A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΠαράταση έως 16 Σεπτεμβρίου στις αιτήσεις για ένταξη στο Μέτρο 321 του ΠΑΑ,
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσίευσε την 3η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Μέτρο 321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό». Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 16/09/2013 ενώ ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) που διατίθεται συνολικά για τη χρηματοδότηση των πράξεων με την παρούσα επιστολή είναι 33.000.000 ευρώ. Στόχοι του Μέτρου είναι η προστασία και αξιοποίηση των φυσικών πόρων της υπαίθρου (εδαφικών και υδατικών) για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης του τοπικού και αγροτικού πληθυσμού και η παροχή και βελτίωση υπηρεσιών προς τον αγροτικό και τοπικό πληθυσμό.
Οι υπηρεσίες αυτές σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων των περιοχών, καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των περιοχών παρέμβασης.
Ειδικότερα το μέτρο αφορά:
Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και επιχειρήσεων ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης,δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας, (δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, δαπάνες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, δαπάνες μελετών, δαπάνες προβολής, κ.α), με ποσοστό ενίσχυσης από 35%-60%, ανάλογα με την διοικητική Περιφέρεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου. Στο παράρτημα της πρόσκλησης υπάρχει αναλυτικός πίνακας με τις περιοχές παρέμβασης του άξονα 3 με την Περιφέρεια, την περιφερειακή ενότητα, το Δήμο και τη δημοτική-τοπική κοινότητα που εντάσσεται στο Μέτρο.

Επεκτείνεται με 2.200 νέες θέσεις εργασίας το πρόγραμμα για την πρόσληψη πτυχιούχων ανέργων
Επεκτείνεται με 2.200 νέες θέσεις εργασίας το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» το οποίο ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε τη δημιουργία 5.000 θέσεων εξαρτημένης εργασίας και πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες καλύφθηκαν πλήρως.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης προστίθενται 2.200 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
Το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 αφορούν επιχορήγηση και οι τρεις δέσμευση του εργοδότη.
Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού, ούτε σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης. Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Βιομηχανία: Μείωση 2,7% των τιμών παραγωγού, τον Απρίλιο
Μείωση 2,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2012, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2012 προς το 2011.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή στο κόστος παραγωγής των ελληνικών βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 2,3%.
β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 3,9%.
Επίσης, ο γενικός δείκτης, τον Απρίλιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2013, παρουσίασε μείωση 1,3% έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2012.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους παραγωγούς προϊόντων διατροφής
Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της δράσης του για τη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και ειδικότερα με τα τοπικά προϊόντα διατροφής και μετά τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της «Τρικαλινής Γεύσης» και της τελευταίας σύσκεψης με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, καλεί τους παραγωγούς προϊόντων διατροφής που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον τουριστικό κλάδο να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Τρικάλων για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (αρμόδια κα Σοφία Σδρένια, τηλ. 2431028189, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Στόχος της δράσης είναι να έρθουν σε επαφή οι τοπικοί παραγωγοί με τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής για να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασιών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα διατροφής (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, φρούτα, λαχανικά, ποτά, κρέας, λάδι, αρωματικά φυτά κ.α.) από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com