A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της Παναγίας Δούπιανης

E-mail Εκτύπωση

zoodoxo-pigi-1Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, στην ιστορική σκήτη της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία Δούπιανης) στο Καστράκι, προεξάρχοντος του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Αθανασίου.

zoodoxo-pigi-2Παραβρέθηκαν και ένωσαν τις προσευχές τους με αυτές των πιστών, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων Αδελφή Χριστονύμφη, και Μοναχές της Ιεράς Μονής.

zoodoxo-pigi-3

Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ντίνος Καρακώστας, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου κ. Περικλής Γιάννης.
Μετά τον Εσπερινό τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας με τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί με κατάνυξη το "Πλούσιοι Επτώχευσαν και Επείνασαν..."

zoodoxo-pigi-4Παρασκευή 10 Μαΐου, ανήμερα της εορτής , τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας και πλήθους πιστών από την περιοχή.

zoodoxo-pigi-5Σκήτη της Δούπιανης

Απομακρυσμένο το παρελθόν αλλά με γνωστά θρησκευτικά συμβάντα που δε κρύβονται πίσω από τους αιώνες, αφού τα φέρνουν στην επιφάνεια με μόχθο και πόνο οι σύγχρονοι Γέροντες του τόπου μας.
zoodoxo-pigi-6Σκήτη Δουπιάνου, το πρωτάτο της Θηβαΐδος των Σταγών.
1076-1118: Η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν εκεί. Λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω, τι σημασία έχει;
Σημασία έχει ότι άντεξε στον τόπο μας, η πίστη και άνθισε, καρποφορεί δε σήμερα το Θαύμα.
1358 και τα μεμονωμένα προσευχάδια στάθηκαν ορμητήρια εξέλιξης της θρησκευτικής ιστορίας του τόπου μας, όπου σήμερα σαν πνευματική κυψέλη, με την έξαρση του Θείου Μεγαλείου σκορπά, όπως σκόρπισε και κατά το παρελθόν, πυρσούς αγάπης και αφοσίωσης για την πίστη μας και την πατρίδα μας.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com