A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΠροδημοσίευση του Προγράμματος ''Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)''
Το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» εντάσσεται στα πλαίσια του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) και αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΑΝΥΠ) προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων. Σε ποιους απευθύνεται:
Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, κατασκευών, επιλεγμένων κλάδων εμπορίου και υπηρεσιών.
Τι χρηματοδοτείται:
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα - Εξωστρέφεια ΙΙ» ενισχύονται έργα ύψους προϋπολογισμού ύψους επένδυσης ως ακολούθως:

  •  από 20.000 έως 200.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που ΔΕΝ εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 - 70.22, 73 - 73.11.11, 74 - 74.10.1, 74.10.2 (ΚΑΔ - NACE 2008)
  •  από 20.000 έως 100.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 - 70.22, 73-73.11.11, 74-74.10.1, 74.10.2 (ΚΑΔ - NACE 2008)

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος του προϋπολογισμού του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν δύναται να υπερβαίνει το 60% του Μέσου Όρου του Κύκλου εργασιών της τελευταίας τριετίας της επιχείρησης ή τουλάχιστον της μίας (1) δωδεκάμηνης πλήρους διαχειριστικής χρήσης που αποτελεί τυπική προϋπόθεση συμμετοχής στο παρόν Πρόγραμμα. Η προϋπόθεση του ανωτέρω ποσοστού ισχύει για τις προτάσεις που υποβάλλονται από όλες τις επιχειρήσεις, είτε στο πλαίσιο μιας συνεργασίας είτε μεμονωμένα.
Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης καθορίζεται από το μέγεθος της επιχείρησης και την σύναψη ή μη συνεργασιών και διαμορφώνεται ως εξής:
1) Για μεμονωμένα επιχειρηματικά σχέδια της περίπτωσης (Α) του Κεφ. 6 και για όλες τις κατηγορίες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων:

  •  45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την επικράτεια

2) Για την περίπτωση μεμονωμένων επενδυτικών σχεδίων χωρίς συνεργασίες, για όλες τις κατηγορίες των Μικρομεσαίων επιλέξιμων εμπορικών επιχειρήσεων και για τις μεγάλες επιχειρήσεις (περιπτώσεις (Β) και (Γ) του Κεφ. 6):

  •  35% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για την περίπτωση τις εμπορικές ΜΜΕ
  •  30% του προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

3) Όλες οι κατηγορίες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στα πλαίσια σύναψης συνεργασιών είτε με επιλέξιμες εμπορικές επιχειρήσεις είτε με άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (περιπτώσεις (Β) και (Δ) του Κεφ. 6):

  •  55% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την επικράτεια

4) Για την περίπτωση των συνεργασιών με μεγάλες επιχειρήσεις - συνεργασίες της περίπτωσης (Γ) του Κεφ. 6:

  •  45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και
  •  55% του προϋπολογισμού για όλη την Επικράτεια για όλες τις κατηγορίες των ΜΜΕ.

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούνιο 2013
Mειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τον Ιούνιο από τις ελληνικές τράπεζες διέρρευσαν καταθέσεις περίπου 700 εκατ. ευρώ καθώς το συνολικό υπόλοιπο νοικοκυριών και επιχειρήσεων υποχώρησε στα 162,7 δισ. ευρώ από 163,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου. Ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 το απόθεμα των καταθέσεων εμφανίζεται αυξημένο κατά 12,1 δισ. ευρώ.
Μείωση όμως κατέγραψαν τον Ιούνιο και οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σε ετήσια βάση η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα εμφάνισε μείωση κατά 4,1% (έναντι μειώσεως 3,7% τον Μάιο) με αποτέλεσμα το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες να υποχωρήσει στα 223,8 δισ. ευρώ από 240 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του Ιουνίου του 2012.

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα μελισσοκομίας για την περίοδο 2014-2016 Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα προγράμματα για τη βελτίωση της παραγωγής μελιού, προϋπολογισμού για την Ελλάδα περί τα 8,5 εκατ. ευρώ, στην τριετία 2014 - 2016. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 9% περίπου των συνολικών ποσών που διαθέτει η ΕΕ για τα 28 πλέον κράτη μέλη. Αν ληφθεί υπόψη και η εθνική συμμετοχή στις ενισχύσεις, τα συνολικά διαθέσιμα ποσά για την ελληνική μελισσοκομία φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ.
Τα «μελισσοκομικά προγράμματα» είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ποσοστό 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στόχος των μελισσοκομικών προγραμμάτων είναι, μέσω της υλοποίησης δράσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα, να βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής και εμπορίας των μελισσοκομικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηριχθεί ο τομέας της μελισσοκομίας. Το ύψος της ευρωπαϊκής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των «μελισσοκομικών προγραμμάτων» σχετίζεται άμεσα και καθορίζεται από το σύνολο των μελισσοκομιών, που διαθέτει το κάθε κράτος μέλος.
Οι επιδοτήσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν έξι κατηγορίες μέτρων υπέρ των μελισσοκόμων: Τεχνική βοήθεια προς τους μελισσοκόμους και τις ομάδες τους, έλεγχο της βαρροϊκής ακαρίασης, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα των μελισσοκομιών, εργαστηριακές αναλύσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα, ανασύσταση του μελισσοκομικού κεφαλαίου και εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συνέδριο της Ελαιοτεχνία 2014: 3ο Συνέδριο Νέες καλλιέργειες, προοπτικές & δυνατότητες
Το συνέδριο θα λάβει χώρα από 15 έως 16 Σεπτεμβρίου 2013, Ξενοδοχείο Athens Plaza, Σύνταγμα-Αθήνα. Θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, blueberry, goji berry, μύρτιλο, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, βελανιδιές, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, κ.ά.
Για πληροφορίες: Τηλ.: 210 7568888, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , http://agrorama.com/ και http://www.facebook.com/NeesKalliergeiesNeesKalliergies

Επιδότηση επιχειρήσεων για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού
Η ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε με στόχο την ενίσχυση εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων επιδοτεί με 40% το κόστος συμμετοχής στις εκθέσεις εξωτερικού. Η επιδότηση ισχύει για όλες τις εθνικές συμμετοχές που θα διοργανωθούν ως το τέλος του 2013.
Πληρ: ΔΕθ-HELEXPO. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 2310-291135

Τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ θα είναι κοντά σας ξανά μετά τον ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com