A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

E-mail Εκτύπωση PDF

agorastosΚώστας Αγοραστός: «Στη Θεσσαλία υπάρχει μια θετική αλλαγή και μια ανατρεπτική λειτουργία που δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον»

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε στα γραφεία της Περιφέρειας κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Τέρενς Κουίκ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η υψηλή απορροφητικότητα μετά από ενάμιση χρόνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ από την αιρετή Περιφέρεια, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, για τη χρονιά που διανύουμε, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απαιτεί απ' όλους μας ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, συντονισμό και γρήγορα αποτελέσματα. Δεν μένουμε στα νούμερα για εντυπωσιασμό αλλά επιθυμούμε άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες, νέες θέσεις εργασίας, διάχυση κοινοτικών κονδυλίων και τόνωση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Σε κάθε μας ενέργεια στηριζόμαστε στο τρίπτυχο ταχύτητα, συνέργεια, αποτελεσματικότητα. Στη Θεσσαλία υπάρχει μια θετική αλλαγή και μια ανατρεπτική λειτουργία που δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής στοιχεία χαρακτηριστικά:

  •  Ελέγχονται όλοι οι επενδυτές και πληρώνονται άμεσα. Δημιουργούμε προϋποθέσεις εμπιστοσύνης
  •  Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου είναι πρώτο σε απορροφητικότητα.
  •  77 έργα στην Περιφέρεια, ήταν ημιτελή και καταφέραμε να τα προχωρήσουμε.
  •  Η Θεσσαλία ήταν πρώτος προορισμός στη χώρα για το 2012. Τα Χριστούγεννα είχαμε πληρότητα 90%. Στηρίζουμε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας και για το 2013 με τη Ryanair και την Air Berlin
  •  Ήταν προεκλογική δέσμευση μου να μην βάλω φόρους κι αυτό συνεχίζω να κάνω.
  •  Δίνουμε έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό στις Σποράδες και τον Παγασητικό μέσω του ΕΣΠΑ.
  •  Προωθούμε ψηφιακό πλανητάριο στα Μετέωρα και τον Όλυμπο.
  •  Με αθλητικά πρωταθλήματα και μεγάλες εκδηλώσεις γεμίζουμε τα γήπεδα και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία.
  •  Στον αγροτικό τομέα προχωράμε στην πιστοποίηση των προϊόντων και προωθούμε το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την υπογείωση των δικτύων άρδευσης, την αγροτική οδοποιία.
  •  Ε65: Έχουν ξοδευτεί 400 εκατ. ευρώ για έργα και απαλλοτριώσεις. Πιέζουμε και ελπίζουμε το έργο να ολοκληρωθεί γιατί αν μείνει ως έχει, δημιουργούνται περιβαλλοντικές και άλλες στρεβλώσεις.
  •  Αχελώος: Η Θεσσαλία έχει πρόβλημα πόσιμου νερού. Είναι ένα έργο περιβαλλοντικό, ενεργειακό, υδρευτικό, αρδευτικό. Υπάρχει πρόβλημα καθιζήσεων στην περιοχή μας και είμαστε σίγουροι ότι η ολοκλήρωσή του πέρα από τα άλλα οφέλη θα προκαλέσει και τουριστική κίνηση στην περιοχή καθώς δημιουργείται ένα υδατικό οικοσύστημα όπως έγινε και στη λίμνη Πλαστήρα. Έχουν ξοδευτεί 700 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να πάνε χαμένα.
  •  Θέλουμε στη Θεσσαλία τα φωτοβολταικά πάρκα να δημιουργούνται μόνο όπου δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές στρεβλώσεις και όχι να εγκαθίστανται σε παραγωγικές εκτάσεις
  •  Προωθούμε τα έργα της Κάρλας και ζητάμε να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων. Οι εργολαβίες πρέπει να προχωρήσουν.

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός έθιξε το θέμα της πρόσφατης επιστολής που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών για το ζήτημα της μείωσης στις τιμές των καυσίμων, στα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια ώστε να υπάρξουν περισσότερα δημοσιονομικά οφέλη για το κράτος. Σημείωσε δε το στρεβλό φαινόμενο το 1/3 του δημοσίου χρέους από το 1974 και μετά να είναι για απαλλοτριώσεις κάτι το οποίο δημιουργεί αυξάνει το κόστος των έργων ενώ η διαδικασίες των αποζημιώσεων καθυστερούν την ομαλή υλοποίησή τους.

Απ' την πλευρά του ο κ. Τέρενς Κουίκ σημείωσε: «Από συναντήσεις με φορείς της Θεσσαλίας εισέπραξα την γνώμη ότι γίνεται σημαντική δουλειά στην Περιφέρεια. Είχα μία αναλυτική και πλήρη ενημέρωση για τα έργα, τις δράσεις, για τις προτεραιότητες και τους στόχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την συνομιλία και εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του για το καλό του τόπου».

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο συντονιστής Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Σακελάρης καθώς και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com