A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιχειρηματικά Νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση
epimelitirioΔιευκρινίσεις για τις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο

Με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης (Γ.Γ.Ε.Α.), θα ενημερωθούν μέσω ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Ε.Α. www.ependyseis.gr, και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι φορείς που έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 και τα αιτήματα αυτά εκκρεμούν.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και διευκρινίζεται ότι δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης έως τις 11 Ιουλίου 2012.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων και κάθε άλλο σχετικό δικαιολογητικό, και για επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού η βεβαίωση ολοκλήρωσης γίνεται με το πρακτικό σύνδεσης με τη ΔΕΗ. Για λοιπά επενδυτικά σχέδια, η βεβαίωση γίνεται με αντίστοιχα παραστατικά και εφ' όσον αυτά δεν εκδίδονται, με υπεύθυνη δήλωση του υπεύθυνου του φορέα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάζουν τις αιτήσεις με τη σειρά που υποβάλλονται και θα τις εισάγουν στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές και μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αίτησης θα εκδοθούν οι αποφάσεις για τα επενδυτικά σχέδια για τα οποία δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις.

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα

Παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, κλπ) σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία αυτή ισχύει για όλα τα νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Αύξηση εξαγωγών τον Μάρτιο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές τον Μάρτιο, μετά από μία περίοδο επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξής τους, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη του 2011 και συνεχίστηκε στις αρχές του 2012. Η συνολική αξία των εξαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.567 εκατ. ευρώ, έναντι 1.352,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 15,8%.

ΟΑΕΕ: Δικαίωμα ασφάλισης σε χαμηλότερη κατηγορία

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμούς Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματικών (ΟΑΕΕ) θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έως και δύο βαθμίδες, μια κίνηση που έχει στόχο να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν σε μια περίοδο δυσπραγίας εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Το δικαίωμα επιλογής κατώτερης κατηγορίας ασφάλισης θα έχουν όσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ ή έχουν δεν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών, και ως εκ τούτου δεν είναι ενήμεροι.

Δικαίωμα επιλογής στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από την κατηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005, έχουν οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και είναι ενήμεροι.

Επίσης, δικαίωμα επιλογής έχουν και οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που είχαν επιλέξει να μεταταχθούν προαιρετικά σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και έχουν επανέλθει στην υποχρεωτική κατηγορία.

Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι τόσο γιατί καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, όσο και γιατί τηρούν τους όρους της τυχόν ρύθμισης.Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα ασκείται με σχετική αίτηση του ασφαλισμένου, και θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Ασφαλισμένοι που έχουν ασκήσει ή θα ασκήσουν το δικαίωμα προκαταβολής εισφορών με την έκπτωση του άρθρου 48 του ν. 3943/2011 (Α' 66), θα μπορούν να ασκήσουν παράλληλα και το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Η αίτηση κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία υποβάλλεται στο αρμόδιο, κατά περίπτωση, Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com