A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συνάντηση Βουλευτών με Υπουργό Παιδείας

E-mail Εκτύπωση

dimarΑντιπροσωπεία εκπροσώπων του νομού Τρικάλων, επισκέφτηκε το υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για να θέσει το θέμα της συνένωσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι τέσσερις από τους πέντε βουλευτές του νομού Τρικάλων Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜ. ΑΡ. και οι βουλευτές της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλος, Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Σκρέκας), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Ηλίας Μιχαλάκης και ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τη λειτουργία των ΤΕΙ Τρικάλων στο υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Κυρίτσης αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά». Η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την πρότασή του για εφαρμογή του σχεδίου με την έκδοση προεδρικού Διατάγματος, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει επεξεργασία και συζήτηση στη Βουλή. Μεταξύ άλλων με την πρότασή της η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά:

  •  Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της χώρας, τη σημερινή δομή του ακαδημαϊκού χάρτη της Ελλάδας, την ιστορικότητα των ιδρυμάτων και τις ανάγκες για αναδιαμόρφωση, προτείνεται να υπάρχουν  το πολύ έντεκα (11) Κοινοπραξίες Ιδρυμάτων, που θα αποτελούν ενιαίες οργανωτικά ενότητες και θα συμπεριλαμβάνουν και τα ερευνητικά κέντρα.
  • Ως «εκπαιδευτικές περιφέρειες» να θεωρούνται γεωγραφικές ενότητες, με συγκεκριμένα πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά, στα πλαίσια των οποίων εξειδικεύεται και ασκείται το σύνολο των δράσεων της εκπαιδευτικής πολιτικής.  Οι ενότητες αυτές δεν βρίσκονται κατ’ ανάγκη σε αντιστοίχιση με τις υπάρχουσες διοικητικές ή γεωγραφικές περιφέρειες και στον ορισμό τους λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που επηρεάζουν την περιφερειακή διάσταση της εκπαιδευτικής πολιτικής. Ο ακριβής προσδιορισμός των «εκπαιδευτικών περιφερειών» θα προκύψει κατά τη φάση υλοποίησης της συνολικής αναδιαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια).

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα γίνει νέα συνάντηση.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com