A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σίσα: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει στην Αθήνα βίντεο

E-mail Εκτύπωση PDF

sisaΣυγκλονιστικό ρεπορτάζ για την εξάπλωση του νέου θανατηφόρου ναρκωτικού "σίσα", του ναρκωτικού των φτωχών, στην Αθήνα της κρίσης...
δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Guardian. «Κανείς δεν ξέρει ποιο ήρθε πρώτο: η οικονομική κρίση που διαλύει την Ελλάδα ή το σίσα, το ναρκωτικό που είναι τώρα γνωστό ως "κοκαΐνη των φτωχών"», σημειώνει η απεσταλμένη της εφημερίδας στην ελληνική πρωτεύουσα, Ελένα Σμιθ. «Αυτό που όλοι δέχονται είναι ότι το σίσα είναι δολοφόνος. Και με 2 ευρώ τη δόση, είναι κάτι που έχει έρθει να καταδιώξει την Ελλάδα, τη χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κατάρρευσης της Ευρώπης».
"Όπως πάνε τα ναρκωτικά, είναι το χειρότερο. Καίει τα σωθικά σου, σε κάνει να επιθετική και εξασφαλίζει ότι θα τρελαθείς τελείως", δηλώνει η Μαρία, πρώην εξαρτημένη από την ηρωίνη. "Αλλά είναι φθηνό και είναι εύκολο να το βρεις και είναι αυτό που κάνουν όλοι".
Η κρίση των ναρκωτικών, που έφερε στο φως μια νέα ταινία του Vice.com, έχει θέσει τις ήδη κλονισμένες από δρακόντειες περικοπές υγειονομικές αρχές της Αθήνας, υπό περαιτέρω πίεση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το φάρμακο που προτιμούν χιλιάδες άστεγοι Έλληνες που ωθήθηκαν στους δρόμους από τη φτώχεια και την απελπισία, το σίσα περιγράφεται τόσο από τους τοξικομανείς όσο και τους αξιωματούχους, ως μια παραλλαγή της μεθαμφεταμίνης, της οποίας η δυνατότητα να φέρει τους χρήστες σε μια κατάσταση τυφλής βίας, ενισχύεται από τις ουσίες με τις οποίες το συνθετικό αυτό ναρκωτικό συχνά αναμιγνύεται: οξές μπαταρίας, λάδια κινητήρα, ακόμη και σαμπουάν.
Ακόμη χειρότερα, δεν είναι μόνο εύκολα διαθέσιμο, αλλά είναι εύκολο να φτιαχτεί - "παραγγελία" για μια κοινωνία που παρά τις επίσημες προγνώσεις αισιοδοξίας και δημοσιονομικής πρόοδου, στη βάση της, τουλάχιστον, βλέπει λίγο φως στο τέλος του τούνελ.
"Είναι ένας δολοφόνος και σε κάνει κι εσένα να θέλεις να σκοτώσεις", λέει ο Κωνσταντίνος, ένας τοξικομανής, στην Vice. "Μπορείς να σκοτώσει χωρίς να καταλαβαίνεις τι κάνεις ... Και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το θάνατο. Πολλοί χρήστες έχουν πεθάνει".
Σε όλη την Ελλάδα, τα υποπροϊόντα των έξι συνεχόμενων ετών ύφεσης, είναι βάναυσα και σκληρά. Η κατάθλιψη, μαζί με την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, έχει αυξηθεί δραματικά. Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχουν εκτοξευθεί και ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει υπό από το βάρος των μέτρων λιτότητας που έχουν μειώσει το εισόδημα των απλών Ελλήνων κατά 40%.
Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τους συντηρητικούς στην Ελλάδα, έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον διωγμό των χρηστών ναρκωτικών και άλλων αστέγων από το κέντρο της πόλης – με μια σειρά από αμφιλεγόμενες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα.
"Αλλά με τέτοιες ενέργειες, οι αρχές απλά βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί", δήλωσε ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος, επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ. "Αυτό που, στην πραγματικότητα, κάνουν είναι να περιθωριοποιούν αυτούς τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο, σπρώχνοντάς τους στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών που τους προσφέρουν προστασία".
"Ακριβώς όταν η απαίτηση για βοήθεια είναι μεγαλύτερη από ποτέ, οι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος οργανισμοί όπως ΚΕΘΕΑ, είδαν τους προϋπολογισμούς τους να μειώνονται κατά το ένα τρίτο, κατ' απαίτηση της "τρόικα" - της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ".

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com