Σπουδαστές και Σπουδάστριες

Πριν από λίγο, υπό την σκέπη της Γαλανόλευκης, με τις ευλογίες της Εκκλησίας και ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Τοπικών Αρχών, των Καθηγητών, του προσωπικού της Σχολής, των συγγενών και φίλων σας δώσατε Όρκο Ιερό, τον Όρκο του Έλληνα Στρατιώτη.

Επιλέξατε συνειδητά, ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς σας, να καταταχθείτε στη Σχολή και να αφιερώσετε όλη σας τη ζωή προσφέροντας στην Πατρίδα.

Η ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση αυτή επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται από το φάρο της συνέπειας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας.

Από τη μέρα της κατάταξής σας και μέχρι σήμερα, έχετε πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο, αλλά και πιο δύσκολο βήμα. Σας περιμένει όμως μακρύς και δύσκολος δρόμος, με σπουδές 2 ετών, μέσα σε ένα απαιτητικά πειθαρχημένο περιβάλλον.

Πρέπει να επιδείξετε ωριμότητα, επιμονή και υπομονή στην εκπλήρωση των στόχων σας. Στην πορεία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε δυνατότητες και όρια που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Σ' αυτή σας την πορεία θα μας βρείτε όλους αρωγούς, οδηγούς και συμπαραστάτες.

Εκμεταλλευτείτε την Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική εκπαίδευση που θα σας παρέξει η Σχολή, ώστε να καλλιεργήσετε και αναπτύξετε την κριτική σας αντίληψη, τη δημιουργική σκέψη και άποψη, την πειθαρχημένη πρωτοβουλία.

Καταβάλλετε συνεχή προσπάθεια μελέτης, γνωρίζετε ήδη πολύ καλά ότι ''μετά πόνου επέρχεται η Μάθησις''.

Εκμεταλλευτείτε τις δραστηριότητες της φυσικής αγωγής για να αποκτήσετε και διατηρήσετε άριστη φυσική κατάσταση, ώστε το σώμα σας να ακολουθεί αγόγ-γυστα αυτό που επιτάσσει η ψυχή σας.

Επιδείξτε Καρτερία στις καθημερινές δυσκολίες, υπηρεσιακές και προσωπικές. Καλλιεργείστε το Θάρρος σε κάθε έκφανση της ζωής σας.

Πιστέψτε απόλυτα στην αρετή της Πειθαρχίας, καλλιεργώντας πρωτίστως την Ηθική Σκέψη που σημαίνει ''κάνω το ορθό ακόμη και όταν δεν με παρακολουθεί κανείς''.

Επιτρέψτε στην ψυχή σας να γεμίσει με αγάπη για την Πατρίδα και ακολου-θείστε με εμπιστοσύνη τα αμέτρητα παραδείγματα ανδρείας που περιγράφονται στην ιστορία μας.

Αποδεχθείτε ότι ο δρόμος στον οποίο βρίσκεστε απαιτεί, Πίστη στο Θεό, αφοσίωση στο Καθήκον και την Αποστολή σας, Σεβασμό προς τους άλλους, Ανιδιοτέλεια, Ακεραιότητα και τρόπο ζωής, σκληρό, δύσκολο, επίπονο, απαιτητικό.

Να γνωρίζετε όμως ότι, όλα αυτά είναι δυνατά μόνον εφόσον εσείς το θελήσετε και επιμείνετε στην απόφασή σας. Κανενός είδους εξαναγκασμός δεν μπορεί να δημιουργήσει τα ζητούμενα αποτελέσματα.

Αγαπητοί γονείς των νέων Σπουδαστών,

Τα παιδιά σας πήραν μια δύσκολη απόφαση και εσείς τα στηρίξατε σ' αυτήν. Σας συγχαίρουμε γι' αυτό. Επιτρέψτε μου να σας προτρέψω να δείξετε πλέον υπομονή και εμπιστοσύνη στη Σχολή, καθώς στηριζόμενη στις αρχές που ήδη έχετε δώσει στα παιδιά σας, με αγάπη αλλά και με αυστηρότητα θα τα καθοδηγεί στην πορεία που αποφάσισαν να ακολουθήσουν.

Νέοι Σπουδαστές και Σπουδάστριες,

Όλοι όσοι σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σας βλέπουμε, σας καμαρώνουμε και σας υποδεχόμαστε με αγάπη και χαρά στη στρατιωτική οικογένεια.

Όλοι όσοι σήμερα βρισκόμαστε εδώ είμαστε βέβαιοι ότι τα χείλη σας ψιθυρίζουν την υπερήφανη υπόσχεση αρετής των Σπαρτιατών παίδων ''Άμμες δε γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες'' που σημαίνει ''εμείς θα γίνουμε πολύ καλλίτεροι''.

Θέλοντας να ακουστεί αυτή η υπόσχεσή σας, αλλά και το σημαντικό γεγονός της ορκωμοσίας σας σε όλους τους Έλληνες, σας καλώ να αναφωνήσετε

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω ο Στρατός

Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com