A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Απόσπασμα Πρακτικού από τη Συνεδρίαση του Δ. Σ. του Δήμου Καλαμπάκας

E-mail Εκτύπωση

ds 1Απόσπασμα Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας, με αριθμό 15/2013 από 7-10-2013.
Στην Καλαμπάκα και στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας, Δ/νση Κροσσάρη & Ρούβαλη γωνία, σήμερα, την 7ην του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 7,30 μ.μ., συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, κατόπιν της υπ.αριθμ. 32326/3-10-2013 έγγραφης πρόσκλησης του Προέδρου αυτού, που επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι, σε σύνολο 33 μελών, βρέθηκαν παρόντες 27 Σύμβουλοι.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1 Δήμου Γεώργιος  (προεδρεύων)
2 Αλέκος Θεόδωρος
3 Αλμπάνης Ηρακλής
4 Κόττης Δημήτριος
5 Παπαχρήστος Σωτήριος
6 Ζαρόπουλος Ιωάννης
7 Μαντάρας Σταμούλης
8 Κωστόπουλος Ηλίας
9 Καρακώστας Κων/νος
10 Χελιδώνης Χρήστος
11 Λύπας Δημήτριος
12 Φωλίνας Νικόλαος
13 Ρουστάνης Γεώργιος
14 Τσουρβάκας Απόστολος
15 Κεραμάς Γεώργιος
16 Ζήκος Ευθύμιος
17 Γκανούλης Δημήτριος
18 Μπουτίνας Βύρων
19 Καλτσούδας Ανδρέας
20 Κωστούλας Κων/νος
21 Παπαμιχαήλ Ιωάννης
22 Τσιαντούλας Στέργιος
23 Στάλιας Κων/νος
24 Βασιλείου Ιωάννης
25 Γκουγκουστάμος Δημήτριος
26 Αβραμόπουλος Δημήτριος
27 Ζαχαράκης Νικόλαος

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου Δημήτριος
Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και ο Κων/νος Γουγουλάκης υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών.
Παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Καλαμπάκας και των Τ.Κ. Ματονερίου, Βλαχάβας, Αγναντιάς, Παναγίας, Θεόπετρας.
ΘΕΜΑ 6ο: «Εκτός ημερήσιας διάταξης».
«Περί συγχώνευσης του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας με το άμισθο υποθηκοφυλακείου Τρικάλων».

O Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και πρότεινε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Περί συγχώνευσης του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας με το άμισθο υποθηκοφυλακείου Τρικάλων» το οποίο κρίνεται αναγκαίο και κατεπείγον να συζητηθεί.
Το Δ.Σ. έχοντας και την συναίνεση του Δημάρχου αποφάσισε (ομόφωνα) την συζήτηση του θέματος.
Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Δήμαρχο Καλαμπάκας ο οποίος ανέφερε:
Με μεγάλη δυσαρέσκεια και ανησυχία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να συγχωνεύσει το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλάκειο της πόλης μας με το Άμισθο Υποθηκοφυλάκειο της πόλης των Τρικάλων.
Ειδικότερα, το έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον κ. Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Τρικάλων και υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο αναφέρει τα παρακάτω: «Παρακαλούμε να προκαλέσετε γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου σας για τη συγχώνευση του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας με το Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Τρικάλων σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 525/1976 (Α΄ 125). Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μεταρρυθμιστικών δράσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης οφείλουμε να εξορθολογίσουμε τον αριθμό των άμισθων υποθηκοφυλακείων σε πανελλαδικό επίπεδο, βάσει προκαθορισμένων αξιολογικών κριτηρίων, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις άμισθων υποθηκοφυλακείων, δίδοντας προτεραιότητα στις περιπτώσεις αυτών όπου υπάρχουν αποχωρήσεις άμισθων υποθηκοφυλάκων, και χρέη υποθηκοφύλακα ασκούν συμβολαιογράφοι της ειρηνοδικειακής περιφέρειας, όπως ισχύει στην προκειμένη περίπτωση».
Με το προαναφερόμενο έγγραφο- ειδοποίηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αιτείται την διατύπωση γνωμοδότησης του Πρωτοδικείου Τρικάλων για την συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου της πόλης μας με το Υποθηκοφυλάκειο Τρικάλων, χωρίς να αναφέρει ειδικότερα τους λόγους που επιβάλλουν την εν λόγω συγχώνευση.
Το Υποθηκοφυλάκειο της πόλης της Καλαμπάκας όχι μόνο δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο και τον Δήμο Καλαμπάκας, αφού είναι ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλάκειο, αντιθέτως αποτελεί παράγοντα συγκέντρωσης της οικονομικής ζωής του τεράστιου σε έκταση Καλλικρατικού Δήμου της Καλαμπάκας στο κέντρο της πόλης της Καλαμπάκας και κατ΄επέκταση αποτελεί παράγοντα αύξησης των εσόδων για τους καταστηματάρχες και τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης της Καλαμπάκας.
Το Υποθηκοφυλάκειο Καλαμπάκας εξυπηρετεί ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Καλαμπάκας, τον δεύτερο σε έκταση Δήμο στην Ελλάδα με 75 Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς. Εξυπηρετεί τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και τους πολίτες εν γένει της περιοχής της Καλαμπάκας. Καταχωρεί κάθε από τον νόμο μεταγραπτέα πράξη που αφορά ακίνητα (διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια), όπως π.χ. αγοραπωλησίες, κατασχέσεις, υποθήκες, αγωγές κλπ, φυλάσσει το αρχείο των παραπάνω πράξεων, εκδίδει τα σχετικά με τις φυλασσόμενες πράξεις πιστοποιητικά, όπως πιστοποιητικά βαρών, μη διεκδικήσεων, μεταγραφής πράξεων κλπ. εξυπηρετώντας το σύνολο των δημοτών του Δήμου Καλαμπάκας και μη, που διατηρούν περιουσία στον Δήμο. Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους των ορεινών χωριών του Δήμου Καλαμπάκας, οι οποίοι, σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η συγχώνευση θα ταλαιπωρούνται και θα επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για τη μετάβαση στο Υποθηκοφυλάκειο των Τρικάλων.
Η προτεινόμενη από το Υπουργείο συγχώνευση έρχεται να προστεθεί στη συγχώνευση της εφορίας και του ΙΚΑ Καλαμπάκας αντιστοίχως με την εφορία και το ΙΚΑ Τρικάλων και θα οδηγήσει στην πλήρη απογύμνωση της πόλης μας από την παροχή δημοσίων υπηρεσιών και εν τέλει στην ερήμωση και οικονομική καταστροφή του τόπου μας.
Ειδικότερα, η προτεινόμενη συγχώνευση:
1) Θα συγκεντρώσει όλη την οικονομική ζωή του Νομού Τρικάλων στο κέντρο του νομού σε αντίθεση με την λογική της αποκέντρωσης που επιτάσσει το ελληνικό Σύνταγμα.
2) Θα ταλαιπωρήσει τους δημότες μας και ειδικά τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Θα ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο όσους κατεβαίνουν από τα γύρω χωριά που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και θα αναγκάζονται να αλλάζουν τέσσερα λεωφορεία για να εξυπηρετηθούν από το Υποθηκοφυλακείο των Τρικάλων. Επιπλέον θα τους επιβαρύνει με έξοδα μετακίνησης, σε χρονική περίοδο που οι περισσότεροι, λόγω της αυξημένης ανεργίας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές τους ανάγκες.
3) Θα δυσχεράνει το έργο της Κτηματολόγιο Α.Ε. που ανακοίνωσε την προκήρυξη 14 νέων μελετών κτηματογράφησης που αφορούν 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και της περιοχής της Καλαμπάκας.
Ειδικότερα, ανάμεσα στις περιοχές που πρόκειται να κτηματογραφηθούν και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι η πόλη της Καλαμπάκας καθώς και το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων της περιοχής. Στο νομό Τρικάλων τα τελικά εγγραπτέα δικαιώματα ιδιοκτησίας που θα κτηματογραφηθούν είναι 293.490 και συγκεκριμένα στο Δήμο Καλαμπάκας είναι 103.368.
Αναλυτικά οι περιοχές της Καλαμπάκας που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι οι εξής:
Προ Καποδιστριακοί Δήμοι / Κοινότητες

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΟΞΥΝΕΙΑΣ
ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΗΣ ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΗΔΟΝΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΝΘΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑΦΥΤΟΥ ΠΕΥΚΗΣ
ΑΥΡΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥ ΠΟΛΥΘΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΝΙΣΚΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ
ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ
ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ ΚΡΑΝΕΑΣ ΤΡΥΓΟΝΟΣ
ΓΛΥΚΟΜΗΛΕΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣ ΛΟΓΓΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥ (ΤΣΙΟΥΚΑΣ)*
ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ ΧΑΛΙΚΙΟΥ
ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙΟΥ ΜΑΤΟΝΕΡΙΟΥ ΧΑΣΙΩΝ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΜΗΛΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ)* ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΑΣΕΑΣ

Η κτηματογράφηση αποσκοπεί στη συλλογή, επεξεργασία και καταγραφή των εμπράγματων και άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων ανά ακίνητο και, αφετέρου, στη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων που θα επιτρέψουν την κατά το δυνατόν ακριβέστερη απεικόνιση των γεωτεμαχίων στο κτηματολογικό διάγραμμα και περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
Α) Κήρυξη περιοχής υπό κτηματογράφηση
Β) Συλλογή δηλώσεων του Ν. 2308/1995 και εντοπισμός ακινήτου
Γ) Σύνταξη προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων
Δ) Έλεγχος νομιμότητας
Ε) Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων
Στ) Μέσα διόρθωσης ενδεχόμενων σφαλμάτων των προσωρινών Κτηματολογικών στοιχείων: ενστάσεις, αιτήσεις διόρθωσης
Ζ) Αναμόρφωση προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων μετά την εξέταση των ενστάσεων και αιτήσεων διόρθωσης
Η) Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης - έναρξη λειτουργίας Κτηματολογίου
Για τη διευκόλυνση των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους καθ΄όλη τη διάρκεια της κτηματογράφησης έως και την υποβολή ενστάσεων και την οριστικοποίηση των εγγραφών ζητούμε να παραμείνει το Υποθηκοφυλάκειο στο Δήμο μας
Θεωρούμε απαράδεκτη τη συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου και την εν λόγω πρόταση του Υπουργείου αναιτιολόγητη, βεβιασμένη, πρόχειρη και λανθασμένη.
Ο Δήμος Καλαμπάκας δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην συγκεκριμένη απόφαση και καλεί τους υπεύθυνους να διορθώσουν την λανθασμένη επιλογή τους που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους δημότες μας.
Καλούμε την αρμόδια να αποφασίσει Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Τρικάλων να εισηγηθεί αρνητικά, κατά της προτεινόμενης από το Υπουργείο συγχώνευσης.
Ο Δήμος Καλαμπάκας εκδηλώνει την επιθυμία του να παρευρεθεί μέσω του νομίμου εκπροσώπου του, κ. Δημητρίου Σακελλαρίου, Δημάρχου Καλαμπάκας κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος την 16η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 και σε κάθε μετ΄αναβολή συζήτηση.
Η παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στην Καλαμπάκα κρίνεται ως απόλυτα επιβεβλημένη και δίκαιη.
Για τους παραπάνω λόγους Δήμος και πολίτες θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την άρση της επιχειρούμενης αδικίας και την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στον Δήμο μας.
Στη συνέχεια o Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι (ομόφωνα)

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου και την εν λόγω πρόταση του Υπουργείου αναιτιολόγητη, βεβιασμένη, πρόχειρη και λανθασμένη.
Ο Δήμος Καλαμπάκας δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην συγκεκριμένη απόφαση και καλεί τους υπεύθυνους να διορθώσουν την λανθασμένη επιλογή τους που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει δημιουργεί και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους δημότες μας.
Καλούμε την αρμόδια να αποφασίσει Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Τρικάλων να εισηγηθεί αρνητικά και κατά της προτεινόμενης συγχώνευσης.
Ο Δήμος Καλαμπάκας εκδηλώνει την επιθυμία του να παρευρεθεί μέσω του νομίμου εκπροσώπου του, κ. Δημητρίου Σακελλαρίου, Δημάρχου Καλαμπάκας κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος την 16η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 και σε κάθε μετ΄αναβολή συζήτηση.
Η παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στην Καλαμπάκα κρίνεται ως απόλυτα επιβεβλημένη και δίκαιη.
Για τους παραπάνω λόγους Δήμος και πολίτες θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την άρση της επιχειρούμενης αδικίας και την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στον Δήμο μας.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 379/2013
Εξαντληθέντων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, λύεται η συνεδρίαση.
Αφού συνετάγη το παρόν πρακτικό, υπογράφεται ως ακολούθως.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΑ ΜΕΛΗ
 

Δήμου Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακριβές Αντίγραφο

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας

 

 

 

 

Δημήτριος Σακελλαρίου

 

Αλέκος Θεόδωρος
Αλμπάνης Ηρακλής
Κόττης Δημήτριος
Παπαχρήστος Σωτήριος
Ζαρόπουλος Ιωάννης
Μαντάρας Σταμούλης
Καρακώστας Κων/νος
Κουφοχρήστος Αναστάσιος
Κωστόπουλος Ηλίας
Λύπας Δημήτριος
Ρουστάνης Γεώργιος
Καραφύλλας Ευθύμιος
Φωλίνας Νικόλαος
Κεραμάς Γεώργιος
Καραφύλλας Ευθύμιος
Ζήκος Ευθύμιος
Χελιδώνης Χρήστος
Τσουρβάκας Απόστολος
Παπαμιχαήλ Ιωάννης
Βουρλίτσης Δημήτριος
Γκουγκουστάμος Δημήτριος
Ζαχαράκης Νικόλαος
Καλτσούδας Ανδρέας
Κωστούλας Κων/νος
Τσιαντούλας Στέργιος
Μπουτίνας Βύρων
Αβραμόπουλος Δημήτριος
Στάλιας Κων/νος
Μπραζιώτης Παναγιώτης
Βασιλείου Ιωάννης

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com