A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μπήκαν οι υπογραφές για δυο σημαντικά έργα στον Δήμο Καλαμπάκας

E-mail Εκτύπωση

erga-1Υπεγράφησαν δύο σημαντικά έργα στο Δημαρχείο Καλαμπάκας μεταξύ Δήμου – ΔΕΥΑΚ και εργολάβων.
Τα έργα αφορούν:
α) « Βελτίωση αρδευτικού δικτύου-αντιδιαβρωτικής προστασίας» στην Τ/Κ Καστανιάς και
β) « Εξοπλισμός υδρευτικής γεώτρησης και καταθλιπτικού αγωγού στην Τ/Κ Κακοπλευρίου.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

erga-2ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την παρούσα μελέτη ο Δήμος Καλαμπάκας θα προβεί στην βελτίωση του αρδευτικού δικτύου του Δήμου Καστανιάς με κλειστούς αγωγούς και ανοιχτές διώρυγες τραπεζοειδούς διατομής.
Οι περισσότερες από τις υπάρχουσες υποδομές στα αρδευτικά δίκτυα έχουν κατασκευαστεί προ 20ετίας περίπου, με κάποιες συμπληρώσεις των δικτύων που έγιναν κατά την περίοδο 2004 – 2006 (Γ' ΚΠΣ).
Πρόκειται για ένα ευρύ δίκτυο χωματαυλάκων και τσιμενταυλάκων διατομών 80x50εκ. 40x40εκ. και 30x30εκ, το οποίο εξυπηρετεί τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου Καστανιάς.
Οι τάσεις εγκατάλειψης των οικισμών από τους κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία, έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή συντήρηση του αρδευτικού δικτύου ενώ τις περισσότερες των περιπτώσεων η μη αξιοποίηση των σημαντικών επιφανειακών υδάτων (πηγή «Λούνου» Ματονερίου, πηγή «Νίστρος» Καστανιάς κλπ) έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση του εδάφους με εμφάνιση διαρροών στα υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα λόγω της παλαιότητάς τους.
Θα κατασκευαστούν οι αγωγοί:
1. Στο Δ/Δ Αμαράντου
2. Στο Δ/Δ Αμπελοχωρίου
3. Δ/Δ Καλομοίρας
4. Δ/Δ Ματονερίου
5. Δ/Δ Καστανιάς
6. Δ/Δ Καστανιάς Συν/μος Μηλότοπος Περιοχή «Φάρμα»
7. Συν/μος Ελαφίου Δ/Δ Αμαράντου Θέση «Κάμπος Ελαφίου»
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ
1. Για Σωληνωτούς Αγωγούς ΡΕ Φ90 (Τ.Κ. Αμαράντου, Τ.Κ. Καλομοίρας, Τ.Κ. Ματονερίου)
2. Για Σωληνωτούς Αγωγούς ΡVC Φ315 (Τ.Κ. Αμπελοχωρίου, Τ.Κ. Καστανιάς, Τ.Κ. Ματονερίου)
3. Για αρδευτικό δίκτυο με ανοιχτές διώρυγες - Τσιμενταύλακες διατομών 80x50, 40x40 και 30x30 (Τ.Κ. Αμπελοχωρίου, Περιοχή «Φάρμα», Περιοχή «Κάμπος Ελαφίου»)
Εκσκαφές δια χειρών θα γίνονται μόνο στα σημεία που είναι αδύνατη η προσέγγιση μηχανημάτων εκσκαφής, ανεξάρτητα αν στην παρούσα τεχνική έκθεση αναγράφεται ότι η εκσκαφή θα γίνει δια χειρών. Η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων θα γίνεται με τα ίδια υλικά που προϋπήρχαν της άρσης τους για την εκσκαφή της τάφρου. Εκσκαφές ή καθαιρέσεις σε πλάτος μεγαλύτερου του συμβατικού δεν θα πληρώνονται.
Η αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων θα γίνεται με τα υλικά που προϋπήρχαν εκτός και αν καθορίζεται διαφορετικά στην μελέτη.
Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι στην περιοχή του έργου υπάρχουν διάφορα δίκτυα (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ κλπ) και υποχρέωσή του είναι η προστασία αυτών και η άμεση αποκατάστασή τους σε περίπτωση βλάβης χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή.
Όλες οι εργασίες θα γίνουν έντεχνα και σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης. Ο Ανάδοχος υποχρεούται στη σύνταξη και υποβολή στη διευθύνουσα Υπηρεσία, κατασκευαστικού σχεδίου μετά το πέρας των εργασιών του δικτύου, ήτοι κάτοψη στην οποία να φαίνονται α)το δίκτυο των σωλήνων (μήκος, βάθος), η διάμετρος αυτών και η θέση των επί των οδών, β) η θέση των ειδικών τεμαχίων και εξαρτημάτων του δικτύου.
Η εκτέλεση του έργου θα γίνει με δημοπρασία και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08.
Συμβατική υποχρέωση του Αναδόχου είναι η δημοσιοποίηση του έργου με πινακίδα σύμφωνα με υπόδειγμα της Υπηρεσίας άνευ ιδιαίτερης αμοιβής.
Προθεσμία περαίωσης των εργασιών 18 μήνες από την ημερομηνία πρωτοκολλήσεως του συμφωνητικού στην Υπηρεσία μας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 615.000,00€ εκ των οποίων ποσόν 500.000,00€ αφορούν τις εργ. Εργασίες και ποσόν 115.000,00€ αφορούν το Φ.Π.Α.
Φορέας χρηματοδότησης της πράξης είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του ΥΠΑΑΤ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙΟΥ

erga-3ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ –ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Όλες οι εργασίες θα γίνουν έντεχνα σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αντίστοιχα άρθρα του τιμολογίου και στα συμβατικά τεύχη της μελέτης, τις ισχύουσες 440 Ελληνικές Τεχνικές

erga-4Προδιαγραφές (ΕΤΕΠ), τις Τεχνικές Προδιαγραφές που αφορούν φάσμα εργασιών των ΝΕΤ που δεν καλύπτονται από τις ΕΤΕΠ και άρα ισχύουν, τον κανονισμό σκυροδέματος, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εκτέλεσης Δημοτικών και Κοινοτικών Έργων και τις έγγραφες ή προφορικές εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.
Ο ανάδοχος οφείλει να γνωρίζει ότι στην περιοχή του έργου υπάρχουν διάφορα δίκτυα υπόγεια ή υπέργεια (ΔΕΗ – ΟΤΕ – Ύδρευση – Αποχέτευση) και πρέπει να φροντίζει για την προστασία τους.
Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08 «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων» (ΚΔΕ), τις διατάξεις του Ν. 1642/86 για το Φ.Π.Α. (Φ.Ε.Κ. Α' 25/86) και το άρθρο 27 του Ν. 2166/93 για κράτηση 6‰ στο ΤΣΜΕΔΕ (Φ.Ε.Κ. Α' 137/24-8-93). Τις σε εκτέλεση των ανωτέρω διατάξεων εκδοθείσες κανονιστικές πράξεις (εφόσον δεν περιλαμβάνονται στην κωδικοποίηση), καθώς και τις λοιπές διατάξεις που αναφέρονται ρητά ή απορρέουν από τα οριζόμενα στα συμβατικά τεύχη της παρούσας εργολαβίας και γενικότερα κάθε διάταξη (Νόμος, Π.Δ., Υ.Α.) και ερμηνευτική εγκύκλιος που διέπει την ανάθεση και εκτέλεση του παρόντος έργου, έστω και αν δεν αναφέρονται ρητά παραπάνω.
Από τα παραπάνω εν ισχύ εθνικά κανονιστικά κείμενα (Υπουργικές Αποφάσεις, Εγκύκλιοι, Προδιαγραφές κ.λπ.) ισχύουν όσα δεν έρχονται σε αντίθεση με τις εγκριθείσες ΕΤΕΠ ή δεν περιλαμβάνονται στο θεματολόγιο αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έρχονται σε αντίθεση με τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (hEN) που έχουν θεσπισθεί με τις σχετικές ΚΥΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 90.650,41 € για εργασίες, προβλέπεται πρόσθετη δαπάνη για Φ.Π.Α. 20.849,59 €.
Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 111.500,00 €.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει εξολοκλήρου από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com