A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στην πόλη μας

E-mail Εκτύπωση

eorti-1Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων που εορτάζονται την Τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα στην Καλαμπάκα.

eorti-2Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο Μεγάλος εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ.κ. Σεραφείμ συνεπικουρούμενος από πλήθος ιερέων, ιερομονάχων των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών.

eorti-3 Τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα άλλη μια γιορτή στον τόπο μας, προέκταση του Πάσχα.

Μέσα στη μεταπασχαλινή πορεία της άνοιξης προς την Ανάληψη και ανάμεσα στις θρησκευτικές γιορτές που «ανακατεύονται» την περίοδο αυτή με όποιες λατρευτικές συνοδοιπορίες γιορτάζει και πάλι ο τόπος μας.

eorti-4Γιορτάζει ο Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων δένοντας τους αιώνες που έφυγαν με αυτούς που θα έρθουν. Δένοντας την πίστη και την παράδοση με το σύγχρονο μεγαλείο. Αυτά τα συνταίριασαν όλα οι συνεχιστές Πατέρες της Ι.Μ. Βαρλαάμ αφήνοντας στις επόμενες γενιές παρακαταθήκη αξίες για έρευνες με άπειρα στοιχεία εικόνων, αγιογραφιών, χρωμάτων και προσώπων.
eorti-5Προσώπων που άφησαν εδώ την τελευταία τους πνοή αλλά και στοιχεία μοναδικά. Αξιοθαύμαστα.
Ένα δημιούργημα τέχνης είναι ο Πάνσεπτος Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων που θεμελιώθηκε στις 7-12-1986 περατώθηκε δε και εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ την 27-5-2001.

eorti-6Η ανέγερση έγινε με δαπάνες της Ι.Μ. Βαρλαάμ επί Ηγουμενίας του Αρχιμ. Ισιδώρου.

Λένε ότι τα μοναστήρια μας είναι χτισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να "κοιτούν" το ένα το άλλο, θυμίζοντας σύστημα φρυκτωριών που μεταδίδει το μήνυμα του θεϊκού λόγου που μεταλαμπαδεύει την πίστη.

eorti-7Την πίστη την μεταλαμπαδεύουν και έργα όπως τούτος ο Ιερός Ναός ΠΡΟΣΦΟΡΑ αγάπης προς τον τόπο, της Ι.Μ. Βαρλαάμ. Οι δικοί μας πατέρες, από κει ψιλά που προσεύχονται και αγωνιούν για το μέλλον των ανθρώπων, κάνοντας καθημερινά έργα θαυμαστά και θεάρεστα όπως και τούτος ο Ναός που θα στέκει κάτω από τους θεόσταλτους βράχους, για να αγιάζει τους πιστούς και να θυμίζει σε όλους εμάς, όλους εκείνους που πέρασαν από τούτον εδώ το μοναδικό τόπο βάζοντας τα πρώτα και δύσκολα σημάδια της πίστης και της προσευχής.

eorti-8Ανάμεσα λοιπόν στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και πριν κάποια χρόνια που ξεκίνησαν το έργο οι σύγχρονοι συνεχιστές της πίστης, δεν ξέχασαν τους προκατόχους τους και τους τίμησαν με την ανέγερση στο όνομά τους του Ιερού αυτού Ναού γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν τις αρχικές δυσκολίες. Δύσκολα τα πρώτα λιθάρια της πίστης στην έρημο των βράχων εκείνης της μακρινής εποχής. Άφησαν εδώ τα ιερά οστά τους για πάντα, ίσως και μέσα στις σχισμές των βράχων κάνοντας το ιερό καθήκον τους έργο παντοτινό ανά τους αιώνες.

eorti-9Φιλοσόφησαν λοιπόν οι δικοί μας Πατέρες το τότε μεγαλείο των ψυχών εκείνων, τον πόνο και τη στέρηση και τους τίμησαν αφήνοντας το όνομά τους σε ένα μοναδικό έργο.
Ιερός Ναός Οσίων Μετεωριτών Πατέρων. Το μήνυμα του Θεϊκού λόγου μεταλαμπαδεύει την πίστη με την θέληση αυτών που τα συνεχίζουν. Έτσι γίνονται έργα θαυμαστά και μοναδικά, κληρονομιά στις επόμενες γενιές.eorti-10

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com