A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΕΤΕΑΝ: Ενεργοποιήθηκε το ταμείο εγγυοδοσίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας του ΕΤΕΑΝ, που θα παράσχει εγγυήσεις προς τις τράπεζες για την παροχή δανείων σε υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε το Ταμείο, ύστερα από συμφωνία με τις τράπεζες που συμμετέχουν στη δράση και την υπογραφή των συμβάσεων συνεργασίας. Τα κεφάλαια του Ταμείου Εγγυοδοσίας ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια που θα εκταμιευθούν με την εγγύησή του εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 150 εκατ. ευρώ.
Τα δάνεια που θα αποτελέσουν αντικείμενο εγγύησης από το Ταμείο διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
Δάνεια για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων: κυμαίνονται από 10.000 έως 800.000 ευρώ, με διάρκεια 5-10 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη. Για τα δάνεια αυτής της κατηγορίας το ποσοστό εγγυήσεως ορίζεται σε 80% επί του ποσού του δανείου.
Δάνεια έναντι της επιχορήγησης εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων (αφορά δικαιούχους ΕΣΠΑ και Επενδυτικού Νόμου). Το ύψος των δανείων αυτών μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό της επιχορήγησης, με ελάχιστο 10.000 ευρώ και μέγιστο 500.000 ευρώ, ενώ η διάρκειά τους ορίζεται από 24 έως 36 μήνες κατ'ανώτατο με δυνατότητα περιόδου χάριτος 6 μηνών. Για τα δάνεια αυτής της κατηγορίας το ποσοστό εγγυήσεως ορίζεται σε 70 % επί του ποσού του δανείου, ενώ οι ζητούμενες εξασφαλίσεις περιορίζονται στην εκχώρηση της επιχορήγησης έως του 100% του δανείου ή/και την εγγύηση φυσικού προσώπου.
Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης (κεφάλαια κίνησης ειδικού σκοπού) ή/και Δάνεια που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια σε τελικό στάδιο υλοποιήσεως. Το ύψος τους κυμαίνεται από 10.000 έως 800.000 ευρώ, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών ή το μισθοδοτικό κόστος ή το ύψος των εξοφληθεισών δαπανών υλοποιηθείσας επένδυσης. Η διάρκεια των δανείων ορίζεται από 2-10 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη. Για τα δάνεια αυτής της κατηγορίας το ποσοστό εγγυήσεως ορίζεται σε 80 % επί του ποσού του δανείου.
Εκτός από την εγγύηση του Ταμείου, οι τράπεζες ανάλογα με την πιστωτική τους πολιτική, μπορούν να ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει σωρευτικά (μαζί με την εγγύηση του Ταμείου) το 120% του αρχικού ποσού του δανείου. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η λήψη προσημειώσεως στη μόνιμη και μοναδική κατοικία του φορέα της επιχείρησης ή του εγγυητή.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες, οι οποίες αναλαμβάνουν την εξέταση των επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, την έγκριση των δανείων και την υποβολή των αιτημάτων εγγυοδοσίας προς το ΕΤΕΑΝ. Οι τράπεζες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας είναι οι:
ALPHA/ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ΚΥΠΡΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, PROBANK, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Δυτ. Μακεδονίας, Συνεταιριστική Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΝ www.etean.com.gr.

Το θερινό ωράριο των καταστημάτων ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων
Το θερινό πενθήμερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ισχύει από Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και είναι το εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ: 08:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
ΤΡΙΤΗ: 08:00 – 14:00 & απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ: 08:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
ΠΕΜΠΤΗ: 08:00 – 14:00 & απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΡΓΙΑ

ΟΑΕΕ: Ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών
Με τις διατάξεις του Ν.4152/2013, όπως τροποποιήθηκαν με το δεύτερο άρθρο του Ν.4158/2013 (ΦΕΚ126Α/4-6-2013), παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ.
Με την ρύθμιση «Νέα Αρχή» επιχειρούνται μεταρρυθμίσεις με σκοπό την αποτελεσματικότερη είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού παρέχονται κίνητρα στους ασφαλισμένους που καθορίζονται από το χρόνο ανταπόκρισης και ένταξής τους στη ρύθμιση αλλά και από το χρόνο εξόφλησης των οφειλών.
Επιδιώκεται δηλαδή αφενός η άμεση ένταξη στη ρύθμιση και η συντομότερη εξόφληση και αφετέρου η παράλληλη καταβολή των τρεχουσών εισφορών έτσι ώστε να μην δημιουργούνται νέες οφειλές.
Επιπλέον, επέρχονται σημαντικές καινοτομίες ως προς την τμηματική εξόφληση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικότερα:
Αποδεσμεύεται η καταβολή της δόσης από την τρέχουσα εισφορά. Με την νέα ρύθμιση η εξόφληση των δόσεων – που μέχρι σήμερα συνεισπράττονται με τις εισφορές ανά δίμηνο - πραγματοποιείται πλέον σε μηνιαία βάση, ενώ οι τρέχουσες εισφορές εξακολουθούν να είναι διμηνιαίες.
Η πάγια εντολή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την τμηματική εξόφληση της οφειλής, χωρίς να απαιτείται ειδοποίηση του οφειλέτη για την καταβολή των δόσεων.

Από 1/1/2013 τα τέλη καθυστέρησης καταργούνται και το ποσό της κύριας οφειλής επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο που ισούται με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συν ένα περιθώριο 800 μονάδων βάσης (8%) υπολογισμένο σε ετήσια βάση.
Υιοθετείται για πρώτη φορά η επιβάρυνση της κύριας οφειλής με επιτόκιο ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής της ρύθμισης.
Υιοθετείται για πρώτη φορά η διαδικασία αξιολόγησης της αδυναμίας του οφειλέτη να εξοφλήσει και της βιωσιμότητας της ρύθμισης, δηλαδή της δυνατότητάς του να ανταπεξέλθει στην καταβολή των δόσεων καθ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Η αξιολόγηση γίνεται από τους φορείς ή και από τρίτους εκτιμητές.
Ειδικότερα οι ανεξάρτητοι εκτιμητές πιστοποιούν τα οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι οφειλέτες όταν η οφειλή υπερβαίνει τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (75.000 €).
Καταργείται η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας με την υπαγωγή στη ρύθμιση και αντικαθίσταται με πιστοποιητικό οφειλής.

ΙΟΒΕ: Ύφεση 5% το 2013
Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας μεταξύ 4,8% και 5%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για -4,6%, αναμένει για φέτος το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ενώ εκτιμά πως το ποσοστό της ανεργίας θα εκτιναχθεί στο 27,8%. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω - η ύφεση θα κυμανθεί φέτος γύρω στο 5%, αναφέρει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους παραγωγούς προϊόντων διατροφής
Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της δράσης του για τη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και ειδικότερα με τα τοπικά προϊόντα διατροφής και μετά τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της «Τρικαλινής Γεύσης» και της τελευταίας σύσκεψης με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, καλεί τους παραγωγούς προϊόντων διατροφής που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον τουριστικό κλάδο να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Τρικάλων για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (αρμόδια κα Σοφία Σδρένια, τηλ. 2431028189, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Στόχος της δράσης είναι να έρθουν σε επαφή οι τοπικοί παραγωγοί με τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής για να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασιών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα διατροφής (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, φρούτα, λαχανικά, ποτά, κρέας, λάδι, αρωματικά φυτά κ.α.) από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com