A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

agorastosΚώστας Αγοραστός: «Προχωρά η ηλεκτροκίνηση στο σύνολο του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου»

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο και συγκεκριμένα την ηλεκτροκίνηση Λάρισας- Βόλου και Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κ. Αγοραστός για τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας- Βόλου απαιτούνται 2 ενέργειες. Η πρώτη ενέργεια είναι η αναβάθμιση της γραμμής και η δεύτερη είναι η ηλεκτροκίνηση της. Όσον αφορά την διαδικασία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθώς εντός των ημερών ο κ. Θεοφανόπουλος υπογράφει τα τεύχη δημοπράτησης, και βγαίνει σε δημοπρασία η αναβάθμιση της γραμμής. Ως δεύτερη ενέργεια η ΕΡΓΟΣΕ συνεχίζει και ολοκληρώνει τη μελέτη για την ηλεκτροκίνηση. Οι πόροι για το έργο αυτό είναι εξασφαλισμένοι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι της τάξης των 22,5 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο τμήμα που είναι το Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα η γραμμή, συνεπώς χρειάζεται μόνο η ηλεκτροκίνηση της γραμμής. Στο θέμα αυτό, σημείωσε ο περιφερειάρχης, η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποιεί την μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης και σε σύντομο χρονικό διάστημα συμφωνήθηκε ότι θα είναι έτοιμη και αυτή η διαδικασία. Για το τμήμα αυτό δεν υπάρχει εγγεγραμμένη χρηματοδότηση, όμως ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από εθνικούς πόρους, αλλά με κυρίαρχο θέμα την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
«Μετά από πολλά χρόνια, μετά από αγώνες πολλών φορέων, πολλών ανθρώπων, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ξεκινάει επιτέλους η διαδικασία της αναβάθμισης της γραμμής και να ακολουθείται με χρονοδιάγραμμα ο χάρτης των ενεργειών για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Επαναλαμβάνω, εμείς ενδιαφερόμαστε για το σύνολο του Θεσσαλικού σιδηρόδρομου», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Στα πλαίσια της συνάντησης ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με πρώτο την κατασκευή των κάτω διαβάσεων στις θέσεις «Σαράγια» και «Γκαζέλο» στα Τρίκαλα. Πρόκειται για δύο έργα ύψους 3,5 εκ. ευρώ, που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, έχει προκύψει ο ανάδοχος και ζητήθηκε απ' τον περιφερειάρχη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έτσι ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να αρχίσουν οι εργασίες.
Ακόμα συζητήθηκε και το θέμα του περιφερειακού δακτυλίου στα Τρίκαλα στο Κηπάκι, όπου σταματάει ο δρόμος σε σημείο που υπάρχει διάβαση του ΟΣΕ. Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να επικαιροποιηθεί η μελέτη έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη και ορθή διαδικασία στην κυκλοφορία και να μην γίνεται εκτροπή της μέσα από κατοικημένη περιοχή.
Εξελίξεις πρέπει να αναμένονται και για τη διάβαση στο δρόμο Τρικάλων-Καλαμπάκας όπου έχει διαπλατυνθεί ο δρόμος άλλα όχι και η ισόπεδη διάβαση, άρα η διαπλάτυνση της κρίνεται αναγκαία. Ενώ αναφορά υπήρξε και για το έργο «αντιπλημμυρικά χειμάρρου Κραυσίδωνα» στο Βόλο όπου εκεί δημιουργείται ένα πρόβλημα με γέφυρα του ΟΣΕ και χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εκβάθυνση του πυθμένα στο σημείο αυτό. Η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη. Και για τα δυο θέματα αυτά ο περιφερειάρχης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών.
Τέλος ο κ. Κ. Αγοραστός υπενθύμισε την ανάγκη για τη συντήρηση των διαβάσεων του ΟΣΕ στη Λάρισα, των ασανσέρ καθώς και των ανισόπεδων διαβάσεων, ώστε να λειτουργούν κανονικά και να μην υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα, που αναφέρουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com