A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΝΤΟΧΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D. Ed, M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής
Η ελληνική κοινωνία είναι στην κυριολεξία στην «πρέσα» εδώ και μερικά χρόνια. Η πίεση, τόσο από τα μνημόνια και τις τελευταίες κυβερνήσεις όσο και από τους δανειστές μας Ευρωπαίους και μη, ήταν και είναι τρομερή. Γεγονός είναι πως ο Λαός μας, αν και γνωρίζει, πως εδώ που έφτασε, έφτασε εξ αιτίας του στημένου πελατειακού κράτους, το οποίον δημιούργησε μια ολιγαρχία οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων εν τούτοις επέδειξε πρωτοφανή αντοχή και υπομονή.
Κανένας δεν μπορούσε να φαντασθεί μπροστά από το 2009, ότι θα είχαμε σήμερα ανεργία περίπου 30% επίσημα, ενώ ανεπίσημα ξεπερνάει το 40%, ότι θα είχαμε περίπου μισό εκατομμύριο οικογένειες χωρίς ένα εργαζόμενο, ότι θα κόβονταν οι συντάξεις και οι μισθοί κατά 40-50%, ότι θα πληρώναμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, ότι θα σταματούσε η οικοδομή, ότι τα αγροτικά προϊόντα θα πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές και ότι αθώοι συμπολίτες μας θα οδηγούνταν στην αυτοκτονία εξ αιτίας της φτώχειας.
Αυτή την τραγική οικονομική και κοινωνική καταστροφή ο Λαός την αντιμετώπισε με στωϊκότητα, με καρτερία και έδειξε ότι έχει η κοινωνία μας τεράστια αποθέματα αντοχής. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η αντοχή είναι και ανεξάντλητη. Όλα στην ζωή έχουν τα όριά τους, και δείχνουν πως τελειώνουν σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Έτσι και η Αντοχή των πολιτών θα τελειώσει πολύ σύντομα. Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από τον απομηχανής Θεό των τραγωδιών.
Τι πρέπει να γίνει; Να αλλάξουν οι κυβερνώντες την πορεία πλεύσης. Να ξεχάσουν την παλιά νοοτροπία, που μας οδήγησε στην καταστροφή. Να αφουγκρασθούν τον λαό, που είναι στα πρόθυρα έκρηξης. Να βάλουν... χέρι σ' όλους όσους έκλεψαν. Να διαμορφώσουν λογικές προτάσεις και να καταλάβουν πως η κατάσταση δεν πάει άλλο όπως πάει. Επίσης οι Δανειστές και οι της Τρόϊκα να μην συμπεριφέρονται στο Λαό μας, όπως οι Σουλτάνοι και οι Πασάδες της Τουρκοκρατίας. Περιμένουμε όλοι προτάσεις, λογικές, ανθρώπινες και αποτελεσματικές.
Η αισιοδοξία από την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκούν για να ηρεμήσουν τους πολίτες, όταν μάλιστα υπάρχει στάση πληρωμών στο εσωτερικό. Η πολιτική θύελλα, σε πολιτική και οικονομία το φθινόπωρο, αρχίζει να γίνεται ορατή. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχασε την αίγλη και την πολυσυλλεκτική βάση, ενώ η λαϊκοδεξιά της Ν.Δ. λοξοκοιτάζει πιο ...δεξιά. Οι πολίτες είναι έτοιμοι όχι για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές αλλά για να τιμωρήσουν όσους μας έφεραν στο σταυροδρόμι της καταστροφής δηλ. είναι έτοιμοι για να καταψηφίσουν.
Η Αντοχή τελειώνει. Ο Λαός δεν έχει άλλη υπομονή. Είναι στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό ας το καταλάβουν καλά κυβέρνηση και Ευρωπαίοι.
Θα το καταλάβουν, όμως;

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com