A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Η υλοποίηση κοινωφελούς έργου στο Καστράκι

E-mail Εκτύπωση

kastrakiΑξιότιμε κ Δήμαρχε
Εδώ και αρκετές ημέρες σας είχαμε υποβάλει μια αίτηση στην οποία ζητούσαμε την έγκριση της Δημοτικής αρχής σας προκειμένου ο Σύλλογος μας να υλοποιήσει με δικές του δαπάνες την διασύνδεση του παλαιού υδραγωγείου που βρίσκεται σε απόσταση 200-300 μέτρων από την τοποθεσία του Άι Γιώργη του Μανδηλά με την βρύση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Σημειωτέον ότι, η πηγή που τροφοδοτεί το υδραγωγείο παρέχει επαρκή ποσότητα νερού, πολύ καλής ποιότητας από απόψεως χημικής σύστασης, καθ' όλη την διάρκεια του έτους.
Η εν λόγω αίτηση μας, όπως διαπιστώσαμε τελευταία, υπήρξε παράτυπος διότι, υπάρχει Νόμος τον οποίον προφανώς αγνοούσαμε, πού καθορίζει ότι , οιοδήποτε δημόσιο έργο έστω και ως προϊόν κάποιας δωρεάς θα πρέπει να γίνεται από την Δημοτική Αρχή ....Είναι βέβαιο επομένως ότι, εν συσχετισμώ και με τo κοινωφελές περιεχόμενο της εν λόγω αιτήσεως μας, να σας φέραμε σε κάποια δύσκολη θέση και εκφράζουμε γι' αυτό την λύπη μας.
Έρχομαι τώρα στο αντικείμενο του έργου που ζητάμε να υλοποιήσετε με δαπάνη του Συλλόγου μας.
Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε το έργο σε τρία τμήματα (φάσεις εργασίας), ως ακολούθως:
1.Τις εργασίες στην τοποθεσία του υδραγωγείου ( κόστος υλικών και εργασίας)
Αυτές εμπεριέχουν τον καθαρισμό του εσωτερικοί χώρου του υδραγωγείου, τις πάσης φύσεως επισκευές η συμπληρώσεις του κτίσματος, την αντικατάσταση της παλαιάς στρόφιγγας (βάνας) με καινούργια, την αντικατάσταση της πόρτας – παράθυρου με αντίστοιχη από αλουμίνιο με δικλίδα και αγκύρωση ώστε να τοποθετηθεί μια κλειδαριά ασφαλείας η μια ανάλογη κατασκευή όπως η παλαιά αλλά από αλουμίνιο, την μικροβιολογική απολύμανση του εσωτερικού χώρου και τέλος την αντικατάσταση και την προστασία των
σωληνώσεων από την πηγή έως το υδραγωγείο και από το υδραγωγείο
μέχρι το σημείο (άκρο του εγκιβωτισμένου πλαστικού σωλήνα πού υπάρχει σήμερα) απ'οπου εξέρχεται το νερό.
2. Τις χωματουργικές εργασίες από το τελευταίο σημείο εκροής της προηγούμενης εργασίας μέχρι την βρύση της πλατείας ήτοι, την εκσκαφή σε βάθος τουλάχιστον 70 εκατοστών και πλάτος τουλάχιστον 30 εκατοστών, ώστε να εξασφαλισθεί η ανεμπόδιστη εργασία του Υδραυλικού και η ασφάλεια της εγκαταστάσεως. Επίσης, ο Εργολήπτης των χωματουργικών εργασιών οφείλει, μετά το πέρας της σωληνώσεως, να προβεί εις την επανατοποθέτηση των χωμάτων καθώς και εις την επανατοποθέτηση των τσιμεντόλιθων στο τμήμα της πλατείας όπου κατ'ανάγκη θα περάσει η σωλήνωση. Θεωρούμε χρήσιμο να σας επισημάνουμε ότι, η όδευση δεν πρέπει να περάσει μέσα από το πίσω μέρος του οικοπέδου του σχολείου παρά μόνον περιφερειακά γιατί εκκρεμεί η οριστική μελέτη του Γεωλογικού Συνεδριακού Κεντρου η οποία σημειωτέον έχει εγκριθεί από τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού και νυν Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά. Η βοήθεια στο έργο εκ μέρους της Κοινότητας του χωριού, εις την οποία κοινοποιείται το παρόν, είναι αυτονόητος, γι'αυτό και σας επισυνάπτω σχετική επιστολή την οποία της έχω αποστείλει.
3. Οι υδραυλικές εργασίες ( κόστος εργασίας και υλικών) ήτοι.
Η τοποθέτηση της σωληνώσεως από πλαστικό σωλήνα Φ63, 6ΑΤΜ από το σημείο του πέρατος των εργασιών του υδραγωγείου μέχρι την βρύση στη πλατεία και η διακλάδωση της παροχής με Ζ και Τ ώστε να τροφοδοτηθούν οι δυο παραδοσιακοί κρουνοί χρώματος κίτρινου (ορειχάλκινοι) διαμέτρου 2.0 ιντσών, όπως ήτανε και στην παλιά βρύση που γκρεμίστηκε όταν έγινε η πλατεία.
Τα ανωτέρω είναι προϊόν μιας εξέτασης του θέματος που έγινε εκ μέρους μου. Πηγές μου ήτανε άτομα της περιοχής μας γνώστες του αντικειμένου. Εσείς θα εκτελέσετε το έργο. Βάσει όμως των κανόνων της τέχνης της τεχνικής και ίσως κυρίως της λογικής θα πρέπει να εκτελεσθούν απαραίτητα οι εργασίες στο υδραγωγείο όπως αυτές περιγράφονται προηγουμένως. Επίσης, πριν η ο Υδραυλικός φθάσει στις εργασίες της βρύσης, θέλουμε να έχουμε κάποια επικοινωνία μαζί του σχετικά με το που θα βρει το υλικό των κρουνών και ποία θα είναι η σωστή θέση τους (30 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους και σε 1 μέτρο ύψος από το δάπεδο υποδοχής του νερού) καθώς και κάποιες μικροπροσθήκες για λόγους καλαισθησίας της προσόψεως της βρύσης. Επίσης, στην συμφωνία σας με τον υδραυλικό, θα πρέπει να τεθεί και ο όρος ότι, εάν το νερό μετα την έξοδο του από τους κρουνούς πέφτει εκτός της λεκάνης υποδοχής που υπάρχει σήμερα τότε, ο Υδραυλικός οφείλει να την κατασκευάσει μεγαλύτερη και να εξασφαλίσει περαιτέρω την άνετο απαγωγή των υδάτων.
Εις όσον αφορά το κόστος του έργου, από σχετική τοπική έρευνα μας για υλικά και εργασία, το ολικό κόστος του έργου θα πρέπει να είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ δεδομένης της οικονομικής κρίσεως και του μεγάλου ανταγωνισμού. Εμείς σημειωτέον, σκοπεύαμε να το υλοποιήσουμε με μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Χωρίς να θέλουμε να σας υποδείξουμε από πού θα προμηθευθείτε εσείς η ο Εργολήπτης το κυρίως υλικό του έργου που είναι η σωλήνωση, ως το πιο κατάλληλο και ευρέως χρησιμοποιούμενο στην περίπτωση μας θεωρείται η πλαστική σωλήνωση σε κουλούρες Φ63 6ΑΤΜ. Σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω προϊόν, το βρήκαμε (τηλ.2310 948170 ) στην τιμη των 1.46 ευρό ανά μέτρο με τον ΦΠΑ και επειδή στην περίπτωση μας δεν υπάρχει ΦΠΑ, η τελική τιμή είναι 1.16 ευρώ ανά μέτρο.
Τελειώνοντας, ζητούμε να μας πληροφορήσετε κατ'αρχάς ποίος θα είναι εκ μέρους σας ο αρμόδιος Τεχνικός ο υπεύθυνος για το έργο για να έχουμε κάποια σχετική συνεργασία και πληροφόρηση και όταν θα αποφασίσετε για την κατακύρωση του έργου, ποιο θα είναι το συνολικό κόστος αυτού και σε ποιο λογαριασμό θα πρέπει να σας το καταθέσουμε, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Άγγελος Ν. Χορμόβας


Προς: Τον κ.Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστρακίου

Αγαπητοί μας συγχωριανοί

Όπως θα έχετε ακούσει, ο Σύλλογος μας των Καστρακινών Αττικής απεφάσισε , με δικές του δαπάνες , να επαναλειτουργήσει το συγκρότημα του υδραγωγείου που βρίσκεται πιο πέρα από τον Αι Γιώργη μέχρι την Βρύση της πλατείας. Το σκεπτικό μας για αυτήν την απόφαση ήταν ότι θα μπορέσουμε, έστω και κατά ένα ποσοστό, να ξαναδώσουμε στο χωριό μας τον χαρακτήρα του παλιού μοναδικού Καστρακίου, εν συσχετισμώ και κάποιας συνεισφοράς μας στον τομέα της υγείας των Καστρακινών. Πιθανόν και εσείς να υποψιάζεστε ότι, το νερό που πίνει ο κόσμος, δεν είναι ότι το καλλίτερο δυνατόν και ότι οι τελευταία συμβαίνοντες συχνοί θάνατοι δεν είναι άσχετοι με την ποιότητα αυτού του νερού. Είναι μια πραγματικότητα και η αναφορά μου σ'αυτήν δεν περιέχει οιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Με την υλοποίηση του έργου θα υπάρξει για τον κόσμο, δωρεάν, μια παροχή φυσικού πεντακάθαρου νερού ...
Στο πλαίσιο της δημοπρατήσεως αυτού του έργου , θα πρέπει να ελέγξετε, γιατί εσείς είσαστε οι αρμόδιοι, την παλιά διαδρομή υδραγωγείου –βρύσης η οποία, είναι οικονομικά συμφέρον, να είναι η ίδια και στο νέο έργο.
Αν είχε ο Σύλλογος μας την αρμοδιότητα αλλά και την γνώση κάποιων πιθανών οικιστικών αλλαγών δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να σας βάλει στον κόπο να ασχοληθείτε με αυτήν την εκκρεμότητα.
Παρακαλώ , ελέγξτε την εν λόγω παλιά διαδρομή και αποφασίστε ποια κατά την γνώμη σας θα πρέπει να είναι τελικά η διαδρομή των σωληνώσεων, γιατί πιθανόν, με τα δεδομένα του σήμερα, σε κάποια σημεία η διαδρομή που θα ακολουθηθεί να χρειαστεί να αποκλίνει από την παλιά για κάποιο λόγο, ώστε, οι εργολάβοι των χωματουργικών και των υδραυλικών εργασιών που πρώτα από όλα εσάς θα έλθουν να ρωτήσουν σχετικά, να γνωρίζουν επακριβώς την διαδρομή που θα ακολουθήσουν γιατί, βάσει αυτής, θα κάνουν και την κοστολόγηση τους. Επίσης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή η διαδρομή της εκσκαφής να μην καταστρέψει κάποια ιδιωτική η δημόσια γραμμή τροφοδότησης κοινής ωφέλειας ... Στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να σας επισημάνω πως η διαδρομή στην πλατεία δεν πρέπει να περάσει μέσα από το οικόπεδο του σχολείου γιατί εκκρεμεί προς υλοποίηση η οριστική μελέτη του γεωλογικού συνεδριακού κέντρου η κατασκευή του οποίου σημειωτέον έχει εγκριθεί από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και νυν Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Η δική μου γνώμη για το τμήμα της διαδρομής που θα περάσει από το πλακόστρωτο της πλατείας είναι, αυτό το τμήμα να είναι το ελάχιστο δυνατό, παρόλο που ο Εργολάβος που θα αναλάβει τα χωματουργικά θα έχει υποχρέωση να επανατοποθετήσει και τους τσιμεντόλιθους. Η διαδρομή η οποία θα υποδειχθεί από εσάς εις τον Εργολάβο είναι ευνόητο οτι δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα προκειμένου να εκτελεσθούν τα χωματουργικά και η τοποθέτηση των σωλήνων. Δεν πρέπει να εκτεθεί ούτε η Κοινότητα, ούτε ο Σύλλογος μας. Πιστεύω επίσης ότι, είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με τον πρώην Πρόεδρο κ. Δημήτριο Τσιάρα ο οποίος ξέρει καλλίτερα από οιονδήποτε άλλον το αντικείμενο όπως αυτό ήτανε παλιά. Όταν έχετε αποφασίσει σχετικά με το θέμα αυτό και δεν έχουν προκύψει ουσιαστικά προβλήματα, ας λάβω γνώση αυτού με μιαν επιστολή σας για να προχωρήσω, μέσω του τύπου, εις την αγγελία Δημοπρατήσεως του έργου ώστε, όσοι ενδιαφέρονται, να ενημερωθούν πρωτ' απ' όλα από εσάς κυρίως σχετικά με την διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι σωληνώσεις υδραγωγείου –βρύσης πλατείας. Ευχαριστώ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστρακινών Αττικής

Άγγελος Ν. Χορμόβας

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com