A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΣε δημόσια διαβούλευση ο πρώτος κανονισμός ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος που αφορά τα αλκοολούχα ποτά
Η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για τον συντονισμό των διαδικασιών για την απονομή του σήματος ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, θέτει σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με το άρθρο 187 του ν. 4072/2012, τον πρώτο κανονισμό ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος που αφορά τα αλκοολούχα ποτά. Καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης είναι η 17η Ιουλίου 2013. Με τον υπό διαβούλευση κανονισμό ορίζεται ως Φορέας Απονομής και Ελέγχου του Σήματος στα αλκοολούχα ποτά η Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Χ.Κ) και καθορίζονται με λεπτομέρεια όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος στα σχετικά προϊόντα. Η Επιτροπή, δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου Κανονισμού για την προστασία της ελληνικότητας των προϊόντων της χώρας μας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις διατάξεις του.

Υποχώρησε 5,7% ο ΓΔΚΕ στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Μείωση κατά 5,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Απριλίου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2012, έναντι αύξησης 12% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2012 - Απριλίου 2013, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2011 - Απριλίου 2012, παρουσίασε μείωση κατά 1,7%, έναντι αύξησης 5,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Η μείωση κατά 5,7% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία το μήνα Απρίλιο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2012, προκύπτει από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Την αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 15,5%.
β. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,9%.
Επίσης, η μείωση του Δείκτη οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 10,3%.
• Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 1,2%.

Σε ισχύ από την Πέμπτη η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για έως και 100 δόσεις
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, τέθηκε σε ισχύ η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω της οποίας πάνω από 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις.
Η αίτηση θα υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή στις ΔΟΥ και τα τελωνεία για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ και στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης για μεγαλύτερα ποσά.
Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έντυπα στις κατά τόπους εφορίες και τελωνεία μέχρι τις 18 Ιουλίου.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας
Το Επιμελητήριο Πιερίας, διοργανώνει την 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013 και θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης (οικισμός Ανδρομάχης).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Πιερίας, τηλέφωνα: 2351047263 και 2351047274. Επίσης, ενημερωτικό υλικό υπάρχει και στo portal του Επιμελητηρίου www.champier.gr.

Eπιχειρηματική αποστολή στην Τουρκία διοργανώνει ο ΟΠΕ
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο διοργάνωσης του επιχειρηματικού Forum, διοργανώνει σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη, από 20-23 Οκτωβρίου 2013.
Η επιχειρηματική αποστολή αποβλέπει στην καλλιέργεια σχέσεων και συνεργασίας με επιχειρηματίες της περιοχής και απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω κλάδους:

  •  Ανανεώσιμων-εναλλακτικών μορφών ενέργειας
  •  Δομικών υλικών - Κατασκευών
  •  Τροφίμων- Ποτών, κυρίως delicatessen
  •  Τουρισμού

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο οργάνωσης στον ΟΠΕ, κο Κλεόβουλο Μπούζο, τηλ. 2310 510047, e-mai: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Έκθεση «Η Ελλάδα των Γεύσεων και των Παραδόσεων»
Η πρώτη Έκθεση τουριστικών και αγροτικών προϊόντων, της σειράς εκθέσεων «Η Ελλάδα των Γεύσεων και των Παραδόσεων» θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 έως 29/6 στον Εκθεσιακό Χώρο του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ θα διεξαχθεί 25-29 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κόρινθο, στο χώρο της επιχείρησης «Σωληνουργεία Κορίνθου».
Πληρ: Επιμελητήριο Κορινθίας, τηλ. 2741021173 καθώς και στο τηλ. 2741024464.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com