A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μετά τα 10,2 εκατ, τα κόμματα χρηματοδοτούνται με ακόμη 7,7 εκ. ευρώ

E-mail Εκτύπωση PDF
kommataΜόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κκ. Τάσου Γιαννίτση και Φίλλιπου Σαχινίδη αντίστοιχα, τα πολιτικά κόμματα μοιράστηκαν μεταξύ τους 7.720.000 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην ...κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, «συμπληρώνει» τα 10,2 εκατ. ευρώ, που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση, προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.

Μ΄άλλα λόγια, μόνον σε διάστημα δύο μόλις μηνών, τα πολιτικά κόμματα τα οποία αρνήθηκαν ουσιαστικά να μπει «μαχαίρι» στην ενίσχυσή τους από τον κρατικό προυπολογισμό,όπως είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ενισχύθηκαν με περίπου 18 εκατ. ευρώ. Σ΄αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 3,3 περίπου εκατ. ευρώ, που έλαβαν για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το ποσό που χορηγήθηκε στα πολιτικά κόμμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά την «τακτική χρηματοδότησή τους και την οικονομική ενίσχυση τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών και καλύπτει το β΄ τρίμηνο του έτους 2012».

Το ποσό των 7.120.000 ευρώ κατανέμεται μεταξύ των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων ως εξής:

  • ΠΑΣΟΚ: 3.107.705,06 ευρώ.
  • ΝΔ : 2.429.469,86 ευρώ.
  • ΚΚΕ: 746.737,94 ευρώ.
  • ΛΑΟΣ: 748,26 ευρώ.
  • ΣΥΡΙΖΑ: 556.005,55 ευρώ.
  • ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 257.333,33 ευpώ.

Το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που τον συγκροτούν, σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία.

Βήμα

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com