A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ύποπτες στρατιωτικές κινήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

E-mail Εκτύπωση PDF

Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό το φόβο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, η οποία παραδοσιακά εκμεταλλεύεται τις περιόδους πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα για να επιδείξει ισχύ και να υλοποιήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της.

tourkoi

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώνεται συνεχώς γι’ αυτές τις κινήσεις και ζητεί από τους επιτελείς τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, ασκούνται με εντατικούς ρυθμούς στις επιχειρήσεις διάβασης ποταμίων γραμμών (βίαιες διαβάσεις, διαβάσεις ευκαιρίας, κ.λπ.).

Στο κέντρο εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί και αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου EWK FSB-E (από το σύνολο των οκτώ που διατίθενται συνολικά), όπως επίσης και εξίσου σημαντικός αριθμός ακτοδρόμων Faun Trackway.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility System). Τα 40 συστήματα είναι τοποθετημένα επί οχημάτων τακτικών μεταφορών “TRAKKER” 8×8, και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραγγελία συστημάτων του τύπου που είχε αναλάβει η ιταλική κατασκευάστρια εταιρία.

Αυτό που έχει προκαλέσει αναστάτωση ωστόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται προγραμματισμένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι ο μεγάλος όγκος μονάδων που συμμετέχουν στην άσκηση και η ένταση με την οποία διεξάγεται.

Αξιοποιώντας τα διδάγματα του παρελθόντος και την πάγια τακτική της Τουρκίας να ...ξεσαλώνει σε περιόδους κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα, τελούν εν εγρηγόρσει έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  αντιμετώπιση άλλης μίας πιθανής πρόκλησης.

Newsbomb.gr

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com