A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Από 1η Ιουλίου οι νέες ρυθμίσεις χρεών

E-mail Εκτύπωση PDF

rithmisisΑπό την 1η Ιουλίου θα μπορούν να υπαχθούν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και την εφορία. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο και πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία των οφειλετών να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε 48 δόσεις, ενώ εάν είναι φυσικά πρόσωπα και οφείλουν μικρά ποσά μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε ακόμα περισσότερες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό σύστημα για τις αιτήσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις που θα αρχίσουν την 1η Ιουλίου.
Αυτό το κανάλι για την παραλαβή των αιτήσεων θα είναι υποχρεωτικό για οφειλές κάτω των 10.000 ευρώ. Οπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «θα εκπονηθούν απλοποιημένες διαδικασίες για τις αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση για οφειλές χαμηλότερες των 10.000 ευρώ. Ενδέχεται αυτές να περιλαμβάνουν την αποδοχή πληροφοριών σχετικών με το εισόδημα με τη μορφή βεβαίωσης». Ωστόσο ο ίδιος παράγοντας σημειώνει ότι θα πρέπει άμεσα να εξεταστούν σχέδια για την αντιμετώπιση της πιθανόν μεγάλης εισροής αιτούντων οφειλετών που θα χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί. Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το 95% των οφειλετών χρωστά στην εφορία ποσά κάτω των 10.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φυσικών προσώπων ανέρχονται (στοιχεία έως και 31 Μαρτίου) στα 57,78 δισ. ευρώ. Εξ αυτών 1,8 εκατ. φορολογούμενοι οφείλουν έως 3.000 ευρώ, 126.613 φορολογούμενοι οφείλουν από 3.000 έως 5.000 ευρώ και 114.640 οφείλουν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οφείλουν 16 φυσικά πρόσωπα και 26 επιχειρήσεις. Συνολικά 2,2 εκατομμύρια χρωστούν 57,7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον νόμο, η εφορία, προκειμένου να επιτρέψει την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση, θα ζητάει την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων που θα αποδεικνύουν την οικονομική αδυναμία τους αλλά και τη δυνατότητά τους να αποπληρώνουν εμπρόθεσμα όλες τις μηνιαίες δόσεις, ενώ θα απαιτούν την υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας πενταετίας, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των επόμενων φορολογικών δηλώσεων καθώς και την εμπρόθεσμη εξόφληση όλων των νέων οφειλών που βεβαιώνονται από το 2013 και μετά.
Για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που οφείλουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2012 προβλέπεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλομένων έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις αλλά με εκπτώσεις από 25% έως 50% στις προσαυξήσεις.
Ειδικότερα:
• Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και στα τελωνεία δύνανται -κατόπιν αίτησης των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία- να ρυθμίζονται έως και σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και να καταβάλλονται με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις από 25% εφόσον η οφειλή εξοφληθεί έως 31-7-2017 και έως 50% εφόσον η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ έως και τις 31.7.2013.
• Τα φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε πρόγραμμα δόσεων της παραπάνω ρύθμισης, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2012 οφειλές τους προς τις ΔΟΥ ή τα τελωνεία, σε περισσότερες από 48 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με τα εισοδήματά τους, αλλά χωρίς το ευεργέτημα της απαλλαγής από ένα μέρος των προσαυξήσεων. Για ποσό βασικής οφειλής άνω των 5.000 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο οφειλέτης δεν δύναται να αποπληρώσει την οφειλή του, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δόσεων.
• Κάθε υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή, από την 1.1.2013, επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.
• Αν οι συνολικές βασικές οφειλές υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ, απαιτείται η προσκόμιση στοιχείων από τα οποία προκύπτει η πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία και η δυνατότητα τήρησης των όρων της ρύθμισης, με υπογραφή για τον έλεγχο και την πιστοποίηση αυτών από ανεξάρτητο εκτιμητή.
Για συνολικές βασικές οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των 300.000 ευρώ, πέραν των παραπάνω προϋποθέσεων απαιτείται επιπλέον η παροχή εγγύησης ή διασφάλισης ή εμπράγματης ασφάλειας για το σύνολο αυτών.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com